Raitioliikenteen talviongelmat

Nakkiputka

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
561
Onhan siellä tänään ollut liikenne todella sekaisin. Useita vaunuja on suistunut kiskoilta lumen tukittua vaihteita ja lukuisia rataosia on suljettu lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Kun ratoja ei ole mitenkään fyysisesti eroteltu autokaistoista, niin autot luistelevat miten sattuu kiskoalueella.

Kuinkahan moni noistakin suistumisista on sattunut sellaisissa vaihteissa, joiden päältä kulkee autoliikenne? Veikkaan että lähes kaikki. Tosin ainakin yksi vaunu suistui Vanhan Ylioppilastalon edessä vaihteessa #405, mutta muista en tiedä.

Vähän amatöörimäistä (näin vanhana rv-kuljettajana) imho, jos vaunu suistuu kielisovituksessa näin lumisateella, mutta minkäs teet, kun vaihteenkääntöjärjestelmä on suoraan 70-luvulta, eikä vaihteen kielten asennonvalvontaa ole...

Toinen paikka jossa vaunu voi vaihteessa suistua, on vaihteen risteys. Ja tässä tapauksessa ainakin mun järkeni mukaan nimenomaan matalaurainen risteys on ongelma, koska niissä urasyvyys on vain 13 mm, joka voinee helposti täytyä lumesta.
 
Takaisin
Ylös