HKL:n raitiovaunujen vuorokausihuollon ulkoistaminen

Liittynyt
14 Marraskuu 2005
Viestit
190
Raitiovaunujen huoltohenkilökunta poistui työpaikalta

HS sanoi:
HKL:n Koskelan raitiovaunuhuollon henkilökunta on poistunut työpaikaltaan puolilta päivin. Ulosmarssin syynä on raitioliikenneyksikön johtajan ilmoitus viedä vuorokausihuollon ulkoistamisesitys joukkoliikennelautakuntaan torstai-aamuna.

Työntekijät katsovat, että raitioliikenneyksikön johtaja on on sivuuttanut työryhmän loppuraportin, jossa kustannuslaskelmat osoittavat oman toiminnan edullisuuden.

Koskelan raitiovaunuhuolto vastaa 70 päivittäisestä raitioliikennetuotannosta. Seisaus saattaa aiheuttaa häiriöitä raitioliikenteeseen.
 
Eipä tarvitse ihmetellä, mistä Helsingin ratikkaliikenteen korkea kustannustaso johtuu, kun toimintojen tehostaminen kulkee ainakin 10 vuotta bussiliikenteen perässä ja työntekijät vielä pistävät vastaan.
 
Mitä tarkoitat toimintojen tehostamisella? Varmaan jotain muutakin kuin tätä siivoamisasiaa? Tuleehan sen ulkoistamisesta varmaan säästöä, mutta eiköhän se ole aika pikkurahaa verrattuna kokonaiskustannuksiin.
 
Tämä siivousasia on nyt esimerkki toimintojen tehostamisesta. Kun kerran siivoamisen ulkoistamisesta saadaan jo työntekijät nousemaan takajaloilleen, tulee väistämättä mieleen että se ulkoistamistyö, mikä bussiliikennöitsijöillä on aloitettu jo yli 10 vuotta sitten, on HKL-Raitioliikenteellä vasta ihan alussa.
 
Takaisin
Ylös