Raitiovaunuhavaintoja marras-joulukuu 2006

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Vs: Raitiovaunuhavaintoja marraskuu 2006

Lotto-mainokset taitavat olla kuitenkin vaunun HKL 12 erikoisjuttu.
Mjaha, silmäni lienevät tehneet sitten tepposiaan marraskuisessa iltahämärässä. Seison korjattuna. Laihialaisvaunu oli kyllä kyseessä, siitä sentään olen varma... :)
 
Hkl (nivel) 52:ssa on maalattu ainakin kaksi pysähtyy-nappia.kyseinen ratikka liikkuu tänään linjalla 3B.
 
HKL 55 (nivel) simahti 16.05 Hallintokadun pysäkille.Matkustamoon tuli voimakas savun haju.Noin 10 minuutin päästä tuli HKL 39 (nivel tämäkin),joka työnsi hajonneen 55:sen pois tieltä.Perässä kulki toinen 7B ja kaksi 1A:ta.
 
HKL Nr-v 80 Pohjolanaukiolla tänään 30.11. klo 13.03. Teknikot tutkivat välipalaa 1:sen ohitusraiteella. Vaunusta puuttui vielä välipalan penkit ja tekniikka näkyi..
 
HKL 217:ään törmäsi auto,joka oli lähdössä parkkipaikalta.Sisälle kuului kovaääninen "KRIIKS" ääni.Autolla meni vasen etukylki autolta päin katsottuna ja peili rikki.Tapahtui klo 19.50.(olin siis sisällä ratikassa)
 
HKL 217:ään törmäsi auto,joka oli lähdössä parkkipaikalta.Sisälle kuului kovaääninen "KRIIKS" ääni.Autolla meni vasen etukylki autolta päin katsottuna ja peili rikki.Tapahtui klo 19.50.(olin siis sisällä ratikassa)
Lienee tapahtunut 3B:llä?
 
Ratikat hyytyivät Helsingissä 13.12.

Tänään (13.12) Raitiovaunut hyytyivät Helsingissä klo 17.30 aikoihin.10 linjalla oleva 2?? hyytyi Kolmikulmassa ja perässä tuleva 7B 43 joutui työntämään sen varikolle?Myös bussiliikenteessä oli viivästyksiä.Esim:kaikki 17 bussit kulkivat yhdessä jonossa.PL 856 Norm lähtöaika Merikadulta 18.08 lähdettiin 18.49.
 
Vs: Ratikat hyytyivät Helsingissä 13.12.

Tänään (13.12) Raitiovaunut hyytyivät Helsingissä klo 17.30 aikoihin.10 linjalla oleva 2?? hyytyi ...
Muistaakseni 238. Nr1 43 työnsi sitä Mannerheimintiellä täysin pimeänä, mikä vaikutti aika villiltä.

Antero

PS: Tämä viesti kuuluisi varmaankin havaintojen ketjuun?
MODEDIT/kuukanko: siirretty havaintoketjuun
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tänään (13.12) Raitiovaunut hyytyivät Helsingissä klo 17.30 aikoihin.10 linjalla oleva 2?? hyytyi Kolmikulmassa ja perässä tuleva 7B 43 joutui työntämään sen varikolle?

Muistaakseni 238. Nr1 43 työnsi sitä Mannerheimintiellä täysin pimeänä, mikä vaikutti aika villiltä.

Puhutte varmaankin vaunusta 235, jonka hyytyminen tapahtui Aleksilla Stockmannin edessä. Vaunu 43 kytkettiin 235:n perään, ja letka peruutti takaisin Mannerheimintielle, jotta Aleksi saatiin tyhjennettyä lähestyvän Lucia-kulkueen tieltä. 43 hinasi peruuttaen täysin pimeänä ollutta Variota Kaivokadun risteykseen saakka, minkä jälkeen vetäminen vaihtui työntämiseen, ja letka ohjattiin Aleksin sijasta Erottajan suuntaan.

Seurasin H055:n miehistön "ensiaputoimintaa" Aleksilla pian sen jälkeen, kun sähköt oli saatu palautettua klo 17:n maissa. Kadun tyhjentäminen ratikoista kesti lähes tunnin, sillä Aleksille oli hyytynyt yhteensä ainakin neljä eri vaunua, joita kuljettajat eivät saaneet omin avuin liikkeelle, vaikka sähköt palasivat. Kolme niistä oli niveliä, ja neljäs oli yllä mainittu Vario. Nivelet ajoivat lopulta pois omin voimin, mutta Vario jouduttiin siis hinaamaan.
 
...sillä Aleksille oli hyytynyt yhteensä ainakin neljä eri vaunua, joita kuljettajat eivät saaneet omin avuin liikkeelle, vaikka sähköt palasivat. Kolme niistä oli niveliä, ja neljäs oli yllä mainittu Vario. Nivelet ajoivat lopulta pois omin voimin, mutta Vario jouduttiin siis hinaamaan.
Varmaan oli tuo 235, pimeässä numerot erottuvat huonosti ohi ajavassa bussissa.

Pimensikö 235 Aleksilta ajolangan vai miksi sieltä olivat sähköt pois?

Antero
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös