Stadin Ratikat tiedottaa

339-DF

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
8 Elokuu 2005
Viestit
8,158
Englanninkielinen kotisivusto on avautunut osoitteessa http://www.stadinratikat.fi/english/index.html

Sivusto on jonkin verran suomenkielistä suppeampi, lähinnä kunnostusprojektista kertova artikkeli sekä laajan kuvagallerian kuvatekstit ovat lyhyemmät. Näinhän on myös ruotsinkielisen sivuston laita. Catering-osuuden teksti puuttuu myös, eikä sitä sinne lisätäkään, ellei kokemus osoita sitä tarpeelliseksi.

Muita kieliversioita ei ole tulossa.

Tarjoilukonsepti on myös uudistunut, eli tarjoiluvaihtoehtoja on nyt enemmän ja ne on esitelty selkeästi ja myös hinnoiteltu asiakkaan kannalta entistä selkeämmiksi paketeiksi, joihin kuuluu sekä ajelu että tarjoilu. Tarjoilusivu on olemassa täydellisenä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Nyt pikkujouluaikaan vaunu 339 tulee näkymään kaupunkikuvassa tavallista useammin, varsinkin perjantai- ja lauantai-iltaisin.
 
Maaliskuun aikana ilmestyy kaksi uutta Turku-aiheista postikorttia. Kuvat uusista korteista on lisätty sivulle www.stadinratikat.fi/kauppa

Kortissa 27 on Karian ja Strömbergin kaksiakselinen vaunu 39 vuodelta 1951 linjalla 3 Humalistonkadulla, kuvattu 2/68.

Kortissa 28 puolestaan on ASEA:n vaunu 19 vuodelta 1933 linjalla 2 Puistokadulla. Taustalla Suomen Joutsen. Kuvattu 5/72.

Samalla sivulta on korjattu painovirheitä ja kuvaston arkiliikenneosaan on lisätty yksi kuva.
 
Uusia pinssejä tulossa toukokuussa

Toukokuun aikana ilmestyy kaksi uutta ratikkapinssiä, toinen helsinkiläis- ja toinen turkulaisvaunusta.

Helsinkiläispinssissä on ASEA:n vuoden 1928-1930 mallinen vaunu alkuperäisissä HRO:n aikaisissa väreissä. Siis ovet tummaa ruskeaa ja helma keltainen. Aurinkoa ei ole, niin kuin ei näissä vaunuissa alunperinkään.

Toinen pinssi on turkulaisesta sisarvaunusta, eli ASEA:n 1933-1934 toimittamasta sarjasta. Tämäkin on alkuperäisasussa ilman aurinkoa.

Pinsseistä tulee kuvat sivulle www.stadinratikat.fi/kauppa toukokuun aikana. Hinta on, kuten edellisissäkin pinsseissa, 3 e / kpl.
 
Uusia pinssejä (ks. yllä) voi ostaa mm. kaupunginmuseon museokaupasta Sofiankadulta ja ratikkamuseosta.

Olen käytännössä koko kesäkuun poissa maasta, enkä siksi laita kuvia vielä kotisivulle, kun en kuitenkaan voisi pinssejä toimittaa ulkomailta käsin. Kuvat tulevat sitten heinäkuussa.

Halukkaat voivat toki tilata pinssinsä jo nyt. Minulla on ma 11.6. mahdollisuus postittaa niitä, eli jos tilaa (kotisivun kautta) 11.6. niin saa pinssinsä postissa samantien.
 
Vein Sofiankadulle eilen, eli ainakin siellä on jo myynnissä.

HKM siirtää sisäisesti Ratikkamuseoon sinne menevät pinssit, en tiedä miten kauan siinä kestää mutta sehän on joka tapauksessa kiinni ma-ti.
 
Kotisivua on päivitetty. Vaunua 339 esitellään tilausajoja varten keskitetysti yhdellä sivulla, ja vaunua 150 esittelevä sivu on myös linkattu päävalikkoon. Molemmista sivuista on kaikki kolme kieliversiota. Mukana on Mobilisti-lehden artikkelia varten kuvattuja uusia kuvia, joissa matkustajat ja henkilökunta ovat pukeutuneet 1950-luvun asuihin.

Reittikarttaa on päivitetty parin pysäkkimuutoksen osalta.

Kauppaan on lisätty kuvat uusista pinsseistä (kätevimmin haet pinssisi ensi sunnuntaina vaunusta 157 Kauppatorilta klo 12-17, ja samalla postikortit puoleen hintaan eli 0,50 e/kpl).
 
Sivulla http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html on nyt myynnissä viisi uutta postikorttia, yksi kortti Turusta sekä neljä Helsingistä.

Kortissa 29 Karian ja Strömbergin kaksiakselinen vaunu vuodelta 1951 ylimääräisessä vuorossa Hämeenkadulla. Kuvattu 5/72, kuvaajana Mikko Alameri.

Kortissa 30 ASEA:n pikkuruotsalaisista koostuva juna (moottorivaunu vuodelta 1911 ja perävaunu 1916) Aleksanterinkadulla. Kuvattu 5/75, kuvaajana Juhani Katajisto.

Kortissa 31 kullanvärinen Manne-vaunu vuodelta 1970 Hakaniemessä linjalla 6. Kuvattu 7/06.

Kortissa 32 NrI-nivelvaunu vuodelta 1975 Runeberginkadulla linjalla 3B. Kuvattu 8/07.

Kortissa 33 välipalalla varustettu nivelvaunu 80 Pasilansillalla. Kuvattu 4/07.
 
Tilausajohintoja on tarkistettu. Suomeksi tuo tietysti tarkoittaa korotuksia.

Hinnat ovat olleet samat vuodesta 2004 lähtien, joten korotukset johtuvat lähinnä kustannustason noususta. Toisaalta uudet hinnat on laskettu niin, ettei niitä tarvitse nyt muutamaan vuoteen nostaa.

Uusi kahden tunnin perusmaksu on 395 € ja lisätunti 140 €. Hintoihin lisätään alv 8%.

Korotus koskee myös tarjoilupaketteja.

Lähiaikoina ilmestyy uusi välipalapinssi. Pinssissä on NrII-ML. Pinssiä voi halutessaan tilata jo nyt, toimitus on suunnilleen kuun vaihteessa. Kuva ilmestyy kotisivulle heti, kun pinssi ilmestyy.
 
Kotisivua on päivitetty. Lähinnä muutokset koskevat kuvastoa, jonne on lisätty pari kuvaa sekä arkiliikenne- että kunnostettuna -osastoihin.
 
Uusi ratikkapinssi on ilmestynyt. Pinssissä on välipalanivelvaunu eli NrII-ML. Kuva pinssistä on nähtävissä sivulla www.stadinratikat.fi/kauppa.

Tällä hetkellä pinssejä on myynnissä ainoastaan verkkokaupassa.
 
Kesän uudet postikortit ovat tulleet painosta. Oheisessa liitteessä on korteista kuvat. Kortit eivät ihan vielä tule kotisivulle, sillä olen juhannuksesta vajaa kolme viikkoa poissa, enkä kuitenkaan pystyisi niitä postittelemaan. Mutta halukkaille tilaajille voin torstaihin asti postittaa kortit. Tilata voi kotisivun linkin kautta eli www.stadinratikat.fi/kauppa. Kortteja tulee myyntiin myös Korjaamolle, Töölön Paperiin ja Hakaniemen hallin Keräilykarhuun Helsingissä, Rautatiemuseoon Hyvinkäällä sekä Turun-kortteja useisiin turkulaisiin myyntipisteisiin.

Kortissa 34 Kulosaaren Jumbo Kansallisarkiston edessä. Kuvattu 5/08.

Kortissa 35 ASEA:n kaksiakselinen moottorivaunu vuodelta 1930 Brahen kentän luona. Kuvattu 7/07.

Kortissa 36 Rattikaria vuodelta 1955 linjalla 5 kuvattuna alkuperäisasussa kattomainoksineen ja maitolasisine linjatunnuslaatikoineen. Kuvattu 7/62. Kuvan copyright Philip Tatt Collection.

Kortissa 37 Karian ja Strömbergin kaksiakselinen vaunu vuodelta 1951 Turun Eerikinkadulla linjalla 1. Kuvattu 7/62. Kuvan copyright Philip Tatt Collection.

Kortissa 38 turkulainen ”aavevaunu” Eerikinkadulla linjalla 2. Kuvattu 9/71, Mikko Alameri.
 

Liitetiedostot

  • korttimainos_5_2008.jpg
    korttimainos_5_2008.jpg
    105.2 KB · Lukukerrat: 2,492
Stadin Ratikoiden nettikaupassa, osoitteessa http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html , on nyt myynnissä mainio ratikka-aiheinen kangaskassi. Osta itsellesi tai vaikka joululahjaksi ratikoiden ystävälle kätevä, luontoa säästävä ostoskassi. Kuvan vaunu on tarkka toisinto vuoden 1941 SAT:n ja AEG:n kotimaisesta moottorivaunusta 1970-luvun asussa.
 
Kaupunginmuseon uudessa kokoelmakeskuksessa Hyrylässä kärsitään tilanpuutteesta, joten museo päätyi syksyllä siirtämään muutaman raitiovaunukokoelmaan kuuluvan esineen takaisin HKL:n kirjoihin. Koskelan varikolla kaikki liikenevä tila tarvitaan kuitenkin linjavaunujen säilytykseen, joten lumenkuljetusvaunulle ja viistoauralle ei löytynyt varikolta tilaa. Romutuksen sijaan HKL-Raitioliikenne luovutti esineet Oy Stadin Ratikat Ab:lle, joka säilyttää ne jälkipolvia varten. Esineet siirrettiin 12.11.2008 Länsisatamaan, missä ne lastattiin kiskoilla varustettuun konttiin varastointia varten. Kontti siirrettiin tänään 17.11. Konalaan.

Näin nämäkin talvivaunut jäävät muistuttamaan Helsingin raitioliikenteen menneisyydestä. Tällä hetkellä vaunuille ei kuitenkaan ole luvassa mitään varsinaista käyttöä. Kiitän HKL-Raitioliikennettä myötämielisestä suhtautumisesta sekä erityisesti Rataosastoa suuresta avusta!
 
Näin nämäkin talvivaunut jäävät muistuttamaan Helsingin raitioliikenteen menneisyydestä.

Suurkiitos myös Stadin ratikoille, ja etenkin Danielille! Hienoa, että edes jotakuta kiinnostaa säilöä jo tähän päivään asti saälynyttä kalustoa, kun viralliset organisaatiot, joille tällaiset tehtävät kuuluisivat, eivät viitsi, eivätkä kykene hoitaa heille kuuluvia asioita. (Tarkoitan tässä nyt etenkin Kaupunginmuseota). Jälleen tässäkin havaitaan se, että Suomessa kaiken museokaluston säilyttäminen jää harrastajien tehtäväksi, joille kuuluu kunnia.
 
Takaisin
Ylös