Stadin Ratikat tiedottaa

Liitekuvassa on tämänvuotinen joulukortti.

JOULU2013.jpg

Kuva on otettu viime tammikuussa Länsilinkin uudelta radalta. Linjan 6T välipalavaunu on ajanut yli Mechelininkadun ja on kääntymässä Ruoholahdenrantaan. Jotenkin uskallan arvata, että 6T ei jää kovin pitkäaikaiseksi linjaksi. Sää on mitä kamalin, mutta kortissa nuo suuret taivaalta tulevat hiutaleet näyttävät kauniilta. Katuvalot ja ratikan ajovalot sekä luonnon valaistusolosuhteet ovat tuottaneet tuon kauniin ja jouluisen violetti-keltaisen värityksen. Kuvan on ottanut Ziggy Hulden.

Tämän vuoden joulukortista otetaan rajoitettu painos, joka on edellisvuosia pienempi, sillä kaapeissa on taas yli 10 000 korttia, joista pitäisi päästä eroon. Suosittelisin siksi varaamaan joulukortit jo tässä vaiheessa. Painosta kortit tulevat loka-marraskuun vaihteessa. Ne toimitetaan postin mukana ja ne maksetaan aikanaan lähetyksen mukana tulevalla tilisiirtolapulla. Ennakkotilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä!

Korttien hinta on 0,80 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu hintaan 30 €. Alle 15 €:n tilauksissa tulee lisäksi postituskuluja 0,90 €. Jos tilauksen arvo on 15 €, postituskulut sisältyvät hintaan.
 
Viipurin raitioteistä kertova historiateos on pitkän odotuksen jälkeen vihdoin ilmestynyt. Kirjaa on saatavilla Stadin Ratikoiden verkkokaupasta sekä suomen- että ruotsinkielisenä laitoksena. Kirja esittelee sanoin ja kuvin suomen vähiten tunnetun raitiotiejärjestelmän. Viipurin raitiotiet avattiin vuonna 1912. Neuvostoliittolaiset lakkauttivat liikenteen vuonna 1957 – myös neuvostoaika sisältyy kirjaan. Kirjan on kirjoittanut tunnettu ruotsalainen raitiovaunuhistorioitsija Per Rickheden, joka on tehnyt vuosikymmenien ajan arkistotutkimusta hanketta varten. Kirja sopii mainiosti lahjaksi paitsi raitiovaunujen, myös Karjalan ystäville. 160 sivua, lähes 200 valokuvaa, karttaa ja piirrosta, koko 24 x 24 cm.

http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html
 
Tämän vuoden uudet postikortit ovat ilmestyneet ja löytyvät sivulta http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html. Tilausohjeet ovat samalla sivulla.

59: Turku: Karian ja Strömbergin kaksiakselinen vaunu 42 vuodelta 1951 Stålarminkadulla linjalla 2. Kuvattu 2/68.

60: Helsinki: Pikkuruotsalainen 50 vuodelta 1909 Mannerheimintiellä, taustalla välipalalla varustettu NrII-nivelvaunu 92 linjalla 4, kuvattu 2/13.

61: Helsinki: Pikkuruotsalainen 50 vuodelta 1909 ja avoperävaunu vuodelta 1919 Senaatintorilla vihreälle linjalle kilvitettynä, kuvattu 7/13.

62: Helsinki: Välipalalla varustettu Mannheimista tuotu Manne-vaunu 162 vuodelta 1964 (välipala 1991) Pohjolanaukiolla linjalla 1A, kuvattu 7/12.

64: Kajaani: Transtechin matalalattiainen nivelraitiovaunu vuodelta 2013 Otanmäen tehtaan koeajoradalla. Kuvattu 6/13.

65: Helsinki: Transtechin matalalattiainen nivelraitiovaunu 401 vuodelta 2013 Pitkälläsillalla linjalla 9. Kuvattu 9/13.

Kortit maksavat 1 € / kpl.

Joulukorttien ennakkotilaukset on toimitettu tilaajille. Korttia on vielä jäljellä parikymmentä kappaletta. Joulukortissa nro 63 on siis välipalalla varustettu NrII-nivelvaunu 105 Länsilinkissä linjalla 6T. Kuvattu 1/13. Kortin hinta on 0,80 € / kpl.
 
Nyt on saatavana rajoitetusti ratikkakassia linjatunnuksella 3T (erä 50 kpl). Kassi on muuten aiemman ratikkakassin kaltainen, mutta linjatunnus on kunnianosoitus tänä vuonna kadonneelle Helsingin tunnetuimmalle ratikkalinjalle.

3T-kassi.jpg

Kassin hinta on 9,50 €. Postituskulut ovat 0,90 €, kun tilauksen kokonaisarvo on alle 15 €. Tilaukset sähköpostitse osoitteeseen 339 [at] stadinratikat.fi. Mainitse tilatessasi, että kassissa pitää olla linjatunnus 3T!

Myös linjan 5 kassia on edelleen saatavana tuohon samaan hintaan.
 
Kotisivu on päivitetty kesäkuntoon, eli museoliikenteen aikataulu on julkaistu. Ei poikkeavuuksia edellisvuosiin nähden.

Lisäksi vaunusta 339 on lisätty pari vuoden 1975 virkamieslakon aikaista valokuvaa tänne http://www.stadinratikat.fi/339_arkiliikenne.html Lakon aikana ajettiin lisäliikennettä mm. raitiolinjoilla 1X ja 9X.
 
Liitekuvassa on tämänvuotinen joulukortti.

T7227-20_2.jpg

Kuva on otettu jo tammikuussa 2007, mutta se tulee ajankohtaiseksi joulun tienoilla. Laajalahdentiellä, vanhan Kadettikoulun eli Munkkiniemen pensionaatin edustalla kuvattu, vielä välipalaton kakkossarjan nivelvaunu kun on sata vuotta vuodenvaihteessa täyttävällä Munkkiniemen linjalla. Munkkiniemeen alkoi väliaikainen liikenne joulukuussa 1914 ja varsinainen, säännöllinen liikenne tammikuussa 1915. Tuota sopii ratikkaharrastajan muistaa ja juhlistaa tämän joulukortin avulla!

Tämänkin vuoden joulukortista otetaan rajoitettu painos. Viime vuonna joulukortti loppui kesken, joten nyt suosittelen todella laskeskelemaan viimeisinä hellepäivinä omaa korttitarvetta ja varaamaan joulukortit jo tässä vaiheessa. Pystyn vielä vaikuttamaan painosmäärään parin viikon ajan.

Painosta kortit tulevat loka-marraskuun vaihteessa. Ne toimitetaan postin mukana ja ne maksetaan aikanaan lähetyksen mukana tulevalla tilisiirtolapulla. Ennakkotilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä!

Korttien hinta on 0,80 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu hintaan 30 €. Alle 15 €:n tilauksissa tulee lisäksi postituskuluja 1,20 €. Jos tilauksen arvo on 15 €, postituskulut sisältyvät hintaan.
 
Kiitos kehuista! Kyllähän kuusenvihreä vaunu sopii jouluun. Vaikka punaharmaa sopisi vielä paremmin... Pitäisi löytää edustava kuva niistä 90-luvun pororatikoista, siinä olisi hyvä ja jouluinen ratikkakortti!
 
Talvikausi alkoi sitten 1.9. Museoliikennettä koskevat merkinnät poistettiin Kauppatorin pysäkiltä ja kotisivu on talvikunnossa. Kotisivulle on myös lisätty uusi joulukortti nro 66, josta enemmän yllä, sekä Tom Heinon kirjoittama Artic – Paluu tulevaisuuteen -kirja, joka esittelee Artic-vaunun hyvin perusteellisesti.
 
Kiitos kysymästä, hyvinhän se meni, kun säät suosivat. Kesäkuu oli kovin hiljainen, loppukesä vastaavasti vilkas. Teknisiä ongelmia oli viime vuotta huomattavasti vähemmän, kuten kuuluukin. Samoin liikennettä häiritseviä työmaita ja kaupunkitapahtumia oli tänä vuonna vähemmän, mikä ilahdutti kovin.
 
Liitekuvassa on tämänvuotinen joulukortti.

Näytä liitetiedosto 2171

Korttien hinta on 0,80 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu hintaan 30 €. Alle 15 €:n tilauksissa tulee lisäksi postituskuluja 1,20 €. Jos tilauksen arvo on 15 €, postituskulut sisältyvät hintaan.

Joulukortit ovat tulleet ja menneet – jäljellä on vielä kolme nippua. Tilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä! Kun tilaat ti 25.11. mennessä, ehtii korttilähetys perille viikon 48 aikana.

Aivan uutena tuotteena tulee myyntiin ratikkamuki. Mukissa on kuvattuna helsinkiläinen Suomen Autoteollisuuden ja AEG:n valmistama kaksiakselinen vaunu vuodelta 1941 ja linjatunnus on 3T. Mukin tilavuus on 3 dl. Muki ei kestä konepesua. Mukin hinta on postitettuna 15 € tai kaksi mukia yhteishintaan 25 €. Mukia tullaan myymään myös SRS:n tilaisuuksissa, ja silloin hinta on vain 9 €, kun kalliit maksikirjeen postituskulut jäävät pois. Seuraava tilaisuus taitaa olla maaliskuussa pidettävä kevätkokous. Nopein tapa hankkia muki on huomenna la 22.11. Kauppatorilla. Vaunu 339 seisoo ykkösen päätepysäkillä klo 12.30-13.00 osana huomenna vietettävää ykkösen vuosipäiväajelua.
 

Liitetiedostot

  • ratikkamuki_lowres.jpg
    ratikkamuki_lowres.jpg
    119.3 KB · Lukukerrat: 553
Museoratikkaliikenne alkaa jälleen. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että viikonlopuksi on luvassa ihan kaunis kevätsää, puolipilvistä ja 14 astetta. Toivotaan, ettei se tuosta muutu ainakaan märempään suuntaan!

Ensimmäinen liikennöintipäivä on la 16.5. ja viimeinen su 30.8. Liikennettä on edellisvuosien tapaan, eli lähdöt lauantaisin ja sunnuntaisin puolen tunnin välein klo 10–17.

Lisäksi Helsinki-päivänä pe 12.6. on samoin liikennettä puolen tunnin välein klo 10–17.

Juhannuksena pidämme lomaa.

Lippu maksaa edelleen 5€, kuten jo vuodesta 2009 lähtien, ja 0–2-vuotiaat pääsevät vanhemman sylissä maksutta.

Kauden avajaisten kunniaksi kaikille jlf:n lukijoille pieni tarjous: avajaispäivänä 16.5. "kaksi yhden hinnalla", kun mainitset rahastajalle lipunostohetkellä "koodin" JLF ja tämän tarjouksen. Tarjous koskee enintään 4 hengen ryhmää, eli 1–2 henkeä 5€, 3–4 henkeä 10 €, ja vain avajaispäivää la 16.5.

Lisätietoa on täällä: http://www.stadinratikat.fi/museoliikenne/index.html

Tervetuloa ajelulle!
 

Liitetiedostot

  • 424-326_low.jpg
    424-326_low.jpg
    154.3 KB · Lukukerrat: 393
Takaisin
Ylös