Stadin Ratikat tiedottaa

Museoratikkalinja on poikkeusreitillä la 18.8. Nyt on jälleen tilaisuus päästä ajelemaan Eiran lenkkiä museoratikalla! Museoratikka kulkee reittiä Kauppatori-Kaivopuisto-Eira-Punavuori-Erottaja-Aleksi-Kauppatori siten, että ensimmäinen lähtö on klo 10.00 ja sen jälkeen lähdöt ovat noin puolen tunnin välein niin, että viimeinen lähtö on hiukan ennen 14.30.

Katariinankatu on suljettu koko päivän kävelykatuavajaisten johdosta. Lisäksi Citymaraton sulkee Eiran lenkin n. klo 14.30 alkaen, joten viimeinen, Senaatintorille päättyvä lähtö ajetaan silloin ja sen jälkeen juna ajaa halliin.
 
Kotisivulla www.stadinratikat.fi on käynnissä suurehko päivitys, jonka ensimmäinen vaihe on nyt netissä.

Catering-yhteistyökumppani on vaihtunut, joten tarjoilua koskevat sivut on päivitetty.

Kuvagallerigoihin on lisätty kuvia vaunuista SR 50 ja SR 233.

Kaupasta on poistettu loppuunmyytyjä postikortteja.

Tarkoitus on syksyn mittaan saada kotisivulle vielä kuvia SR 50:sta liikenteessä, kunnostusprojektista kertova laaja artikkeli, kuvatekstejä osaan sivustolla nyt olevista kuvista sekä kauppa-sivulle syksyllä ilmestyvät uudet postikortit ja muut tuotteet.
 
Kotisivun kauppaan on tullut uusia tuotteita. Olen teettänyt muutamasta vaunun SR 50 emalikyltistä tarroja, jotka ovat alkuperäisessä koossa ja alkuperäisin värein eli valkoisella pohjalla musta teksti. Pienessä 2,5 x 7,5 cm kokoisessa tarrassa on teksti Sulkekaa ovi! ja suuremmissa, 5 x 20 cm kokoisissa tarroissa on tekstit Tupakointi kielletty., Sylkeminen vaunussa kielletty. ja Spotta ej på golvet. Sopivia ohjekylttejä jokaiseen kotiin :)

Tarrojen hinta on 2 € / kpl ja kuvat sekä tilausohjeet ovat täällä sivun alalaidassa: http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html

Mallikuva tupakoinnin kieltävästä tarrakyltistä:
Tupakointi_kiellettyA_bleed0mm.jpg
 
Vaunun SR 50 koeajot yksinajona on nyt saatu päätökseen. Eilen pyörittiin kaupungilla n. klo 17.30–22.30 vailla yllätyksiä. Porthaninmäen jarruttelut tosin kuumentavat vastuksia liikaa ainakin, jos takana on useampi tunti ajoa. Ongelma pahentunee, kun mukana on perävaunu ja kyydissä matkustajia. Ratkaisua on jo etsitty ja homma hoidetaan kuntoon ennen museoliikennekauden alkua.

Seuraavaksi on vuorossa perävaunun SR 233 hätäjarrujärjestelmän yhteensovittaminen moottorivaunun kanssa ja jarrujen koordinointi. Sitten ajetaan koeajoa yhdistelmällä 50+233.

SRS:n jäsenajelu toteutuu syyskuun aikana. Tarkempi tiedotus tapahtuu jäsenille sähköpostiringin kautta.
 
Liitekuvassa on tämänvuotinen joulukortti.

T7227-D PS LEI.jpg

Kuva on otettu viime tammikuussa Saukonpaaden uudelta radalta. Lunta ei ole maassa kovin paljon, mutta avarassa maisemassa näkyy sellaisia maamerkkejä, joita ei kovin kauan tästä paikasta tule näkemään: Bunkkeri ja Verkkokauppa sekä Tallink Star. Rakennukset peittävät näkyvyyden, jo kuluneiden kahdeksan kuukauden aikana maisema on tässä muuttunut.

Tämän vuoden joulukortista otetaan rajoitettu painos, joka on edellisvuosia pienempi. Suosittelisin siksi varaamaan joulukortit jo tässä vaiheessa. Painosta kortit tulevat lokakuun puoliväliin mennessä. Ne toimitetaan postin mukana ja ne maksetaan aikanaan lähetyksen mukana tulevalla tilisiirtolapulla. Ennakkotilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä! Kortin numero on 56.

Korttien hinta on 0,80 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu hintaan 30 €. Alle 15 €:n tilauksissa tulee lisäksi postituskuluja 0,90 €. Jos tilauksen arvo on 15 €, postituskulut sisältyvät hintaan.
 
Tämän vuoden uudet postikortit ovat ilmestyneet ja löytyvät sivulta http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html. Tilausohjeet ovat samalla sivulla.

53: Helsinki: Pikkuruotsalainen 50 vuodelta 1909 Eiran sairaalan edessä Tehtaankadulla vihreälle linjalle kilvitettynä, kuvattu 9/12.

54: Helsinki: kaksiakselinen vaunu 205 vuodelta 1950 ja perävaunu vuodelta 1924 Mannerheimintiellä linjalla 10, kuvattu 9/71.

55: Helsinki: Valmetin nivelvaunu 53 vuodelta 1974 Ruoholahdenkadulla linjalla 9, kuvattu 8/12.

56: Helsinki: Joulukortissa on variotram 232 vuodelta 2002 Jätkäsaaressa linjalla 8, kuvattu 1/12. Kortin hinta on 0,80 € / kpl tai 50 kpl nippu 30 €.

57: Turku: ASEA:n kaksiakselinen vaunu 22 vuodelta 1934 Ratapihankadulla linjalla 3, kuvattu 5/69.

58: Turku: Karian ja Strömbergin kaksiakseliset vaunut 39 ja 40 vuodelta 1951 linjoilla 2 ja 3 Kauppatorilla, kuvattu 4/72.

Kortit 53–55 ja 57–58 maksavat 1 € / kpl.

Joulukorttien ennakkotilaukset on toimitettu tilaajille. Korttia on vielä pari nippua jäljellä.
 
Vaunuyhdistelmällä SR 50+233 ajettiin tänään KH-VH-KH klo 0.00-1.15. Yhdistelmänä mäet, lehtikeli ja perävaunun turhan löysästi asennetut jarrulevyt ei ollut kovin toimiva. Mäkilähdöissä sudittiin kunnolla mutta päästiin sentään liikkeelle ja alamäessä jarrutusmatkat menivät ilman kiskojarrua aika pitkiksi. Kiskojarrua jouduttiin siis käyttämään ahkerasti. Seuraavana toimenpiteenä säädetään perävaunun jarruja tiukemmiksi ja toivotaan, että jarrutusmatkat saadaan kohtuullisiksi. Lehtikeleillä vaunuyhdistelmää ei tulla liikenteessä käyttämään, sikäli koeajojen tekeminen nyt on tietysti hiukan epäedullista.
 
Stadin Ratikat ja Käpylä-Seura järjestävät käpyläläisille la 17.11. vuosittaisen lauantaiajelupäivän vaunulla 339 (VTS-vaunu vuodelta 1955). Linjan 1S lähdöt Käpylästä ovat klo 10.00, 11.00 ja 12.00 sekä Kauppatorilta 10.30, 11.30 ja 13.00. Maksuttomalle toriajelulle pääsee mukaan kaikilta Käpylän pysäkeiltä Velodromille asti, kyydistä voi jäädä Hakaniemessä ja Kauppatorilla.
 
Kotisivua on päivitetty. Sivulta löytyy nyt laajahko artikkeli vaunun SR50 kunnostushankkeesta http://www.stadinratikat.fi/50kunnostus.html . Artikkeli vastaa lähes täysin Raitiossa 4/12 julkaistua artikkelia ja on nyt tässä muodossa vapaasti kaikkien luettavissa.

Lisäksi sivulle on päivitetty tiedot kesän 2013 museoliikenteestä http://www.stadinratikat.fi/museoliikenne/index.html . Ensimmäistä kertaa museoliikennettä on myös arkipäivänä, tosin vain yhtenä sellaisena eli Helsinki-päivänä 12.6.

Kuvagalleriassa on myös muutama kuva vaunusta 50 kunnostettuna. Kuvagalleriasta puuttuu edelleen suuri määrä kuvatekstejä. Ne tulevat sivulle "joskus" kunhan saan ne kirjoitettua. Lisäksi kunnostushankkeista kertovien sivujen kieliversiot ovat aika lailla retuperällä. Tulee ehkä joskus kuntoon, ehkä ei.

Uutta on myös alasivu elokuvauksesta http://www.stadinratikat.fi/elokuvaukset.html . Mukana on pari kuvaa Toiselta linjalta, joka on filmatessa muuttunut kesän 1962 Mannerheimintieksi.
 
Takaisin
Ylös