Stadin Ratikat tiedottaa

No jopas. Miten ysin vaunu sitten voi olla 6.12.1967 otetussa kuvassa?
 
No jopas. Miten ysin vaunu sitten voi olla 6.12.1967 otetussa kuvassa?

Yksi harrastustoveri kertoi käsityksensä olevan, että vaikka ysin sunnuntailiikenne oli lopetettu, vuoroissa olevat (olleet) kuljettajat olivat silti töissä ja istuivat lähinnä varalla taukotuvassa, tietysti paikaten tarvittaessa. Jos näin on ollut vielä 1967, niin siellä on ollut väkeä joutilaana. Edelleen toveri spekuloi, että kun Kauppatorilla oli ne suuret ilotulitukset, niin ehkäpä joku on pitänyt järkevänä asettaa joutilas väki ja joutilaat vaunut hommiin ajamaan Kauppatorille, että väki pääsee ilotulituksiin. Mutta tämä on ainakin vielä puhdasta spekulaatiota, ja voipi olla, ettei selviä koskaan.
 
Yksi harrastustoveri kertoi käsityksensä olevan, että vaikka ysin sunnuntailiikenne oli lopetettu, vuoroissa olevat (olleet) kuljettajat olivat silti töissä ja istuivat lähinnä varalla taukotuvassa, tietysti paikaten tarvittaessa.
Siis jostain rahastajatkin olisi pitänyt lisäliikenteeseen komentaa, vaikka sitten eri perustein kuin kuljettajat. Varalla olleet kuljettajat eivät yksinään olisi pystyneet hoitamaan ysin ylimääräistä liikennettä. Edelleen uskon, että ysi on ihan hyvin voinut ajaa ainakin osan tuosta päivästä ylimääräistä liikennettä, vaikka siitä ei ole netin kautta saatavissa virallista dokumentaatiota.
 
Maailman ensimmäiset Tampereen raitiovaunuaiheiset postikortit ovat nyt myynnissä!

Joulukortti onkin ollut jo ennakkotilauksessa, mutta sen lisäksi on ilmestynyt neljä korttia, jotka on kuvattu kuluneena kesänä. Katso kuvat ja tee tilaus osoitteessa http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä!

Korttien hinta on 1 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu yhtä korttia hintaan 36 €.

Vuonna 2018 posti hukkasi joulukorttilähetyksistä kolme neljäsosaa.Nämä tulevat siksi Matkahuollon kautta seurattavina paketteina. Tämän vuoksi toimituskulut ovat 5 €. Jos tilaus on vähintään 35 €, toimitus sisältyy hintaan eli tuo yhden nipun hinta 36 € sisältää ikään kuin toimituskulutkin.
 

Liitetiedostot

  • tre-kortit.jpg
    tre-kortit.jpg
    155.5 KB · Lukukerrat: 664
Vuoden 2022 joulukortissa on tämän vuoden uutuus ja erikoisuus, nimittäin Jokeri-linjan vaunu 601, mutta kuvattuna keskikaupungilla, linjalla 4S. Kuva-aihe on siis hyvinkin ainutkertainen, näitä vaunuja kun ei tulla keskikaupungilla näkemään (ainakaan pitkään aikaan). Kortin nro 88 kuvan on ottanut Jorma Rauhala. Kuvausajankohtakin on sikäli täydellinen, että tammikuussa 2022, kun kuva on otettu, vaunu oli vielä HKL 601. Yhtiöittäminen tapahtui vasta sitten helmikuun alussa.

Korttien hinta on 1 € / kpl tai alennuksella koko 50 kpl nippu yhtä korttia hintaan 36 €. Kortit toimitetaan lokakuussa.

Kortit maksetaan lähetyksen mukana tulevalla laskulla. Tilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen 339[ät]stadinratikat.fi. Korvaa tietysti tuo [ät] sillä tutummalla @-merkillä! Tai täytä tilauslomake tämän sivun alalaidassa: http://www.stadinratikat.fi/kauppa.html

Vuonna 2018 posti hukkasi joulukorttilähetyksistä kolme neljäsosaa. Nämä tulevat siksi Matkahuollon kautta seurattavina paketteina. Tämän vuoksi toimituskulut ovat 5 €. Jos tilaus on vähintään 35 €, toimitus sisältyy hintaan eli tuo yhden nipun hinta 36 € sisältää ikään kuin toimituskulutkin.
 

Liitetiedostot

  • T7227-42(88)Federley_vedos_FINAL.jpg
    T7227-42(88)Federley_vedos_FINAL.jpg
    695.5 KB · Lukukerrat: 479
Luvattu lokakuu ei ihan pitänyt, mutta nyt joulukortit ovat tulleet ja lähtevät tilaajille huomenna.

Samalla on ilmestynyt kaksi uutta Tampere-aiheista postikorttia, molemmat linjalta 1. Nekin ovat tilattavissa ja toimitusvalmiina nyt osoitteessa http://stadinratikat.fi/kauppa.html
 
Helsingin raitiotiet I – 1890–1950, hinta 49 € / kpl

Saatavana nyt Stadin Ratikoiden verkkokaupasta: http://stadinratikat.fi/kauppa.html

Erittäin seikkaperäinen ja perusteellinen teos Helsingin raitioteiden kuudesta ensimmäisestä vuosikymmenestä. Jaakko Pertilä kertoo kirjassaan kaiken niin radoista, linjoista, kalustosta kuin henkilöstöasioistakin. Runsas kuvitus ja kartat täydentävät tekstiä. Hinta sisältää toimituskulut Suomeen. 336 sivua, noin 300 valokuvaa, koko 21 x 30 cm.

Huom! Mahdollisuus omistuskirjoitukseen: Kun tilaat kirjan meiltä, saat halutessasi lisämaksutta kirjailijan omistuskirjoituksen. Pyydä omistuskirjoitusta tilauksen yhteydessä. Omistuskirjoitus tulee muodossa "päivämäärä ja kirjailijan nimi". Jos haluat lisäksi muun tekstin, esim. "Villelle", "Villelle isoäidiltä jouluna 2023", tms, niin anna tästä tiedot tilauksen yhteydessä.
 
Takaisin
Ylös