Raide-Jokerin rakentaminen

Patterimäkeen ei ollut asuntoja tulossa vaan osaan Patterimäen puiston alueesta, Pajamäen- ja Pitäjänmäentien laitaan, josta on vielä viitisenkymmentä metriä ennen kuin Patterimäen suojelualue linnoitukseineen ja varsinainen mäki alkaa.
Tässä vielä kuva kyseisestä alueesta
 

Liitetiedostot

  • Patterinmäki 2020.12.09 J.jpg
    Patterinmäki 2020.12.09 J.jpg
    143.2 KB · Lukukerrat: 1,352
Moni Helsinkiläinen näkee asian toisin: viimeisiä viheralueita puolustetaan

Ja he ovat väärässä ihan sellaisesta asiasta, joka ei ole mielipide. Jos ei usko niin sitten kartta käteen. Pajamäessäkin on ulkoilualuetta lounaaseen melkein Otaniemeen asti vaikka koko Patterimäen puisto mystisesti häviäisi jonnekkin huomenna.

Moni näkee asian noin, mutta esitetään myös paljon teoriaa, että jatkuva rakentaminen ei ratkaise asumisen hintakysymystä.

Koska kysyntä kasvaa vielä nopeammin kuin asuntokanta. Ei ole rakettitiedettä.

On hetkellisestikin nähty paikallisia hinnanlaskuja, mutta ne eivät ole olleet tarpeeksi laajoja tai pitkäkestoisia, että olisivat vaikuttaneet koko seudun yleiseen trendiin. Esimerkiksi Martinlaaksossa oli hinnat hetken laskussa kun Kivistössä rupesi taloja valmistumaan.

Vapaassa maassa on yhdistymis- ja kokoontumisvapaus.

Onko joku väittänyt toisin? Etkö ihan oikeasti ymmärrä jonkun mielipiteen arvostelua ja mielipideoikeuden arvostelua? Kun on nyt jo kolmas kerta keskustelussa kun vastaan kritiikkiiin sönköttämällä oikeuksista.

Tässä Pajamäen tapauksessa kompromissi on hyvä: Raitiotie tulee, lisärakentamista viheralueelle ei.

Mikä ihmeen kompromissi? Siellä on yritetty viime viikkoon asti kaataa projektia ja todennäköisesti jatkossakin, jos korkein hallinto-oikeus antaa valitusluvan.

Kaikkea erimieltä olevien toimintaa voidaan leimata itsekkyydeksi.

Eikä kaikkea ollakkaan leimattu, vaan vain se, että pidetään kiinni viheralueista joita on vaikka millä mitalla samalla kun asumisen hinta kasvaa tuloja nopeammin.

Kaavoitusasioissa kuitekin asia on niinpäin että virkamiesten suunnittelema kaava runnotaan läpi. Oodissa kaupunkilaisille heijasteltiin tunnin aikana kuva minuutissa uusista kaavoitushankkeista. Kirjoitin Hesariin kyseisen menettelyn vuorovaikutusmerkityksestä. Oitis kaupunkisuunnittelun virkamiehet puolustivat tilaisuutta vastineessaan: 60 diakuvaa kaavoista tunnin aikana on jotain uutta ja mahtavaa asukasdemokratiaa.

Mulle on jo lukiossa opetettu, että kun tehdään diaesitys, niin dioja pistetään sen verran että niitä on noin yksi per minuutti, otsikko- ja kiitosdiat poislukien. Eikä se Oodissa esitelmöinti ole se pääasiallinen asukaspalautteen hakemiskeino, vaan jokaiselle projektille ne asikirjat löytyy netistä erikseen. Tuollainen esitys on sitä varten että kerrotaan mitä on meneillään, jotta ihmiset voi sitten itse perehtyä tarkemmin ja antaa palautetta omalla vauhdillaan eikä siinä paikan päällä. Diat löytyy myös netistä jälkeenpäin, eli sieltä voi etsiä myöhemminkin niitä kaavoitushankkeita, jos meni esitys liian nopeasti.

Missäköhän yhteydessä on tehty valituksia olemattomista liito-oravista ?

https://www.metsalehti.fi/uutiset/m...a-jatkua-liito-oravista-ei-loytynyt-merkkeja/
 
...


Onko joku väittänyt toisin? Etkö ihan oikeasti ymmärrä jonkun mielipiteen arvostelua ja mielipideoikeuden arvostelua? Kun on nyt jo kolmas kerta keskustelussa kun vastaan kritiikkiiin sönköttämällä oikeuksista.

Sinä voi tehdä minua kohtaa tuontyylisen kannanoton. Mutta minä en voi tehdä vastaavaa Sinulle, etteikö moderaattori puuttuisi peliin. Hyvä esimerkki siitä, että foorumin säännöt eivät ole kaikille samat.
 
Sinä voi tehdä minua kohtaa tuontyylisen kannanoton. Mutta minä en voi tehdä vastaavaa Sinulle, etteikö moderaattori puuttuisi peliin. Hyvä esimerkki siitä, että foorumin säännöt eivät ole kaikille samat.

Jaahas mulla on ollut tokkurainen aamu kun on jäänyt sana välistä ja tullut väärä muoto pariin toiseen. Tarkoitus oli kirjoittaa tuollainen:

Onko joku väittänyt toisin? Etkö ihan oikeasti ymmärrä mitä eroa on jonkun mielipiteen arvostelulla ja mielipideoikeuden arvostelulla? Kun on nyt jo kolmas kerta keskustelussa kun vastaat kritiikkiiin sönköttämällä oikeuksista.

Vaikka ei tuo nyt varmaan sinun vastausta muuta.
 
Hesari kertoo, että korkeinpaan hallinto-oikeuteen on jätetty valituspyyntö hallinto-oikeuden poikkeuslupapäätöksestä https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007728673.html . Tällä kertaa asialla ovat sekä Pajamäki-seura, että Pro Luonto -yhdistys. Ilmeisesti aikaisempi tieto rakentamisen jatkumisesta uuden vuoden jälkeen ei tarkoittanut ensimmäistä uuden vuoden jälkeistä viikkoa kun artikkelissa lukee edelleen, että puita on tarkoitus alkaa kaatamaan tänä vuonna.
 
Patterimäen laidalla on vihdoin päästy puunkaatoon. Vain vajaa 2 vuotta myöhemmin kuin oli tarkoitus. Maanantain kaadot on jopa taltioitu https://www.youtube.com/watch?v=zkdmg6JDODs

Jokerin tiedotteen mukaan uusimman valituksen toimeenpanokielto koskee ainoastaan Patterimäen länsipuolta ja nyt aloitetut kaadot ovat siis itäpuolella. https://raidejokeri.info/patterimaen-tunnelin-itapaan-rakennustyot-alkavat/

Twitterissä paikalliset on syyttänyt projektia toimeenpanokiellon rikkomisesta, antaen ymmärtää, että toimeenpanokielto koskisi koko aluetta. KHO:n sivuilta en kuitenkaan löydä toissakesäistä päätöstä uudempaa liittyen Jokeriin, eli tiedotteiden ja juorun varassa asia näyttää olevan tällä hetkellä.
 
Siellä oli kai tehty joku uusi katselmus, ja kas kummaa, papanoita ei löytynyt. Joku on unohtanut tilata netistä ja ripotella sinne.

Ensisijaisesti tarkastettiin, ettei ole uusia kolopuita. Nyt kaadetuissa ei pesäpuita ole koskaan ollutkaan, eikä tästä tietääkseni ole ollut erimielisyyttäkään. Poikkeamislupaa on haettu vain Patterimäen länsipuolelle, jossa ratalinjalla on lisääntymis- ja levähdyspaikkoja.
 
Siellä oli kai tehty joku uusi katselmus, ja kas kummaa, papanoita ei löytynyt. Joku on unohtanut tilata netistä ja ripotella sinne.

Oikeusvaltiossa voi tehdä näin ilman että täytyy foliohattua kaivaa, asia käsitellään ja sitten edetään.
 
Ikävää että viherhörhöt saivat venytettyä prosessia näin pitkään, mutta nyt onneksi päästään eteenpäin.

Noh, se kuuluu ikään kuin asiaan. Eihän näillä valituksilla oikeastaan koskaan edes pyritä muuhun kuin viivästyttämiseen ja kiusantekoon. Mutta hyvässä suunnittelussa ne osataan ottaa huomioon, ja nytkin Saarikoski toteaa Hesarissa, että ihan ajallaan se linja saadaan auki, näistä viiveistä huolimatta, vaikka "puskurit on syöty". Siksihän ne puskurit siellä olivatkin.

Kalliiksihan tämä kyllä tulee. Minusta ei olisi kohtuutonta, että ilmeisen perusteettomista valituksista lankeaisi valittajalle jonkinlainen lasku.
 
Eikö siitä sitten lankea? Oikeuslaitoksen sivuilla ilmoitetaan hylätyn valituksen hinnaksi hallinto-oikeudessa 260 euroa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa 510 euroa.

Tarkoitin, että jos valituksen kohde pystyy osoittamaan, että valitus on ilmeisen perusteeton taikka jopa vain kiusantekomielessä tehty, ja myös, että valituksen kohteelle on syntynyt valituksen aiheuttaman viivästymisen vuoksi todellisia, todennettavia kustannuksia, niin valittajalle syntyisi vahingonkorvausvelvollisuus.

Suurissa hankkeissa tuollaiset ylimääräiset kustannukset voivat olla miljoonaluokassa.
 
Takaisin
Ylös