Tampereen raitiovaunuhavaintoja 2021

Yksi ratikka on nyt saanut Lähitapiolan vaaleansiniset teipit ylleen. Veikkaan, että nämä mainosratikat ovat numerot 04 ja 05, koska mainoksettomia ovat 02, 03, 06, 07 ja 08, ja 01 ei ilmeisesti ole vielä palannut liikenteeseen?

Se sininen vaunu on 04 ja se toinen mainosvaunu, jolle tuli se virroitinkeissi, on 05. Missäänhän näitä ei toki lue. Toivotaan, että tuo järjestysnumeroasia korjaantuu ennen varsinaisen liikenteen alkua. Tai sitten pitää jakaa suurennuslasit ja numerointioppaat kaikille tamperelaisille autoilijoille.
 
16.4.2021

Opetusajossa havaitsin TRO:n vaunut 02, 03, 04, 05, 06, 08 ja 09. Liikuskelin kamera mukana etenkin Sammonaukion paikkeilla klo 14:n ja 15:n välisenä aikana. Kuvia on katsottavissa kuvagalleria JNo-fotossa.
 
Alkaakos noita mainosvaunuja olla jo vähän turhan paljon. Kuinka monta niitä mahtaa yhteensä tulla?
Se on tietenkin makuasia, onko niitä jo turhan paljon. Seitsemästä havaitusta vaunusta kolme mainosvaunua on minun mielestäni paljon. Minulle sopisi hyvin, että mainosvaunujen määrä pysyisi enintään tuossa lukemassa ainakin seuraavan vuoden.
 
Alkaakos noita mainosvaunuja olla jo vähän turhan paljon. Kuinka monta niitä mahtaa yhteensä tulla?

Mainosvaunuja ei tule enempää, vaan niitä varten on varattu kolme vaunua. Yksi vaunu varataan lisäksi kaupungin omaan markkinointiin ja yhdestä vaunusta tulee taidevaunu. Viisi vaunua yhdeksästätoista on siis muussa kuin tiilenpunaisessa värissään.

On tosiaan makuasia, onko se vähän vain paljon. Neljäsosa teipattuja vaunuja kyllä näkyy tämän kokoisessa järjestelmässä selvästi katukuvassa, mutta kyllä se alkuperäisväritys silti on hallitseva. Itselleni olisi piisannut kaksi mainosvaunua ja yksi taideratikka. Ehkäpä punaisten osuus kasvaa, kun Lentävänniemen haaran lisävaunut hankitaan?
 
Viisi vaunua yhdeksästätoista on siis muussa kuin tiilenpunaisessa värissään.

Paitsi että eihän se näin ole. Mielestäni Lähi-Tapiola tyylisiä vaunuja ei saisi olla kovin montaa, mutta Punamusta ja Lujakotihan jättävät alkuperäisen värityksen ainakin melkein ennalleen. Kaukaa katsottuna voi olla vaikeata nähdä mitään suurta eroa niiden ja perusväristen vaunujen välillä.
 
Eilen 29.4.2021 oli TRO #3 linjalla 1X määränpäänä TAYS. Vuoro lähti Pyynikintorilta. Oli ainakin itselle eka linjakilvitetty mato Tampereella.
 
Viimeksi muokattu:
Tänään 5.5. havaittu myös linjalle 3 kilvitetty lähtö 16:00 Pyynikintorilta. Tämä oli Lähitapiolan #4.
 
Takaisin
Ylös