Tasatahtikokeilu

vristo

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
4,087
Vs: Kasi Arabianrantaan

Tasatahtipilotti tulee linjoille 4 ja 10. Sitä koskevat suunnitelmat ovat jo aika pitkällä.
Kerros tästä enemmän, kiinnostavaa. Mitä on suunnitteilla (vai onko julkista vielä)?
 
Vs: Kasi Arabianrantaan

Tasatahtipilotti tulee linjoille 4 ja 10. Sitä koskevat suunnitelmat ovat jo aika pitkällä.

Mielenkiintoista. Voitko kertoa tarkemmin ?

(= muistattehan että tätäkin palstaa lukee moni liikenteestä leipänsä saava.. )

Ratikkakuski
 
Vs: Kasi Arabianrantaan

Tuosta(kin) tulee juttua seuraavaan Raitioon. Raitio ilmestyy maaliskuun loppupuolella, ja siinä kerrotaan sitten "kaikki" mitä silloin on asiasta tiedossa. Lautakunta käsittelee selvitystä ymmärtääkseni kevään kuluessa, mutta tuskin ennen tuota.

Tarkoitus on kokeilla tasatahtia ensin sunnuntailiikenteessä linjoilla 4 ja 10. Siis molemmilla sama vuoroväli ja kulkevat tarkoin limitettynä niin, että yhteisellä osuudella vuoroväli on puolet "haaroista". Tasatahti liittyy raitioliikenteen nopeuttamiseen ja myös valojen nollaviive-etuisuuksiin, osin vuorovälisyistä myös välipalavaunujen käyttöönotto liittyy samaan pakettiin.
 
Kiitos tiedosta. Tämä tasatahti, ja pidennetyt vaunut avaa selvästi uusia mahdollisuuksia. Mielenkiintoista..

Odotellaan kevättä ja lautakunnan päätöksia.
 
Päätostiedotteen mukaan tasatahtia oli määrä kokeilla sunnuntaisin syysliikenteessä 2007. Mitä asian tiimoilta tapahtui, tuliko kokeilua koskaan, ja jos tuli, mitkä olivat tulokset? Nykyistä menoa kun katsoo, tasatahdeista ei ole tietoakaan, oli sitten pyhä taikka arki. 6 ja 3 Bulevardilla, 3 ja 9 Kalliossa, 1 ja 7 Mäkelänkadulla sekä 4 ja 10 Manskulla kulkevat useimmiten peräkanaa.
 
Muistan HKL:n ilmoittaneen, että 3 ja 9 aikataulut tahdistetaan Erottajan ja Kallion välillä. Nyt ne tosiaan kulkevat pääsääntöisesti peräkanaa. Olen katsonut tuon välin vaunujen kulkua välillä myös reaaliaikaisista pysäkkiaikatauluista ja kyllä ne muutaman minuutin välein kulkevat.
 
Muistan HKL:n ilmoittaneen, että 3 ja 9 aikataulut tahdistetaan Erottajan ja Kallion välillä. Nyt ne tosiaan kulkevat pääsääntöisesti peräkanaa.

Eivät 3 ja 9 kulje pääsääntöisesti peräkanaa, mutta eivät myöskään tahdistettuna. Kun niillä on eri vuoroväli, niin tahdistus on mahdotonta ja ne kulkevat nyt sitten ihan miten sattuvat.

Tarkoitus oli tahdistaa 3B ja 9, mutta eipä se toteutunut. Kuulemma yritetään uudelleen kunhan Kampin liikenne alkaa ja selviää, mikä kolmosen kierrosaika sitten tulee olemaan. Eli mahdollisesti syksyllä 2009 3B/T ja 9 pannaan uusiksi.
 
Takaisin
Ylös