Jatkuva kuljettajapula pakottaa jälleen hätätila-aikatauluihin Helsingissä

Onko samalla kuljettajalla vain yhdeltä varikolta alkavia vuoroja vai tai voiko vuoro alkaa miltä varikolta tahansa?
 
Omalla työpaikalla pisimmät työmatkat on luokkaa 50km. Millähän laskukaavalla tuollainen työmatka on taksilla halvempi kuin oma auto. Julkinen ei ole vaihtoehto ja täytyy olla melkoinen teräsmies jos 14-tunnin työpäivän jälkeen lähtee polkemaan 50km polkupyörällä. juu, onhan niitäkin jotka asuu käytännössä varikon vieressä mutta on melkoista yleistystä väittää että joukkoliikennealalla tultaisiin toimeen ilman omaa autoa.

Plus että taksin saaminen haluttuun aikaan on jokseenkin epävarmaa.
 
Onko samalla kuljettajalla vain yhdeltä varikolta alkavia vuoroja vai tai voiko vuoro alkaa miltä varikolta tahansa?
Ainakin HSL-alueen linja-autonkuljettajilla voi olla työehtosopimuksen mukaisesti vain yksi asemapaikka (=varikko) ja työvuorot alkavat ja loppuvat aina varikolta/varikolle.
 
Vuodenvaihde nollasi ylityökatot ja varmaan monella on joulunajan laskujakin maksettavana. Liikenne on pystytty nyt parina viime päivänä hoitamaan lähestulkoon kokonaan, vain yksittäisiä lähtöjä peruttu.
 
HS:n juttu kertoo yhden työnsä jättäneen ratikan kuljettajan, Malla Lappalaisen, tarinan.

(En nyt saa linkkiä liitettyä, pitäisi kuitenkin olla ilman maksumuuria.)
 

Kyseinen ex-kuljettaja siis 26-vuotias ja muutti Helsingistä Nuorgamiin kun elämä minuuttiaikataulussa alkoi tuntua raskaalta. Ei liene ihan tavallisin tarina.

Jutun mukaan kyseinen nainen oli kouluttautunut hoitajaksi ja teki niitä töitä ennen kuljettajana toimimista, ja on nyt palannut hoitajan töihin, joita hän tekee Norjan puolella Nuorgamista käsin. Kuulemma ajomatkat ovat pitkiä ja auton pitämiseen kuluu rahaa. Ei kuulosta ihan aikatauluttomalta tai stressittömältä tuokaan, vaikka luemma Lapin hiljaisuus on muusiikkia hänen korvilleen.
 
HSL:n poikkeusinfosssa on tälle paivälle tiedote harvennetuissta vuoroväleistä, syynä jälleen henkilöstöpula. 4 ja 10:kin on ollut jo ennestään harvennetulla vuorovälillä viime viikosta Runeberginkadun poikkeusreitin takia ja silti on pulaa.
 
Takaisin
Ylös