Näytetään tulokset 1-6/6

Viestiketju: Gallerian koekeskustelu

 1. #1
  Tunnistettu jäsen Compact avatar
  Liittynyt
  20.07.2005
  Viestejä
  2209

  oletus Gallerian koekeskustelu

  En ole nähnyt vielä kenenkään "keskustelevan" gallerian kuvista vaikka siihen toisaalla usutettiinkin.
  Kokeeksi kokeilen, että näinkö se toimii. Näette sitten te muutkin, että tälviisii se käy...
  Seuraavaksi linkki kuvaan, niin kuin jlf sen antaa, eli ei saa galleriakuvan mukana olevaa linkkiä ryhtyä mitenkään sormeilemaan. Se on siinä:  Ja keskustelun avaus: Aikas hyvä kuva!

  Kaipion etupään kytkin on Trumpetti ja se kytkee Albertin.
  Viimeisin muokkaaja Compact; 08.03.2007 kello 21:07.

 2. #2
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4904

  oletus Vs: Gallerian koekeskustelu

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Compact Näytä viesti


  Ja keskustelun avaus: Aikas hyvä kuva!
  Kuva on sangen mielenkiintoinen - myös, ja etenkin, taustalla näkyvien bussien takia. Näyttää kovasti siltä, että lähempi bussi olisi proto-Sisu-Panther B-53SP / Autokori HKL 801 vuodelta 1967. Oliko vaunuissa 219 - 226 mikään muu "alan huippua" kuin muotoilu ja ulkonäkö? Nehän poistettiin ajosta vaunua 226 lukuun ottamatta keskimäärin 20-vuotiaina eli nuorempina kuin paljon puhutut "pulavaunut". Tuo malli ja Jenkki olivat ainoat kaksiakseliset umpivaunut, joista minulla ei ole nk. henkilökohtaisia havaintoja liikenteessä. Kaikkia muita näki paljon (tosin NWF:iä ei kyllä enää paljon) ruuhkaliikenteessä ajokaudelle 1974 - 75 saakka.

 3. #3
  Tunnistettu jäsen Compact avatar
  Liittynyt
  20.07.2005
  Viestejä
  2209

  oletus Vs: Gallerian koekeskustelu

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rattivaunu Näytä viesti
  Oliko vaunuissa 219 - 226 mikään muu "alan huippua" kuin muotoilu ja ulkonäkö?

  Samaa vanhaahan ne edustivat. Olivat tilattu jo osakeyhtiön (HRO) aikaan eli ennen 1940-luvun puoltaväliä. HKL:hän (per. 1945) ei tilannut yhtään kaksiakselista raitiovaunua, vaikka saikin niitä edeltäjänsä vanhojen ja pitkäksi venähtäneiden tilausten takia vielä 1950-luvun puolella. HKL:n ainoiksi 2-ax hankinnoiksi on jäänyt Schörling-hiomavaunut.

  Kaipion panssarivaunut poikkesivat siinä mielessä edukseen muista vastaavista, että niissä ei ollut oviaukoissa pystyssä olevaa välitankoa eikä alaslaskeutuvaa astinlautaa. Siis niihin olisi voinut nostaa helposti vaikkapa leveämmätkin lastenvaunut tms., koska koko oviaukko oli esteetön. Taitto-ovissa sisäpuolella oli pystyasentoiset käsitangot, joista kiinnipitäen pystyi vipuamaan itsensä sisälle, kuka siis tankoja tarvitsi. Astinlaudattomuus oli myös kuin neliakselisten prototyyppi. Teknisesti ja sisustuksellisesti vaunutyyppi ei poikennut kaltaisistaan. Kaipiolla oli vaikeuksia täyttää tilausmääreitä näiden ainoiden valmistamiensa moottorivaunujen suhteen. Aluksi Tampereella tehtiin liian kapeita vaunuja ja leveysmäärite saavutettiin vasta, kun korin ulkoreunan kolhiolistaa paksunnettiin. Määrehän oli korin ulkoleveys, ei suinkaan sisäleveys. Alkupään vaunut ovat koriltaan siksi himpun verran kapeampia kuin oli tarkoitus. Niissä oli tästä syystä kylkilistat paksummasta parrusta. Näistä, kuten muistakin vanhemmista ratikoista, voisi kertoa tietysti paljon enemmänkin, mutta ehkä me olemme kiinnostuneita enemmänkin tämänpäivän tapahtumista kuin vanhasta hapatuksesta.
  Viimeisin muokkaaja vko; 09.03.2007 kello 02:50. Syy: viestin ulkoasu

 4. #4
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  4062

  oletus Vs: Gallerian koekeskustelu

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rattivaunu Näytä viesti
  Kuva on sangen mielenkiintoinen - myös, ja etenkin, taustalla näkyvien bussien takia. Näyttää kovasti siltä, että lähempi bussi olisi proto-Sisu-Panther B-53SP / Autokori HKL 801 vuodelta 1967.
  Hienoja busseja toisaankin! Tuollaisia Autokorin kopittamia Sisu-Panther B-53SP-busseja muistan nähneeni juuri linjoilla h20 ja h20A. Olivat aikanaan omia suosikkejani, mutta enemmän tulivat tutuiksi Wiiman korittamat vastaavat (toinen kuvassa näkyvä bussi näyttäisi olevankin sellainen, HKL 821 ehkäpä?). Noissa Autokorin korittamissa oli jotain ovikokeilujakin muistaakseni, oliko näin? Hieno kuva kaikin puolin (myös ratikka toki). Onko lisää vanhoja bussikuvia Helsingistä?
  Viimeisin muokkaaja vristo; 09.03.2007 kello 04:58.
  Joukkoliikenneharrastaja

 5. #5

  Liittynyt
  31.08.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  700

  oletus Vs: Gallerian koekeskustelu

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Compact Näytä viesti
  Näistä, kuten muistakin vanhemmista ratikoista, voisi kertoa tietysti paljon enemmänkin, mutta ehkä me olemme kiinnostuneita enemmänkin tämänpäivän tapahtumista kuin vanhasta hapatuksesta.
  Itse ainakin luen erittäin mielenkiinnolla näistä vanhoista vaunuista ja tapahtumista. Lisää vaan näitä vanhoja arvokkaita kuvia ja juttuja.
  Ehkäpä oma ikäkin siihen vaikuttaa, koska poikavuosilta 50-luvulta monet asiat tuntuvat tutuilta. Toki haluaahan sitä pysyä kehityksessä mukana, mitä uusia linjoja ja kalustoa on mietinnässä.

 6. #6
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7862

  oletus Vs: Gallerian koekeskustelu

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Compact
  Näistä, kuten muistakin vanhemmista ratikoista, voisi kertoa tietysti paljon enemmänkin, mutta ehkä me olemme kiinnostuneita enemmänkin tämänpäivän tapahtumista kuin vanhasta hapatuksesta.
  Jaa hapatuksesta? Taidan sitten olla poikkeuksellisen sitruunainen itsekin, kun juuri nuo hapatukset ovat sitä mielenkiintoisinta harrastustoimintaa. Niin että antaa tulla lisää juttua vaan!

  Annoin tuolle kuvalle 9 pistettä. Kymmenes olisi tullut väreistä... Siinä on kaikki, mitä voi kuvalta vaatia: mielenkiintoiset vaunut elävässä ympäristössä, tasapainoinen asettelu ja mahtava tausta. Ensin kaipasin ihmisiä, kun kuvassa näkyy vain erilaisia kulkuneuvoja - kattava otos muuten - mutta löytyihän niitä ihmisiäkin sitten kun hoksasin katsoa ratikkaan sisälle. Lisää näitä vanhoja kuvia!

Vastaavia viestiketjuja

 1. Minkä perusteella annatte arvosanan gallerian kuville?
  kirjoittanut otto s foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 15
  Viimeisin viesti: 03.11.2007, 22:40
 2. Gallerian kehittämisideoita
  kirjoittanut Jusa foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 19.03.2007, 06:21
 3. Gallerian säännöistä
  kirjoittanut Albert foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 24
  Viimeisin viesti: 19.03.2007, 03:14
 4. Gallerian junakuvakeskustelua
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 15.03.2007, 22:18

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •