Mistä korvaavia raitiovaunuja Varioiden tilalle Helsinkiin?

Vain yksi idea: olisiko mahdollista, että HKL on ainoastaan kiinostunut vaunuin teleille? Tarvihan telejä jos haluaa pidentää NrII-sarjan vaunut välipalalla, ja käyttettyjen telien hankkiminen on varmaan halvempi kuin rakentaa uudet. Niin erilaisia ne telit varmaan ei ole.

Martin
 
HKL on jo tilannut uudet telirungot ja pyöräkerrat välipalaprojektiin.
 
Eri asia on, miten kauan Vaurio-diili pitää. Olikos asia niin, että toukokuussa pitäisi olla jo 28 Vauriovaunua yhtä aikaa liikennekunnossa? Epäilenpä, että siinä vaiheessa voi Bomban porukoilla nousta pian kädet pystyyn.

Jep, toukokuussa 28. Saas nähdä. En väitä epäilystäsi vastaan ;)

Mietinpä vain, onko vaunujen ostoaikomus Zagrebista todellakin vain keskusteluasteella? Taitaa olla vähän pidemmälle viety tuo asia, miksi muuten siitä olisi noin paljon paikalliseen lehteen kirjoitettu.

Tuskin siitä mitään paperilla vielä on. Luulen, että tässä vaan on kulttuuriero: mikä suomalaisen mielestä on vasta keskusteluasteella saattaa ulkomaalaisen mielestä olla jo valmiiksi sovittu. Vähän samantapaistahan oli crotramin tulemisen kanssa. Loppujen lopuksi se varmistui vasta vähän ennen rahtaamista, kun saatiin selville, että se saattaa sittenkin selvitä meidän rataverkossamme. Siihen asti kaikki oli Helsingin näkökulmasta auki, vaikka Zagrebissa juttu oli jo pomminvarma.
 
Takaisin
Ylös