Kesäaikataulut 2007

Safka

Suljettu tunnus
Liittynyt
29 Kesäkuu 2005
Viestit
374
HKL:n sivuille ilmestyneen kesäaikataulukirja-pdf:n pikaista analysointia: viikonloppuliikenteessä ei lie muutoksia pl. kutonen ja kasi. 3-linjoilla ei myöskään arkena muuttune mikään; muilla linjoilla arkiaikataulut menevät totutusti päiväsaikaan kokonaan uusiksi, mutta iltaliikenne n. klo 19 jälkeen on melko samanlaista kuin talvella.

Linjoilla 6 ja 8 aikataulut on ilmeisen hyvin tahdistettu, ainakin paperilla. Vuoroväli on aamusta iltakahdeksaan 10 (…11) minuuttia ja Arabian päästä vaunut lähtevät tasaisin välein lähes koko liikennöintiajan. Iltaisin on 13 minuutin välit. Nähtäväksi sitten jää, miten suunnassa Arabiaan vaunut Sörkassa limittyvät, mutta mielestäni vaikuttaa lupaavalta.

Jos tulkitsin oikein, linjalle 6 tulee ”huikea” 80 minuutin kierros ja linjalle 8 n. 70 minuuttia. Arabiasta Hietsuun kestää n. 41 min, takaisin 39 min. Kasilla taas Arabia-Salmisaari on n. 33 min ja takaisin 37 min. Maalaismatematiikalla kasilla olisi nelisen minuuttia tauko/vara-aikaa Arabiassa ja kutosella saman verran molemmissa päissä. Mutta mene tiedä, kun en täsmälleen tiedä nykyisiä ajoaikoja. Sangen mukavaa kuitenkin, jos ”kierrätysaikatauluista” on jonkin verran tingitty tasatahtimallin suuntaan.
 
Jos tulkitsin oikein, linjalle 6 tulee ”huikea” 80 minuutin kierros ja linjalle 8 n. 70 minuuttia.

Minä taas kuulin, että niitä kierrätettäisiin Arabiassa, jolloin yhteiseksi kierrosajaksi tulee 140 min. Kierrättämällä kasilla ei tarvitse kuljettajanvaihtoja, vaan vaihdot voidaan hoitaa Hakaniemessä vaunun ajaessa kutosta.
 
Kyllä niiden sarjat on tosiaan tarkoitus yhdistää. Näin ollen jos kuutosella ajetaan jatkossakin Manneilla, niin sitten ajetaan kasillakin.
Ensisijaisesti olettaisi tuonne sijoitettavan sellaisia vaunuja, joissa Liva hoitaa kilpien kääntämisen.
 
...okei, siihen tulokseen minäkin tulin tauluja tutkiessani, mutten uskonut sitä... piti vääntää omiani.
Ihan ok sinänsä; n. 140 minuutin "kierros" lienee riittävä, kun mun nähdäkseni aikaa molemmille haaroille on varattu tarpeeksi. Ja kuskinvaihdot tosiaan saadaan yhdistettyä. Mitenhän häiriöiden hoito mahtaa sujua?
Korjaus edelliseeni: ara-hie-ara n. 40+35, ara-sls-ara n. 33+32 = n. 140. Haarojen päissä on siis pieni vara-aika mutta Arabiassa käydään vain kääntymässä.
 
Takaisin
Ylös