Raitiovaunuhavaintoja heinä-elokuu 2007

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Vielä tänäänkin 10:llä HKL 62. Ja eilen Kauppatorilla näkyi 339(?) ykkösen kääntöpaikalla.
 
Voin vahvistaa, eli kysymysmerkin voi ottaa pois. Noin kello 20.50-21.09. :)

Kysymysmerkkiä ei enää pois saa, mutta asia selvä. Oli kumminkin saapunut hieman ennen 20.40, koska lautta, millä menin Suokkiin lähti 20.40 ja ehdin nähdä ratikan ennen lähtöä.
 
Linjalla 8 näkyi Nr II 94. Mainoksia ei vielä ollut ja muutenkin kiilteli uutuuttaan. Taitaa olla juuri saneerauksesta tullut.
 
Linjalla 8 näkyi Nr II 94. Mainoksia ei vielä ollut ja muutenkin kiilteli uutuuttaan. Taitaa olla juuri saneerauksesta tullut.

Vielä viime viikolla kyseinen vaunu 94 kulki koeajo-kilvillä ja ilman penkinpäällysiä Vallilan ja Koskelan hallien väliä. Taisi olla viimeiset säädöt sitten meneillään.
 
Osallistunpa minäkin tähän ;) .

Näin 339:n Kurvissa tänään klo 19:36. Vaunu oli ilman matkustajia mutta tilausajokilvityksillä matkalla itään. Kuskina taisi olle monille tuttu mies...

Ja DF339 varmaan vahvistaa, kuka tällä kertaa oli tilaajana.

Tästä on niin mukava kertoa, kun tilausraitioliikenne näyttää olevan varsin suosittua. Ainakin kun sitä vähänkin markkinoi. Onhan HKL ajanut tilausraitioliikennettä iät ajat, aikaisemmin jopa oikeilla museovaunuilla, ennen kuin ne balsamoitiin. Mistä tuli mieleeni, että sunnuntaina sitten näkee ratikkamuseon ja siellä olevat vaunut viimeisen kerran. Jos joku vaunu nostetaan rataverkolta pois, niin se on sitten hyvästi.

Antero
 
Ja DF339 varmaan vahvistaa, kuka tällä kertaa oli tilaajana.

Perjantaina sekä 339 että 12 olivat suurten kotimaisten yritysten tilausajoilla Staran kautta. Tilausajoja tosiaan on paikoin niin paljon, että 12:kin on "pakko" myydä. Mikäs sen mukavampaa!

Ensi viikolla 339 liikkuu ainakin keskiviikkona ja lauantaina. Varauskirja näyttää melko vilkasta syyskuuta muutenkin, tätä kautta saadaan pikku hiljaa kerättyä rahaa tulevaisuuden projekteja varten.
 
Ai niin, perjantaina 16:20 paikkeilla näin ensimmäistä kertaa Sörkassa 6 & 8 -linjoilla kolme Variota samaan aikaan - ja ekstrabonuksena samassa rytäkässä vielä 94 :)
 
Töölöntorilla tehdään kiskotöitä, ja ratikoille on asetettu normaali 10 km/h nopeusrajoitus, mikä on aina työmailla. Nyt mukana on nopeusnäyttö, ilmeisesti sama, kuin oli Kulosaaren siltatyömaan johdosta metrolla.

Tämä huono kuva on ruutukaappaus kännykällä otetusta videosta, mutta kun en ole itse ollut uudestaan paikalla, kun laite on toiminnassa, eikä ilmeisesti kovin moni ole kyseistä nopeusnäyttöä nähnyt toiminnassa ratikalle.

Kuva Töölöntorilta 30.8.2007. SINÄ AJAT
 
rvk1249:n kertoma näyttötaulu on saamieni tietojen mukaan paikalleen asennettuna vain töiden ollessa käynnissä. Esim. öisin sitä ei siinä ole eikä varmaankaan viikonloppuisin. Erona siihen, miten asianlaita oli silloin, kun laite oli metroradan varrella, joka on tietenkin suljettua aluetta.
 
Töölöntorilla tehdään kiskotöitä

Aiotaanko nyt sitten viimeinenkin entisestä Töölöntorin päättäristä muistuttava kiskonpätkä purkaa, vai minkä sorttisesta ratatyöstä on oikein kyse? Toisaalta turhaa räminää matkantekoon aiheuttava Töölöntorin ristikko olisi käyttämättömänä järkevää poistaa.
 
Ei havainto vaan kysymys tietäjille:
Eräs ystäväni (joka ei ole raitiovaunuharrastaja) kertoi matkustaneensa "töpöratikalla" viikolla 35 joko torstai-tai perjantaiaamuna ennen seitsemää linjalla 10! Tämä hänen töpöratikkansa on siis 4-akselinen vaunu. Mainitsi vielä mm. erikoisen tuoksun vaunun sisällä ja muidenkin pysäkillä odottajien kiinnostuneet katseet.
Onks tietoo?
 
"töpöratikalla" viikolla 35 joko torstai-tai perjantaiaamuna ennen seitsemää linjalla 10! Tämä hänen töpöratikkansa on siis 4-akselinen vaunu


Linjalla 10 ei ole ollut torstai/perjantai-aamuina 4-akselista vaunua liikenteessä. Tarkistettu.
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös