Raitiovideoita

Vs: YouTube-raitiovideoita

Ranskalainen raitiotieliikenneratkaisu sikäläisiin vaatimuksiin
Tällaista raiteenvälistä tapahtuvaa virroitusmenetelmää pohdittiin Helsingissäkin, viimeksi 1890-luvun lopulla. Todettiin sen olevan täysin kelvoton Suomen olosuhteisiin, ja niinhän se tietenkin onkin talvimaissa.

Filmi oli sinänsä mukava, "partaradikaalikin" odotteli raitiovaunua kiltisti, ihmiset ostivat tiheästi viiden minuutin välein kulkevaan ratikkaan liput etukäteen pysäkin automaatista, pysäkillä tulivat ensin vaunusta ulos poisjäävät ja sitten vasta mentiin sisään ja sillalla ajettaessa vesistöylitysmaisemat olivat houkuttelevan kauniita, kuten Espoosta Lauttasaareen tai Lauttasaaresta Salmisaareen ajettaessa konsanaan. Jokin iso eläinhahmopatsas tervehti sikäläiselle Salmisaaren pysäkille saapuneita. Ei aika tuhraantunut maanalaisissa hämärissä tunneleissa ja liukuportaissa maleksemiseen, kun lähtö- ja määräpaikka olivat heti muutaman askeleen päässä katuliikenteessä kuljettaessa. Oikein hieno puffifilmi vaikkapa Espoon pikaraitiotietä ajatellen! Niin: tämä lieni jokin hieman fiinimpi ja väkirikkaampi asutustaajama Ranskassa verrattuna Epsoon nukkumalähiöön?
 
Vs: YouTube-raitiovideoita

Youtube-versioissa on näköjään 16:9 -kuva litistynyt 4:3 -formaattiin. Näitä näkyy Youtubessa aika paljon. Mikä lienee syynä? Editointisofta ei ymmärrä kamerasta tulevaa tavaraa oikein vai Youtubeen lataamisessako tapahtuu jotain outoa?

Itse tajusin tuon nyt vasta kommentistasi... Näköjään siinä jotain tapahtuu, omat videoni kyllä menevät 16:9 -kuvaformaatilla, mutta Joonaksella ei, vaikka selkeästi kuvattu 16:9-videolla.. Voi myös olla että jokin ongelma youtubessa, itse en ole vähään aikaan youtubeen ladannut videota, niin en tiedä.
 
Takaisin
Ylös