Raitiovideoita

Minusta tuollainen turhanpäiväinen höpinä ei ainakaan nosta joukkoliikenteen tasoa.Pelleksi heittäytyvä kuski yrittää olla hauska,mutta epäonnistuu täydellisesti.Mauton ja asiaton.Idiootti.....

No mutta kyseinen kuljettahan on päässyt kymppiuutisten loppukevennykseenkin ansioistaan matkustajakuulutusten saralla.
 
...niin, varsinkin kun Itä-Berliinin liikennelaitos vielä 1970-luvun alussa ajoi ratikkaliikenteen lakkautusta. Vaunut säilyivät valtiojohdon painostuksen seurauksena. Verrattain pitkälle, eli 1990-luvun puoliväliin saakka ajossa oli kaksiakselisia, 1980-luvun DDR-mittapuullakin jo varsin onnettomia vaunuja, eikä verkostonkaan kunnossa ollut kehumista.
 
Toki hienoa, että itäsaksalainenkin raitoliikenne vaikuttaa toimineen paremmin kuin tämänpäiväinen helsinkiläinen...

Melkoista risteyksissä seisoskelua tuo vaikutti olevan. Ihan samanlaista menoa oli myös viime vuonna tuolla vieraillessa. Kalusto oli tosin modernisoitunut ja kuljettajien takatukka kadonnut, liekö se sitten modernin liikenteen kriteereitä.
 
Minusta tuollainen turhanpäiväinen höpinä ei ainakaan nosta joukkoliikenteen tasoa.Pelleksi heittäytyvä kuski yrittää olla hauska,mutta epäonnistuu täydellisesti.Mauton ja asiaton.Idiootti.....

Aika tiukka linja, olen eri mieltä. Eihän sitä mitään stand-up komiikkaa kannatakaan yrittää, mutta asialliset kuulutukset mallin mukaan O.K.
Minusta 6T:llä voi hyvin kuuluttaa, että Hietalahdessa pidetään aikatauluntasaustauko ja matka-aika rautatieasemalle on XX-minuuttia. Onhan käynyt niinkin, että porukka on lähtenyt vaunusta, kun Hietalahdessa on ollut tasaustauko yli minuutin kuljettajan mitään selittelemättä.

Olisi suorastaan toivottavaa, että pe-su linjalla yhdeksän kuljettajat ilmoittaisivat satamaan saavuttaessa mahdollisuudesta käyttää myös linjaa 6T satamasta rautatieasemalle viikonloppuisin. Vaikka tv-uutisia katsoessa voi saada käsityksen, ettei pääkaupunkiseudun ulkopuolella ole elämää, tulee satamaan porukkaa ympäri suomea joille raitioliikenteen "viimeisimmät" muutokset ole niin selviä.
Kuuluttamalla 6T mahdollisuudesta helpottavat niin matkustajien kuin myös kuljettajakollegoiden matkantekoa, kun kaikki eivät yritä tunkea siihen ysiin, 6T:n ollessa lähes tyhjänä.
Mitä alkoholin käyttöön puuttumiseen vaunussa tulee, niin onhan tuo hyvä, että matkustajat ymmärtävät kuljettajan seuraavan liikenteen lisäksi myös mitä siellä matkustamossa tapahtuu. Enemmän karsastan kuljettajia, jotka kääntävät sisäpeilin nurin vaunuun tullessaan.
 
Puolasta Ylä-Sleesian verkolta raitiolinja 9 reitillä Chorzów - Świętochłowice - Bytom. "Mielenkiintoisia" rakenteellisia ratkaisuja, joita meillä tuskin voisi ajatellakaan :) Viiden minuutin kohdalta alkaen ajellaan pitkät pätkät yksiraiteisella radalla kadulla, jossa vastaantuleville autoille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin väistellä pysäköityjen autojen sekaan. Seitsemän minuutin paikkeilla ja uudelleen noin 8:50 on risteys, jossa yksiraiteinen rata kohtaa kaksiraiteisen. Yksiraiteiselle osuudelle kääntyvä vaunu ryhmittyy ennen risteystä vastakkaisen suunnan kiskolle ja myös autokaistalle...
 
CAF Urbos III

Jatketaan edelleen Belgradissa:

CAF Urbos 3 selviytyi mielestäni hyvin, joltain osin kurjassakin kunnossa olevalla rataverkolla.
Testikyytini jäi muutamaan ajeluun. Poikkeusliikenteen vuoksi tuli vaihdettua sananen kuljettajan kanssa. Hän oli niin positiivisen oloinen kaveri, että uskaltauduin kysäisemään myös pikaista mahdollisuutta kuvata ohjaamoa ;-)
Videon kuvanlaadun saa säädettyä ihan HD tasolle saakka oikean alareunan mutterista valitsemalla.

CAF Urbos 3 at Belgrade, Serbia
http://youtu.be/QEcxlt57PAE (Kesto 3:57)
 
Takaisin
Ylös