Kesän 2008 poikkeusjärjestelyt

-Epex82-

Suljettu tunnus
Liittynyt
6 Marraskuu 2007
Viestit
277
http://www.hel.fi/wps/wcm/resources/file/eb14f94b0a8cdec/03Jlke_310108.pdf

Joukkoliikennelautakunta käsittelee 31.1.2008 kokouksessaan kesän 2008 poikkeusjärjestelyjä. Niin kryptisesti on asiat esitetty, että ei noista selvää saa, kun liitteitä ei saa auki.

Mielenkiintoisin kohta on mielestäni: (sivu 23)
Mannerheimintien risteyksen kiskotöiden vuoksi raitioliikenne ajaa keskustassa
poikkeusreittejä pitkin 30.6. – 6.7. välisenä aikana. Rakentamisen
aikana raitioliikenteen kaikki linjat – lukuun ottamatta linjaa 8 –
liikennöivät poikkeusreittejä pitkin. Linjojen 3B, 3T, 4B, 7X ja 10 poikkeusreitit
edellyttävät varayhteyttä Mannerheimintieltä Arkadiankadulle
(Liite 3), joka toteutetaan ennen kesän poikkeusliikennejärjestelyjä

Tietenkin metro ajaa taas 8min vuorovälillä siltatöiden takia ja kun tähän yhdistetään muutenkin harvennettu kesäliikenne, en halua olla kokemassa tätä. HKL myöntää jo, että Kampin raitioradat otetaan käyttöön vasta 2009 alussa, aiemminhan se oli ensin 2007, sitten 2008...huh. Mitäs tuumitte?
 
Eniten minua ihmetyttää linjojen 65A ja 66A katkaiseminen kahtia kesän ajaksi, ilmeisesti kesällä ajetaan linjoja 65B veräjämäki - rautatientori, 66B länsi-pakila - rautatientori sekä linjaa 65X lauttasaari - kamppi (espoon bussien terminaali) Miksei linjoja 65A ja 66A voinut ajaa arkadiankadun kautta kuten linjat 18 ja 55/A tullaan ajamaan kesän ajan? Linja 42 ajetaan kesän ajan elielille mikä on ihan fiksua, linja 17 ajetaan todennäköisesti unioninkadun ja espan kautta omalle reitilleen.
 
Missäs vaiheessa H17 siirtyi pois keskuskadulta, varmaan monta vuotta sitten? Eikös sitä kautta kannattaisi kiertää niin ei jää turhan montaa pysäkkiä pois kierroksesta?
 
Missäs vaiheessa H17 siirtyi pois keskuskadulta, varmaan monta vuotta sitten? Eikös sitä kautta kannattaisi kiertää niin ei jää turhan montaa pysäkkiä pois kierroksesta?

Keskuskadun taitaa tukkia Pohjois-Espan ja Aleksin välitä Stockan laajennustyömaa vielä parin vuoden ajan. Aleksin ja Kaivokadun välillä oma vaikutuksensa on puolestaan Makkaratalon remontilla...
 
Tuo Manskun-Arkadiankadun raideyhteys on mielenkiintoinen. Sellainen siis ilmeisesti rakennetaan aikamoisella aikataululla kevään aikana. Ja kun pintavaihteitakaan ei enää käytetä niin voitaneen olettaa, että se tehdään ihan oikeilla vaihteilla, jotka siis on saatu hankittua suht lyhyellä varoitusajalla. Ja kun se sitten tehdään, niin ei kai sitä kesän jälkeen pureta? Hyödyllinenhän se on joka tapauksessa.

Mutta onko sille jo laadittu katusuunnitelma, ja milloin se hyväksytään? Vai vaaditaanko sellaista? Ilmeisesti asiat etenevät tarvittaessa nopeastikin.
 
Tuo Manskun-Arkadiankadun raideyhteys on mielenkiintoinen..
Onko kukaan saanut liitekuvaa auki tuosta risteyksestä.
Tuleeko vaihteet kumpaakin liikennesuuntaa vai vain toiseen.
Tehdään siis iso silmukka Arkadiakadun kautta joka alkaa ja loppuu oopperan pysäkiltä?
Varmasti tarvetta poikkeustilanteissa myöhemminkin
 
Varayhteys tullee vain Mannerheimintieltä oikealle Arkadiankadulle. Ja kyllä se kai siihen jää sen viikon jälkeenkin.
 
Poikkeusjärjestelythän kestävät vain kesäkuusta elokuun toiselle viikolle, juuri kesälomien aikaan. Häiriö ei varmaankaan ole suurempi kuuin jonkin vuoden takaisen Aleksin peruskunnostustyön aikaiset poikkeusjärjestelyt.
Ainakin omat matkustustottumukseni menevät uusiksi kesän ajaksi, mutta poikkeusjärjestelythän päättyvät ja liikenne palaa jälleen normaaliksi, entistä parempana (toivottavasti).
 
Missäs vaiheessa H17 siirtyi pois keskuskadulta, varmaan monta vuotta sitten? Eikös sitä kautta kannattaisi kiertää niin ei jää turhan montaa pysäkkiä pois kierroksesta?

Stockmannin remontti on vielä menossa ja Keskuskatu edelleen poikki. Ajo on vain Stockan parkkihalliin.
 
joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt raitioliikenteen poikkeusreitin kesäksi 2008. Ajalla 30.6. - 6.7. 2008 ajetaan seuraavasti:

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Suunnitelmassa 3B ja 3T kulkevat Eiran silmukkaa lukuunottamatta samaa reittiä ja 7X päättyy Kauppatorille. Eikös asian olis voinut hoitaa niinkin, että 7X ajaisi Eiran lenkin toiseen suuntaan ja kolmonen toiseen suuntaan; tällöin olisi selvitty yhdellä 3-tunnuksella (3X.)

Kyseessä on vain yksi viikko keskellä kesäloma-aikaa, ja tiettyjen matkustajien pallot on joka tapauksessa hukassa poikkeusreittien kanssa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt raitioliikenteen poikkeusreitin kesäksi 2008.

Kylläpäs on taas nuo lisäkirjaimet jonkun aputoimittajan keksimiä. Onneksi noita ei tarvi kestää viikkoa enempää.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös