Pysäkkikuulutukset

Mielestäni metrossa on järkevimmät kuulutukset, koska ne ovat lyhyitä (tavallisesti pelkkä aseman nimi, eikä esim. Kaisaniemeä toisteta turhaan ruotsiksi), ei ärsyttäviä kilahduksia, ja Rautatientori sentään ilmoitetaan englanniksikin. Metron näytöille voisi kylläkin lisätä jotain tietoa vaihtoyhteyksistä muihin kulkuvälineisiin, kun siellä ei paljon luettavaa ole. Muistaakseni Tukholman tunnelbanassa niistä jopa kuulutetaan, mikä tosin voi aiheuttaa liikaa äänisaastetta. Helsingissä kerrotaan vain haarautumisesta Itäkeskuksessa.

Kyllä kannattaisi ilmoittaa ainakin Itäkeskuksessa Jokerista ("Jokeri Viikin ja Pitäjänmäen suuntaan" ja myöhemmin Tapiolaan koherenssin vuoksi: Tapiolassa mainitaan Jokerin vastaava pääteasema jotta linja olisi suuntauksista huolimatta sama), Sörnäisissä itä-Vantaan jatkoyhteyksistä ("Bussiyhteyksiä itä-Vantaalle"), Rautatientorilla länsi-Vantaan ja pohjois-Espoon jatkoyhteyksistä ("Elielinaukiolta bussiyhteyksiä Myyrmäen suuntaan") sekä Kampissa sekä Ruoholahdessa etelä-Espoon jatkoyhteyksistä ("Bussiyhteyksiä Espooseen").

Ilmoitus riittää, tämän jälkeen asemalta pääsee paikan päälle seuraamalla opasteita.
 
Täällä on välillä keskusteltu kuulutuksen merkkiäänestä. Jos minulta kysytään, valinta kuuluu videossa http://www.youtube.com/watch?v=Io0tJW8DFjg&feature=PlayList&p=DEC3A2380973B9CD&index=0&playnext=1 kohdassa 4:35.

Kyseinen merkkiääni oli käytössä Saksassa usean kaupungin joukkoliikenteessä (mm. Düsseldorf, Freiburg I.B.) sekä ainakin Düsseldorfin lentokentällä. Ääni ei ole minusta mitenkään häiritsevä, vaan siksi yksinkertaisuudessaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva. Ja ennenkaikkea tyylikäs. ;)
 
Takaisin
Ylös