Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näytetään tulokset 16-17/17

Viestiketju: Pysäkkikuulutukset

 1. #16

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2010

  oletus Vs: Pysäkkikuulutukset

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Relayer Näytä viesti
  Mielestäni metrossa on järkevimmät kuulutukset, koska ne ovat lyhyitä (tavallisesti pelkkä aseman nimi, eikä esim. Kaisaniemeä toisteta turhaan ruotsiksi), ei ärsyttäviä kilahduksia, ja Rautatientori sentään ilmoitetaan englanniksikin. Metron näytöille voisi kylläkin lisätä jotain tietoa vaihtoyhteyksistä muihin kulkuvälineisiin, kun siellä ei paljon luettavaa ole. Muistaakseni Tukholman tunnelbanassa niistä jopa kuulutetaan, mikä tosin voi aiheuttaa liikaa äänisaastetta. Helsingissä kerrotaan vain haarautumisesta Itäkeskuksessa.
  Kyllä kannattaisi ilmoittaa ainakin Itäkeskuksessa Jokerista ("Jokeri Viikin ja Pitäjänmäen suuntaan" ja myöhemmin Tapiolaan koherenssin vuoksi: Tapiolassa mainitaan Jokerin vastaava pääteasema jotta linja olisi suuntauksista huolimatta sama), Sörnäisissä itä-Vantaan jatkoyhteyksistä ("Bussiyhteyksiä itä-Vantaalle"), Rautatientorilla länsi-Vantaan ja pohjois-Espoon jatkoyhteyksistä ("Elielinaukiolta bussiyhteyksiä Myyrmäen suuntaan") sekä Kampissa sekä Ruoholahdessa etelä-Espoon jatkoyhteyksistä ("Bussiyhteyksiä Espooseen").

  Ilmoitus riittää, tämän jälkeen asemalta pääsee paikan päälle seuraamalla opasteita.

 2. #17
  GT8N avatar
  Liittynyt
  22.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  809

  oletus Vs: Pysäkkikuulutukset

  Täällä on välillä keskusteltu kuulutuksen merkkiäänestä. Jos minulta kysytään, valinta kuuluu videossa http://www.youtube.com/watch?v=Io0tJ...x=0&playnext=1 kohdassa 4:35.

  Kyseinen merkkiääni oli käytössä Saksassa usean kaupungin joukkoliikenteessä (mm. Düsseldorf, Freiburg I.B.) sekä ainakin Düsseldorfin lentokentällä. Ääni ei ole minusta mitenkään häiritsevä, vaan siksi yksinkertaisuudessaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva. Ja ennenkaikkea tyylikäs.
  Näin se nyt vaan menee

Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12

Vastaavia viestiketjuja

 1. Automaattiset pysäkkikuulutukset
  kirjoittanut killerpop foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 38
  Viimeisin viesti: 03.12.2012, 14:14

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •