Raitiovaunuhavaintoja - toukokuu 2009

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Samainen vaunu 162 oli keskipäivän tienoilla myös linjalla 1, tosin ylimääräisenä yksikkönä varsinaisten vuorovaunujen välissä.
Tänään 14.5. ko. vaunu 162 oli iltaruuhkassa 1A:lla ja noin klo 18 pintaan sattui kolarikin, kun Afganistanista lähtöisin ollut mies käänsi autonsa Mäkelänkadulla Rautalammintien ja Mäkelänrinteen pysäkkien välillä keskikorokkeen yli puiden välistä (kohdalla ei siis ollut mitään risteystä!) suoraan vaunun eteen. 162:n kuljettaja jarrutti välittömästi ja vaunun nopeus ehti jonkin verran laskea, joten vahingot jäivät vähäisiksi. Tämä lienee sitä monikulttuurisuutta, jossain muualla on normaalia ajaa autolla mihin huvittaa ja ihmishenkikin on halpa; miehellä oli kyydissä neljä lasta eivätkä vaikuttaneet olleen turvavöissäkään! Ainiin mutta mitäs sillä ihmishengellä, paratiisissahan ne neitsyet odottavat! :)
No, tilanteen selvittely poliisin odotteluineen vei tietysti kotvan aikaa ja taakse kertyi vaunuja mukava letka, kun ei ohikaan pääse kuten vastaavassa tilanteessa kumipyöräkulkuneuvot pääsisivät. ;) Pelastuslaitos ja H055 tulivat paikalle kuten kuuluukin, mutta lopulta poliisi komensi miehen autoineen sinne kadun oikeanpuoleisen reunan parkkipaikoille lakia kuulemaan ja häiriintynyt raitioliikenne sai jatkua. Eihän rautaiseen Manneen (ei siis mikään lasikuituroskis) tullut kuin pientä naarmua mainospintaan, auto toki lytyssä vasemmasta etukulmastaan.
Huvittavaa oli vielä, kun poliisi sanoi heti afgaanimiehelle, että eihän tuosta saa ajaa. Vastaus oli: mina haluta ajaa tuohon parkki. Siihen poliisi uudestaan: TUOSTA EI SAA AJAA! :)
 
Tänään 14.5. ko. vaunu 162 oli iltaruuhkassa...
Lisää havaintoja tältä päivältä:
Vaunu 153 eli kaikille oluen ystäville tuttu Pilsner Urquell oli taasen linjalla 7A.

Klo 20.30 näkyi Sörnäisissä kaksi kertaa normaalia pitempi NrI -kulkine, kun NrI 35 hinasi NrI 59:tä koti pohjoista. Jompikumpi vaunu lienee sanonut sopimuksensa irti tältä illalta.
 
NrI 35 hinasi NrI 59:tä koti pohjoista. Jompikumpi vaunu lienee sanonut sopimuksensa irti tältä illalta.

Kyllä se HKL-Raitioliikenteessä on niin, että 99,9% tn. se takimmainen vaunu on ehjä, ja työntää etummaisen pois. Oikeastaan ei koskaan ehjä vaunu peruuta risan keulille, ja hinaa sitä pois. Siinä vaiheessa, kun päätös on tehty, että paikan päällä ei saada vaunua nopeasti kuntoon, ja vaunut kytketään yhteen, ei edessä ole mailla eikä halmeilla vaunuja. Takana oleva kun ei pääse ohi, niin sitten se työntää.
 
Kyllä se HKL-Raitioliikenteessä on niin, että 99,9% tn. se takimmainen vaunu on ehjä, ja työntää etummaisen pois. Oikeastaan ei koskaan ehjä vaunu peruuta risan keulille, ja hinaa sitä pois.

Itse olen sitten jonkin sortin tilastokummajainen kun olen tasan kaksi kertaa ollut "bukseerissa" osallisena ja toisella niistä hinasin risan vaunun pois Arabian päätepysäkiltä. :tongue:
 
Hiukan myöhässä, mutta kuitenkin...

18. 5. 2009
HKL 164 (Sun) isolle vaunulle ah-niin-sopivalla linjalla 1A. Havainto Kauppatorilta kello 16:05.
 
19.5.

69 Koeajolla keskipäivällä Käpylässä.
80 1 ja 1A:lla
153 7A:lla aamuruuhkassa
 
Vähän ennakkohavaintoa: huomenna helatorstaina, siis pyhäpäivänä jolloin on sunnuntailiikenne, ajetaan linjalla 1 kaksi lähtöä: Käpylästä klo 11:15 ja 11:25. Käsittääkseni tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1978 kun linjalla 1 on pyhäliikennettä. Saas nähdä, millaisia vaunuja ykköselle tulee.
 
Vähän ennakkohavaintoa: huomenna helatorstaina, siis pyhäpäivänä jolloin on sunnuntailiikenne, ajetaan linjalla 1 kaksi lähtöä: Käpylästä klo 11:15 ja 11:25. Käsittääkseni tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1978 kun linjalla 1 on pyhäliikennettä. Saas nähdä, millaisia vaunuja ykköselle tulee.

Onkos se niin, että Helsingin piispa asuu Käpylässä?
Hiippakunnan 50-vuotisjuhlat
 
26.5.2009

#80 / 3BT (vuoro 2* eli vanha B)

ja 25.5. oli kympille sijoitettu kakkossarjalainen, eli hyvistä vaunuista ei näytä olevan pulaa!
 
86 oli tänään koeajossa keskustan ja Vallilan välillä 8-akselisena n. klo 10–11. Liikenteeseen se ei ihan vielä pääse. Matalassa ovessa korjataan ensin pintavaurio.

Antero
 
29.5.: HKL 85 linjalla "ex 3B".
Seuraava Saksaan vietävä NrI on HKL 55.
 
29.5.

85 tuli sitten taas kesken iltaruuhkan linjalta jarruvian vuoksi.

1A kulkee tänään iltaruuhkan alusta lähtien normaalireittiä.
 
29.5.
85 tuli sitten taas kesken iltaruuhkan linjalta jarruvian vuoksi.
Tilalle lienee tullut jokin NrI (39?), sillä havaitsin Kauppatorilla iltapäivällä rullakilvin varustetun 3T:n menossa Eiraan päin.

1A kulkee tänään iltaruuhkan alusta lähtien normaalireittiä.
Eipä kulkenut alusta lähtien, sillä ainakin vaunu 162 (Elisa) ja 214 linjan 1A peräkkäisissä vuoroissa kääntyivät Kauppatorilta takaisin Käpylään klo 15 maissa.
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös