Sivu 23 / 57 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 3131920212223242526273343 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 331-345/848

Viestiketju: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

 1. #331

  Liittynyt
  22.08.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1760

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut GT8N Näytä viesti
  Tämä siksi, ettei kaikkea sääntöidiotismia ym. JKV-pakkoa tulisi.
  Millä perusteella JKV-pakko on sääntöidiotismia?

 2. #332
  Tunnistettu jäsen Camo Lissabone avatar
  Liittynyt
  14.08.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  939

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Täällä on esitetty hyviä parannuskeinoja raitioliikenteen nopeuttamiseen, ja näitä keinoja voitaisiin siinä ohessa käyttää myös muun liikenteen sujuvoittamiseen, jos haluttaisiin (mutta sehän ei käy, koska varsinkaan kumipyöräliikenne ei saa olla sujuvaa…)

  Lakipykäliä voidaan muuttaa, jos vain oikeat tahot haluavat viedä asiaa eteenpäin.

  Taidanpa sanoa, että lakipykäliä suurempi este vaikkapa raitioliikenteen nopeuttamiselle on yksityisen edun asettaminen yhteisen edun edelle. GT8N mainitsikin jo ”esteetikot”, jotka varmasti kauhistelisivat rautatiemäistä rataa ja järeitä ilmajohtoasennuksia ainoana perusteenaan heidän mielestään rumannäköisyys. Ja mikä älähdys tulisikaan, jos liikenteen nopeuttamiseksi lähekkäin olevista pysäkeistä toinen poistettaisiin. ”Ei käy kun MINÄ joudun kävelemään 100 metriä pidempään. Lähden kotoani tasan kaksi minuuttia ennen aikataulunmukaista pysäkkiaikaa. Enhän minä sitten enää ehdi ratikkaan…” Ihan sama juttu liikennevalojen kanssa. Liikennevaloja on Helsingissä aivan liikaa! Monesti on kuultu ihmettelyä: ” Miten näin pienillä automäärillä saadaan näin tukkoinen liikenne?” No, olisi syytä ottaa ainakin ratikoiden kulkua haittaavat liiat liikennevalot pois, jos ja kun niitä ei haluta tai osata saada sujuvasti toimiviksi. Tässäkin törmätään ongelmaan, että joku alkaa valittamaan vaikkapa jonkun suojatien valojen poistosta. ”Ei tästä voi enää yli mennä enkä halua kävellä 50 metrin päässä olevaan valo-ohjatulle suojatielle” ”Ei minun lapsiani saa kävelyttää kauemmas valo-ohjatulle suojatielle, kyllä minun lapseni tarvitsevat liikennevalosuojatien juuri tähän!”
  Mahtaako muualla maailmassa olla tilanne tämä? Ainakin kokonaisuutena toimivampia liikennejärjestelyitä muualla saadaan aikaan.
  Joten olisi syytä päättävässä asemassa olevien painottaa yhteistä etua ja kokonaisuuden toimivuutta eikä kuunnella joitain nimbyjä ja aina kaiken jarruina olevia asukasyhdistyksiä. Eihän se varmaankaan käy, ettei oma lehmä mene ojaan…
  !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM

 3. #333

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut GT8N Näytä viesti
  Samalla on syytä miettiä onko oikeasti mitään järkeä pitää Paciuksenkadulla sekä Meilahdentien että Paciuksenkaaren pysäkkiä, jotka ovat melko lähekkäin. Lopetetaanko jompikumpi, tehdäänkö puoleenväliin uusi molempia korvaava pysäkki vai säilytetäänkö nykytilanne? Niin, pysäkit ovat muuten sitten 60m pitkiä, jotta kaksinajo on mahdollista.

  Pysäkeille tietenkin z-tasoristeys ja mahdollisesti keltaiset vilkkuvalot. Lisäksi raitiovaunun kuva kolmioon kertomaan raitiovaunun etuoikeudesta jalankulkijaan nähden. Autoille puolestaan tasoristeyksenmerkit sekä mahdollisesti puomejakin vilkkaisiin risteyksiin. Tullaanhan raitiotiellä ajamaan hetkellisesti jopa 80km/h, sillä (eristetyllä) rautatiellä ei ole kadun nopeusrajoitukset voimassa.
  Tämä on paikka jonne voisi sopia vähän raskaampi ratkaisu. Selitän muutaman ongelmakohdan kautta:
  - Pysäkki palvelee myös Meilahden asuinaluetta. Kuusitieltä on hankalakulkuinen pudotus alas. Esimerkiksi jos Kuusitieltä haluaa Pasilaan niin esimerkiksi Reittioppaan mukaan tämä menee niin että kävellään 58:lle.
  - Toisella puolella Paciuksenkatua ei ole oikeastaan muita merkittäviä kohteita kun Allergiasairaala. Joka on harvinaisen jyrkän tien takana mäen päällä. Naureskelin tätä yhdellä astmaatikolla että mitäköhän siinä oikein on ajateltu, ja tuli aika jyrkkä kommentti että se ei ole mikään vitsi, sitä mäkeä ihan oikeasti puskee vakavasti astmaattisia naama punaisena ylös.
  - Lehdessä oli juttua siitä Englantilaista koulun opettajille on kortti jolla saa tilattua pidennetyt vihreät, oppilaat käy ulkoilemassa Seurasaaren suunnassa. Mielenkiintoista tässä se että kun haastatelluilla autoilijoille selitettiin miksi niissä valoissa seisotaan niin pitkään lähes kaikki kannattivat, vaikka aiemmin pitivät pidennettyjä vihreitä huonona ideana.
  - Paciuksenkadun ja Allergiasairalaan välissä on noin 300 metriä pitkä ja 25 - 30 leveä parkkipaikka, tuolle löytyis varmaan parempaakin käyttöä.


  Eli tehdään näin:
  1) Paciuksenkadun pysäkin jälkeen kiskot lähtevät nousemaan ilmaratatyyppisesti niin että Meilahdentien kohdalla muodostuu alikulku. Tämä helpottaa myös Paciuksenkadaun ylitystä (se koulu).
  2) Meilahden pysäkki siirtyy Paciuksenkadun mäkeen, se on suorassa tasossa mutta korkeammalla kuin autokaistat.
  3) Pysäkille tehdään Paciuksenkadun itäpuolen kaistat ylittävä silta Kuusitieltä, eli se päättyy samaan tasoon kuin pysäkki.
  4) Toiselta puolen pysäkkiä menee Allergiasairaalan suuntaan myös kävelysilta uuden korttelin läpi.
  5) Se uusi kortteli Paciuksenkadun länsipuolelta josta on katettu kävely-yhteys ratikkapysäkille on noin 20 000 neliötä, eli 1 000 työpaikkaa tai 500 asukasta. Tuo on myös sellaiset 20 - 30 miljoonaa rahaa rakennusoikeudesta millä mällätä.
  6) Jos ne poistuvat 100 - 200 parkkipaikkaa korvataan hallilla niin tuo on 3 - 10 miljoonaa.

 4. #334

  Liittynyt
  26.10.2006
  Viestejä
  942

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut tlajunen Näytä viesti
  Millä perusteella JKV-pakko on sääntöidiotismia?
  JKV on liian raskas järjestelmä raitioliikenteen tarpeisiin. BOStrabissakin on todettu, että nopeuksissa 70km/h ja alle on kulunvalvonta raitioliikenteelle turha menoerä. Kun vauhtia on 80km/h ja ylöspäin, riittää Indusin tapainen kevyt kulunvalvonta mainiosti.

  Bussikaistojen sääntömuutokset muuten tekivät nyt karhupalveluksen raitioliikenteelle. Kun homma piti kusta juosten, niin yksityisliikennettä pitkällä sillalla ei tajuttu kieltää samalla. Nyt on sitten raitiovaunujen kaista täynnä autoja myös ruuhka-ajan ulkopuolella. Näin se raitioliikenne vaan nopeutuu nopeutumistaan...

 5. #335
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Eli tehdään näin:...
  Erittäin hyvä suunnitelma! Mutta sitä ei voi toteuttaa Suomen erityisolosuhteissa. Sillalla olevalla pysäkillä tuulee ja pyryttää niin, että raitioliikenne on keskeytettävä vähän väliä. Kävelysiltoja ei voi tehdä, koska katetulle kävelysillalle ei mahdu ajamaan 3,5 metriä leveällä 16 tonnin kauhakuormaajalla, joka on välttämätön talvikunnossapidon kannalta. Ratikkasillalla tulee voida ajaa paloautoilla ja ambulansseilla, mutta ne eivät pääse sinne pelkkiä kävelyreittejä pitkin. Ja jos tehdään eritasoliittymä, sinne on voitava päästä ajamaan myös autoilla, koska muuten autoliikenne tukkeutuu. Nykyisen parkkipaikan päälle ei voi rakentaa asuin- tai toimistotaloa, koska silloin autoilijat joutuvat edelleen kiipeämään sitä jyrkkää mäkeä allergiasairaalaan, eikä autoilijoita saa palvella huonommin kuin joukkoliikenteen käyttäjiä. Niin, ja myöskään bussimatkustajat eivät saa mitään hyötyä tuosta järjestelystä, joten sitä ei kannata tehdä. Sen sijaan suunnittelemme Töölön metroa ja Pisararataa, joiden asemilta pääsee myös allergiasairaalaan ainakin liityntäliikenteellä, joten tällaiset järjestelyt eivät ylipäätään ole mitenkään tarpeellisia.

  Antero

  PS: Tämä ei ollut sarkaismia, sillä kaikki edellä mainitut selitykset löytyvät mm. HS:n joukkoliikenneuutisoinnista eri hankkeiden yhteyksistä.

 6. #336

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2223

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Mutta sitä ei voi toteuttaa Suomen erityisolosuhteissa.
  Noistahan saisi suorastaan runollisen kappaleen valituskuorolle.

 7. #337

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5545

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Mun mielestäni nelosen linjan nooeuttamiseksi Meilahden ja Munkan välillä ei tarvitse tehdä muuta kuin:
  - Vähentää pari pysäkkiä
  - Kieltää autoilta kadun Paciuksenkadun poikki ajo ja vasemmalle kääntyminen Paciuksenkadun varrella.. Autot joutuisivat käymään kauempana kääntymässä jos haluaa eri suuntiin kuin oikealle mutta niin joutuu muissa maailman suurkaupungeissa usein myös jos kadun keskellä kulkee (pika-) raitiotie.

  Mutta yksi asia mitä toivoisin että tehtäisiin keskustassa olisi että eliminoitaisiin sellaiset tilanteet mikä sattui tällä viikola jo pari kertaa, että kuorma-auto vetää ilmajohdot alas ja saa aikaan monen tunnin liikennekaaoksen koko keskustassa.

  Mitä minä ehdottaisin olisi ajokielto päiväsaikaan kuorma-autoille keskustan ruuhkaisimmilla ja tärkeimmillä kaduilla jos mahdollista, ja jos ei, koko raitiotien pistämistä tunneliin keskustassa. Vaikka se viimeksimainittu ratkaisu vaikuttaa kerettiläiseltä niin itse olen vakuuttunut että pitkällä aikavälillä siitä olisi enemmän hyötyä kuin haittaa. Raitiovaunuilel sattuu nykyisin nin usein onnettomuustilanteita kekustassa ja vaikka syyllinen on harvoin raitiovaunu itse, niin onnettomuuskien vaikutukset haijastuvat koko liikenteeseen ja järjestelmän luotetavuus kärsii.

  t. Rainer

 8. #338

  Liittynyt
  22.08.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1760

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut risukasa Näytä viesti
  JKV on liian raskas järjestelmä raitioliikenteen tarpeisiin.
  Näin varmasti onkin. Tulkitsin alkuperäisen kirjoittajan pitäneen JKV:tä idiotismina noin ylipäätään, siis myös rautateillä.

 9. #339

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Antero, sitä ei voi tehdä kaupunkikuvallisista syistä, silta rikkoo eheän motarilinjan. Ja jos et tätä ymmärrä niin sulla on väärä kaupunkuva.

  Rainer, miten olisi sellainen järeä teräspalkki lankojen korkeudella muutamassa strategisessa kohdassa ennen ajolankoja?

 10. #340
  ess
  ess ei ole kirjautuneena
  ess avatar
  Liittynyt
  10.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  733

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Camo Lissabone Näytä viesti
  T
  Taidanpa sanoa, että lakipykäliä suurempi este vaikkapa raitioliikenteen nopeuttamiselle on yksityisen edun asettaminen yhteisen edun edelle. GT8N mainitsikin jo ”esteetikot”, jotka varmasti kauhistelisivat rautatiemäistä rataa ja järeitä ilmajohtoasennuksia ainoana perusteenaan heidän mielestään rumannäköisyys.
  Onhan täälläkin 339-DF kritisoinut Arabianrannan rautatiemaisia ajolankaripustuksia rumiksi. Esim. Helsinginkadulle moiset sopisivat mainiosti. Nykyään sitten ajellaan pyykkinaruilla.
  "Juna toisi huumeet."

 11. #341

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2223

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut ess Näytä viesti
  Onhan täälläkin 339-DF kritisoinut Arabianrannan rautatiemaisia ajolankaripustuksia rumiksi. Esim. Helsinginkadulle moiset sopisivat mainiosti.
  Pitikö Arabianrannan suunnassa olla jotain muotoiluosaamista? Mallia voisi ottaa vaikka Pariisista (Antero A:n ottama kuva). Suomessa pystytettiin aikanaan vissiin ensimmäisten joukossa maailmassa muotoilijan suunnittelemia sähkönsiirtolinjan tolppia Turun Hirvensaloon. Luulisi, että ajatuksen myyminen design-pääkaupungin ajolankaripustusten pylväisiin ei olisi ylivoimaista.

 12. #342

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5545

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Rainer, miten olisi sellainen järeä teräspalkki lankojen korkeudella muutamassa strategisessa kohdassa ennen ajolankoja?
  Jos ovat riittävän kestäviä niin miksi ei?

  Toinen ratkaisu joka tuli mieleen olisi että vaunut ottaisivat virran niissä strategisissa risteyksissä katuun upotetuista virtakiskoista. Sellaisia on kuulemma kehitetty joissa virta on kytkettynä niihin vain sillloin kun vaunu on juuri kohdalla. Ratkaisu tosin maksaisi varmaan aika paljon jos laitteet pitää asentaaa kaikkiin vaunuihin, mutta virtakiskoja voisi käyttää myös historiallisessa keskustassa ja muualla jossa ulkonäöllä on merkitystä.

  t. Rainer

 13. #343
  GT8N avatar
  Liittynyt
  22.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  809

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut tlajunen Näytä viesti
  Millä perusteella JKV-pakko on sääntöidiotismia?
  Tarkoitin nimenomaan JKV-laitetta raitiotiekäytössä. Säännöllisen liikenteen rautatiekalustossa se on kyllä ihan jees. Kirjoitin ehkä hiukan epätarkasti.
  Näin se nyt vaan menee

 14. #344

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3736

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Toinen ratkaisu joka tuli mieleen olisi että vaunut ottaisivat virran niissä strategisissa risteyksissä katuun upotetuista virtakiskoista. Sellaisia on kuulemma kehitetty joissa virta on kytkettynä niihin vain sillloin kun vaunu on juuri kohdalla. Ratkaisu tosin maksaisi varmaan aika paljon jos laitteet pitää asentaaa kaikkiin vaunuihin, mutta virtakiskoja voisi käyttää myös historiallisessa keskustassa ja muualla jossa ulkonäöllä on merkitystä.
  Akut ovat parempi ratkaisu. Ratikat saadaan kulkemaan lyhyitä matkoja akuillakin. Uuden kaluston olisi syytä olla sellaista, että se pystyisi kulkemaan lyhyitä matkoja ilman virtajohtoja. Silloin hankalammissa risteyksissä ei tarvittaisi ilmajohtoja ollenkaan.

 15. #345

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen

  Kaupsun listalla on vastaus aloitteeseen (Emma Kari, vihr.) raitiovaunujen liikennevaloetuuksien parantamisesta.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kaupsun Lausunto
  Esteet siihen, että kaikki raitiovaunujen tulosuunnat eivät ole
  nollaviivesuuntia, liittyvät pysäkkeihin ja lyhyisiin risteysväleihin.
  Pysäkillä viipymisajan ennuste ei vilkkailla pysäkeillä aina osu oikeaan,
  jolloin liikennevaloetuus ei toimi kunnolla. Lyhyiden risteysvälien takia
  raitiovaunun ilmaisua ei saada riittävän etäältä, jolloin raitiovaunun
  ajolupa ei ehdi alkaa ajoissa - erityisesti risteyksissä, joissa on pitkiä
  suojateitä. Kolmas syy liittyy liikenteellisesti tärkeiden
  pullonkaularisteysten ruuhkautumisalttiuteen, joka myös joskus voi
  rajoittaa etuuksien tehokkuutta.
  Nykyisiä raitiovaunujen liikennevaloetuuksia voidaan monessa
  paikassa tehostaa. Tähän on paremmat mahdollisuudet kuin muutama
  vuosi sitten:

  1) Raitiovaunujen liikennevaloetuudet ovat yleisessä
  mielipiteessä hyväksyttävämmät kuin vielä 10 vuotta sitten,
  jolloin niitä vielä laajalti vastustettiin autoliikenteen
  sujuvuuden heikkenemisen varjolla. Tästä syystä etuudet
  olisivat nyt tehtävissä nykyistä tehokkaammiksi. Näin
  olisikin tapahtunut, ellei voimavaroja olisi viime vuosina
  suunnattu bussiliikenteen etuuksien laajentamiseen.  2) Yhteistyö Helsingin Seudun Liikenteen kanssa on
  tiivistynyt. Erityisesti joukkoliikenteen ilmaisimien sijainnin
  ja ominaisuuksien hallinta on selkiytynyt, mikä on
  parantanut mahdollisuuksia etuuksien säätöön ja niiden
  vaikutusten seurantaan.  3) Liikennesuunnitteluosastolla on käytettävissä uusia
  työkaluja liikennevaloetuuskohteiden toiminnan
  seurantaan. Aikaisemmin tämä oli mahdollista vain

  kantakaupungin alueella ja silloinkin vain tiettyjen
  liikennevalo-ohjauskojeiden avulla. Nyt etuuksien
  vaikutuksia voidaan mitata HELMI-risteyslaitteen
  keräämästä lokitiedostosta yhdellä kertaa monen viikon
  ajalta.

  4) Joukkoliikenne-etuuksien ohjelmoinnin hankinta
  ostopalveluina on aiemmasta poiketen nykyään
  mahdollista. Kahdeksan suuren suomalaisen kaupungin
  yhteishanke JENKA on tuottanut vakioidun tavan toteuttaa
  joukkoliikenteen etuudet tehokkaasti ja silti vähäisemmällä
  työpanoksella verrattuna perinteisiin menetelmiin.
  Helsingissä on kuluvan syksyn aikana otettu käyttöön jo
  kaksi tämän uuden SYVARI - Synkronoitu vaiherinki -
  ohjaustavan mukaista joukkoliikenteen etuuskohdetta.
  Aivan ydinkeskustaan SYVARI ei kuitenkaan sovellu, vaan
  siellä tarvitaan yhä pitkälle räätälöityä valo-
  ohjaussuunnittelua.  5) Liikennesuunnitteluosasto on syyskuussa saanut liikenne-
  ja viestintäministeriöltä poikkeusluvan raitiokiskosuojatien
  kohdalla olevan uuden VAROVA-liikennevalojen
  ohjaustavan laajentamiseen. Tämä uusi ohjaustapa, joka
  on kehitetty yhdessä liikennelaitoksen kanssa ja on
  käytössä esimerkiksi Lasipalatsin liikennevaloissa,
  vähentää jalankulkijoiden vasten punaista valoa
  kulkemista. Samalla sen avulla voidaan lyhentää
  raitioliikenteen viivytyksiä ongelmallisilla suojateillä kuten
  esimerkiksi Mannerheimintien ja Dunkerinkadun
  risteyksessä.

  Parhaillaan on valmistumassa Helsingin Seudun Liikenteen, Helsingin
  kaupungin liikennelaitoksen ja Kaupunkisuunnitteluviraston yhteistyönä
  selvitys raitiolinjan 8 nopeuttamisesta. Selvityksessä on tarkasteltu
  liikennevalojen ohella myös rakenteellisia liikennejärjestelyjä, joilla
  liikennevaloissa syntyviä viivytyksiä voidaan vähentää. Vastaavia
  selvityksiä on tarkoitus jatkaa muillakin linjoilla.

  Kaiken edellä olevan perusteella liikennesuunnitteluosasto katsoo, että
  raitioliikenteen liikennevaloetuuksien tehostamiselle on hyvät
  edellytykset. Tätä varten liikennesuunnitteluosasto, Helsingin Seudun
  Liikenne sekä Helsingin kaupungin liikennelaitoksen raitioliikenne ovat
  perustamassa yhteistä työryhmää raitioliikenteen liikennevaloetuuksien
  kehittämiseksi.


  Työryhmän tehtävä on selvittää raitioliikenteen kannalta eniten
  viivytyksiä aiheuttavat risteykset, joissa kohtuullisella työmäärällä
  raitiovaunujen viivytyksiä voidaan vähentää sekä toteuttaa tarvittavat
  ohjelmointimuutokset. Tämän lisäksi työryhmän tulee aikaa myöten
  tarkastella raitioliikenteen liikennevaloetuuksia laajempina
  kokonaisuuksina siten, että pysäkkien välillä raitiovaunut eivät lainkaan
  joutuisi pysähtymään liikennevaloihin. Tämä edellyttää paitsi
  liikennevalojen ajoituksien ja etuuksien perusteellisia tarkistuksia, myös
  paikoitellen rakenteellisia liikennejärjestelyjä, joilla liikennevalo-
  ohjausta voidaan raitiovaunujen kannalta yksinkertaistaa ja siten
  sujuvoittaa raitiovaunujen kulkua.
  Koko lausunto, http://www.hel.fi/static/public/hela...a_koskee_.html

  Ihan hyvältä tuo kuulostaa, se mitä minustaa vaan pitäisi myös miettiä on tapoja päästä valoista kokonaan eroon.

  Aiheesta myös Soininvaaran blogissa, http://www.soininvaara.fi/2010/10/21...ta-21-10-2010/

Vastaavia viestiketjuja

 1. Helsingin raitioliikenteen kilpailuttaminen
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 51
  Viimeisin viesti: 02.06.2018, 23:42
 2. Mannerheimintien liikenteen nopeuttaminen
  kirjoittanut kuukanko foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 493
  Viimeisin viesti: 11.10.2014, 14:08
 3. Raitioliikenteen kokonaiskehittämissuunnitelma 2020
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 317
  Viimeisin viesti: 22.08.2014, 09:54
 4. Raide-Jokerin nopeuttaminen
  kirjoittanut Knightrider foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 109
  Viimeisin viesti: 12.03.2011, 10:18
 5. Helsingin raitioliikenteen supistukset 2006
  kirjoittanut kuukanko foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 80
  Viimeisin viesti: 28.08.2008, 19:44

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •