Juhlamenot uudelle vaunulle

Liittynyt
7 Elokuu 2009
Viestit
2,290
Saattaa olla käsitelty juttu, mutta osuipa silmiin Youtubessa Bochum-Gelsenkirchenin ratikkaoperaattorin pyro/valoshow ensimmäiselle uudelle Variobahnille maaliskuussa 2008:

http://www.youtube.com/watch?v=KGgOobrGj_Y

Loistavaa huumoria minusta. Puhkikulunut Vangeliksen Chariots of Fire kruunaa sörsselin.

Mitäpä pitäisi tehdä Helsingin ensimmäiselle uudelle sitten kun se saadaan? Vastaava show, mutta Senaatintorilla?
 
Tämä oli erittäin Jees. Juuri näin pitää luoda imagoa ja brändiä. Uusi spåra on makee juttu, ja erittäin katu-uskottava.

Sääli vain, että meillä on Variobahnista niin kehnot kokemukset. Kyllähän sen tulemisessa satsattiin julkisuuteen, mutta sitten kävi kuten kävi. Ei ole kiva promota uutta vaunua, joita ei sitten voikaan käyttää ja jatkojulkisuus on pelkkää hallaa. Toivottavasti tunnelmat ovat paremmat, kun seuraavat uudet vaunut tulevat.

Antero
 
Miten mahtaa olla testaamisen laita? Crotram vissiin putosi jo kilpailusta. Tarkoittaako se, että uudet vaunut hankitaan kokeilematta? Transtech ei taitaisi edes valmistaa vaunua pelkästään koeajoon ilman takeita tilauksesta, jos semmoinen olisi vaatimuksena. Tietty vissiin kaikista tarjotuista on jossain maailmalla kokemusta enemmän kuin Variotrameista oli aikanaan.
 
Miten mahtaa olla testaamisen laita?
Sm5:kin hankitaan niin, että ensin tulee pari koejunaa joiden kanssa katsotaan lastentaudit ja korjataan tarvittaessa. Vasta sitten siirrytään sarjatuotantoon.

Vaikka Sm5 on periaatteessa Stadlerin vakiomalli eli Flirt, näin tehdän kuitenkin. Kiskokalustomarkkinat eivät ole kuin autokauppa, jossa tehdas tekee kaikille samaa ja asiakas joko ottaa tai jättää. Teollisuus on tähän pyrkinyt, mutta ei se ole onnistunut. Viime kädessä asiakas kuitenkin maksaa itse vaatimuksensa.

Antero
 
Takaisin
Ylös