Raitiovaunuhavaintoja - tammikuu 2010

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Tänään 7.1. olisi ollut mahdollisuus bongata linjan 3 vaunuja Katajanokalla. Linjan 1A vaunu lähti kiskoilta Aleksi-Unioninkatu -risteyksessä ja tästä aiheutui poikkeusreittejä.
Näin kun Katajanokalle ajoi useita linjan 3B vaunuja. Snellmaninkadulta Aleksille Katajanokan suuntaan kääntyi myös välipalavaunu linjalla 1A.
 
8.1

Tänään aamulla yhdeksän aikaan linjan 3T vaunu 79 putosi raiteiltaan Simonkadun ja Mannerheimintien risteyksessä, Vartin kuvan perusteella näyttäisi siltä etä vaunu olisi tullut alas Simonkadun mäkeä ja jostain syystä kääntynyt Manskulle Stockan suuntaan? Syynä ilmeisesti vaihteeseen tamppautunut lumi, Jokatapauksessa vaunu tukki autoliikenteen Manskua Etelään päin ja aiheutti poikkeusreittejä raitiolinjoille 3B, 3T, 4, 6, 7B, 9 ja 10. Heti tämän tapauksen jälkeen tuli poikkeustiedote jonka mukaan linja 10 kääntyy erottajalla, kirurgi jää ajamatta, syy: tekninen vika. Kyllä nyt ratikoille sattuu ja tapahtuu!
 
Viimeksi muokattu:
Valitettavan paljon sattuu ja tapahtuu, tänäänkin oikein paraatipaikalla Forumin nurkalla. Tulipa vain mieleen, että HKL-Raitioliikenteen tunnusmusiikiksi sopisi seuraava styge:
http://www.youtube.com/watch?v=HmeqtscE7sc
:)

---------- Viesti lisätty kello 11:44 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 11:22 ----------

Ja lisää. 8.1. n. klo 11:30 vaunu 96 työnsi välipalavaunua 91 Koskelan suuntaan Hakaniemessä saamani viestin mukaan.
Siis ne lisäjarrutko näitä linjallejääntejä aiheuttavat?
 
Kyselijälle tiedoksi harjavaunu seisoi Vallilan pihalla noin klo 9:30

Kuutonen kulki Hietalahden suuntaan poikkeusreittiä Kruunuhaan ja Aleksin kautta ainakin tunnin. Rautatientorille ei päässyt ratikalla, ei metrolla eikä osalla junistakaan, kuinka ihanaa...
 
Eilen (7.1.) ollessani matkalla 3T:llä viiden aikoihin Töölöstä keskustaan kuski kuulutti että Aleksilla oli vaunu pois kiskoilta ja Bulevardilla oli seisonut bussi jumissa jo tunnin. 3T kääntyi Simonkadulta Manskulle ja kävi ilmeisesti kääntymässä Kirurgilla (kuljettaja mainitsi että poikkeusreitti olisi tämä).

Vähän myöhemmin aseman edessä oli pitkä liuta ratikoita jonossa, mukana useita 6:n ja 9:n vaunuja. Manskun ja Kaivokadun risteyksen vaihteet olivat ilmeisesti jumissa, sillä siellä oli sporakuski puhdistamassa vaihdetta tai kääntämässä sitä käsin. Kuuden aikoihin taas Kaivokadulla oli ainakin neljä 4:n vaunua peräkkäin :) Ilmeisesti Aleksi oli kuitenkin saatu auki, Manskulla meni myös yksi nelonen sekä H055 kohti pohjoista.

Kaiken kaikkiaan oli siis melkoinen sotku eilen!
 
Jokatapauksessa vaunu tukki autoliikenteen Manskua Etelään päin ja aiheutti poikkeusreittejä raitiolinjoille 3B, 3T, 4, 6, 7B, 9 ja 10.

Kun minä osuin paikalle, vaunu tukki enää ratikkaliikenteen etelään. Saatoi toki sitä ennen olla ajokaistoillakin. Kaivokatua itään kulki siis vaikka mitä linjoja, mutta länteen vain 3T. Poikkeustiedotteessa mainittiin vain mahdollisista myöhästymisistä ja Helmi-näyttö näytti iloisesti kuvitteellisia minuutteja.

Ensimmäinen paikalle osunut 3T (Vario) kuulutti asiasta ulkokaiuttimilla, mutta siitä ei paljoa selvää saanut. Seuraavan 3T:n kuljettaja ei suostunut kiireiltään voimassa olevia poikkeusreittejä kertomaan, joten minäkään en tarkempien tietojen puuttuessa pystynyt pysäkillä olevia neuvomaan. Tyydyin matkustamaan yhden pysäkinvälin töihin.
 
Tänään Aleksia pitkin länteenpäin ajeli 9 -kilvitetty raitsikka, mahdollisesti 208 kello oli vähän vaille 11. Oliko eksynyt?
 
Tänään 1A:lla aamuruuhkassa 112 :roll: ja 161 sekä 165. :p
Iltaruuhkassa 1A:lla näkyi 151 ja 154.

Ysilinjalla oli jotain mennyt vituralleen kun sen linjan vaunuista oli kolme lähes peräkkäin Kaarlenkadulla Pasilaan päin n. klo 18:05. Samaan aikaan joku 7A:n vuoro oikaisi Helsinginkatua. Mutta tämmöinenhän on normaalia...

Muuten, onko Wauriotrameja nyt normaalia vähemmän liikenteessä?
 
Ysilinjalla oli jotain mennyt vituralleen kun sen linjan vaunuista oli kolme lähes peräkkäin Kaarlenkadulla Pasilaan päin n. klo 18:05.

Ei mitään uutta ysillä :) Tänäänhän menevät kutakuinkin kaikki Hakaniemen linjat kahden-kolmen vaunun jonoina. Varsinkin 7A:t tuntuivat kokoajan kulkevan kahdessa isossa letkassa.

Muuten, onko Wauriotrameja nyt normaalia vähemmän liikenteessä?

Profilointikone oli poissa toiminnasta jonkin aikaa, tänä aamuna oli taas matalavaunu tulilla, eli jos ei tilanne ole parantunut, niin ainakin on parantumaan päin.
 
Harjavaunu kurvin pysäkiltä Hämeentielle kohti Hakaniemeä ja Kaisaniemeä eilen 12.1. klo. 18:14. Eli Kaisaniemen putkirikon korjaus oli edennyt siihen vaiheeseen, että raitioliikenne keskustan suuntaan voitiin palauttaa.

Antero
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös