Matkustajien kuljettaminen hallisivuilla

Ei se ihan niin yksinkertaista ole, että promillet estäisivät joukkoliikenteen käytön. Laki järjestyksen pitämisestä joukkoliikenteessä toteaa seuraavaa: "Kuljettaja saa kieltäytyä ottamasta matkustajaksi päihtynyttä henkilöä, jonka voidaan väkivaltaisen, uhkaavan tai meluavan käyttäytymisensä perusteella päätellä todennäköisesti aiheuttavan häiriötä."

Jos siis päihtynyt henkilö käyttäytyy asiallisesti, ei kuljettaja voi olla ottamatta kyytiin. Tai voi tietysti, mutta rikkoo silloin lakia.
 
Kännikalalla täss tuskin tarkoitettiin mitään tavallista ihmistä joka vaan sattuu olemaan humalassa. Kyseessä lienee nämä tapaukset jotka vuodesta ja päivästä toiseen tulevat kyytiin vaan tehdäkseen raitiovaunusta olohuoneensa ja lopuksi vessansa.
 
Bussien yölinjoilla olisi aika hiljaista, jos kuljettajat eväisivät kyytiin pääsyn päihtymyksen perusteella:lol:

Eikös siitä ole joku laki että kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta päihtynyttä matkustajaa kyytiin? Olisi helppoa työtä aamuyöbussikuskeilla jos kieltäytyisivät ottamasta suurinta osaa matkustajista kyytiin.

Mutta takaisin aiheeseen palatakseni - olen tässä viimeisten parin viikon aikana käyttänyt 3B:n hallilähtöjä kello 1 jälkeen välillä Eläintarha-Kurvi. Ensimmäisellä kerralla ei kuljettaja ensin edes meinannut päästää minua sisään Eläintarhassa. Perusteluiksi hän kertoi minulle, että nyt on yötaksa. Minullahan oli voimassa oleva arvolippu, joten mitäs hiton väliä sillä muka oli?

Tänä yönä 1.30-lähtö Eläintarhasta lähti myös 5 minuuttia etuajassa. Eikö nuo hallilähtöjen lähtöajat ole ihan HSL:n määrittelemiä? Vai ovatko ne muka sittenkin vain arvioita?
 
Takaisin
Ylös