Välipalavaunun etukilpi

Loogisintahan olisi, että korkeat merkitään, koska niiden suhteellinen osuus kalustosta on laskemaan päin. Sama merkki kuin busseissa vain käyttöön.
 
Vaunun 110 välipalasta kertova koemerkintä poistettiin lähes kaksi kuukautta sitten. Tietääkö kukaan miten projekti etenee? Onkohan päätetty ettei merkintää tule ollenkaan? Toivottavasti ei. Mielestäni korkeiden vaunujen merkintä porrassymbolein olisi se helpoin ja loogisin tapa.
 
Välipalattomiin on tulossa porrassymboli. Symbolin suunnittelu on vielä kesken.
 
Välipalattomiin on tulossa porrassymboli. Symbolin suunnittelu on vielä kesken.

Kiitos tiedosta. Tuohan oli hyvä uutinen! Toivottavasti ei suunnitella enää kauaa.

Toivottavasti kukaan ei suunnittele sitä porrassymbolia kokopäivätyönään, sillä tässä vaiheessa antaisin suunnittelijalle jo potkut. :biggrin:
Mikähän tässä oikeasti kestää niin kauan?
 
pyöräytetääs kelkkaa vielä vähän eri suuntaan, jos merkitäänkin ne välipalalla olevat tuolla vanhalla porrasmerkillä punaisine henkseleineen, eli ruksi päälle vaan. punainen näkyy jo kauemmas, joten ihminen kiinnittäisi siihen huomiota, mutta sensijaan punaista olisi sen verran vähän ettei vaikuttaisi estetiikkaan? oisko vesalta mahdollisesti saatavana havainne kuvaa?
 
Välipalattomiin on tulossa porrassymboli. Symbolin suunnittelu on vielä kesken.

Nyt sitä symbolia on suunniteltu vasta kahdeksan kuukautta. :biggrin:

Kun ratikoiden keulat on nyt merkitty HSL-tunnuksin, voinemme heittää hyvästit toiveille porrassymbolista? Itse olisin todella kaivannut tuota symbolia, sillä kun liikun lastenvaunujen kanssa, käytän vain välipala- tai matalalattiavaunuja, ja porrassymboli helpottaisi epäsuotuisien vaunujen tunnistamista etäältä.
 
Tietääkö kukaan onko koko hanke välipalavaunujen tai korkeiden vaunujen keulamerkitsemisestä kuopattu? HSL-merkkikö sen aiheutti?
 
Eipä ole vieläkään minkäänlaista merkintää vaunujen keuloissa. Nythän riittäisi että porrassymboli tai vastaava tulisi välipalattomiin vaunuihin, kun niitä on jo vähemmistö nivelvaunuista. Tietääkö kukaan onko koko merkitsemishanke kuopattu?

Silloin kun matalalattiaisella väliosalla varustettuja vaunuja oli vasta muutama, niihin nostettiin usein lastenvaunuja väärästä ovesta. Nykyään matkustajat jo tottuneesti löytävät väliosan, mutta sitten kun kohdalle sattuu vaunu jossa sitä ei olekaan, juoksennellaan pysäkillä turhaan edestakaisin ja etsiskellään matalaa osaa. Siksi olisi nyt fiksua merkitä nimenomaan kokokorkeat nivelet.
 
Takaisin
Ylös