Raitiovaunuhavaintoja - huhtikuu 2011

Ti 19. 4.

HKL 162 (7 Päivää) linjalla 7A vuorossa 74. Itse matkustin vaunulla kello 18 tienoilla ja takimmainen teli kolisi voimakkaasti, kuin isoja kiviä olisi pyörinyt peltiämpärissä. Vaunu kuitenkin vaikutti liikkuvan normaalisti. Osaisiko kukaan tietävämpi kertoa tai arvata, millaisesta viasta saattaisi olla kyse?

Vaunu on muuten havaintojeni mukaan liikkunut kyseisellä linjalla varsin ahkerasti... tuleepahan sinällään tyylikkyydeltään kyseenalainen väritys informatiiviseen käyttöön linjanumerona. ;)
 
ja takimmainen teli kolisi voimakkaasti, kuin isoja kiviä olisi pyörinyt peltiämpärissä. Vaunu kuitenkin vaikutti liikkuvan normaalisti.

Saletisti lovipyörä. Päässyt pyöräkerta/kerrat lukkiutumaan ja kulkukehästä on osa hioutunut pois.
 
HKL 153, Lappeenranta, päivällä linjalla 7A.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tällä viikolla Hesperian puiston pohjoisen suojatien molemmin puolin on asennettu raitiovaunutunnistimet. Enteileeköhän se valojen muuttamista varoviksi?
 
No vihdoinkin! Toivottavasti toimivat paremmin kuin Kansallismuseon pysäkin tunnistimet. Vai oliko se niin, ettei siinä ennakkotunnisteta vaunua muutoin kuin livan kautta?
 
Eiköhän tunnistus tehdä tässäkin livan kautta. Nyt asennetut kelatunnistimet(?) lienevät vain varajärjestelmä livattomille vaunuille, jotka varmasti joutuvat pysähtymään.
 
27.4.: Koskelassa HKL 14 on siirretty romuraiteelta pussiraiteelle huoltohallin edustalle. Viereiselle pussiraiteelle on siirretty (edellä mainitulta raiteelta) HKL 31.
Molemmat ovat perimmäisiä vaunuja.
Vallilassa on betoniporsaan ym voimilla ehkäisty kulku raiteille 1-3. Raiteet näyttävät kauempaa katsoen olevan jo tyhjinä. Työvaunut lienevät Koskelassa. Vai tietääkö joku? No HKL 2126 on edelleen Vallilassa raiteella 14.
 
Eilen 26.4. oli vaunu 162 eli 7 päivää ensin kouluajolla Munkkiniemessä klo 13 aikaan ja sitten iltaruuhkassa linjalla 8. Arvatenkin myös linjalla 6, vaikka voihan olla, ettei ollut, jos tuo iltaruuhka oli ajoharjoittelua ylimääräisessä vuorossa.

Kulttuurivaunu oli tuttuun tapaan 7A:lla.
 
Viimeksi muokattu:
27.4.: Enpä nähnyt tänään, että yhtään mannea olisi lähtenyt iltaruuhkaan Koskelasta. En nyt ihan kaikkia kuitenkaan nähnyt. Fazer oli kuitenkin koulutusajossa ja liuta erilaisia niveliä.
 
Takaisin
Ylös