Raitiovaunuhavaintoja - toukokuu 2012

Albert

Suljettu tunnus
Liittynyt
29 Kesäkuu 2005
Viestit
2,224
4.5. puolenpäivän jälkeen Vallilan korjaamolta lähti vaunu HKL 1819.
 
No sehän tässä kummastuttaakin. Vielä viime vuonna punaisen ratikan keulassa ja perässä oli numero 175, eli Spårakoff.

"Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys."

Näyttäisi samainen vuosiluku olevan myös vaunussa olevissa panimon logoissa, mikä on ehkä jäänyt huomaamatta. SRS:n sivujen vaunukuvauksestakin puolestaan selviää mistä edellinen numero 175 oli lähtöisin. Vihjeeksi kerrottakoon, että vaunu muunnettiin nykyiseen käyttöönsä vuonna 1995.
 
7.5.

Juuri äsken meni Hakaniemestä linjoille päin välipalavaunu, jolla oli kaikissa kilvissä tunnus 2 Eläintarha
 
Äsken tuli Tullinpuomissa vastaan vaunu 87 linjalla 10 suunnassa keskustaan. Helmi ilmoitti sille iloisesti määränpääksi Pikku Huopala(hti).
 
Äsken tuli Tullinpuomissa vastaan vaunu 87 linjalla 10 suunnassa keskustaan. Helmi ilmoitti sille iloisesti määränpääksi Pikku Huopala(hti).

Katsoitko pitemmän aikaa; ettei siinä vain olis ollut vaihtuvana Kirurgi ja Pikku Huopalahti? Eli molemmat määränpäät näytetään vuoronperään, koska täti ei jostain syystä tiedä kumpaan suuntaan vaunu on menossa. Tuntuu esiintyvän toisinaan, vaikka livaan olisi kirjauduttu oikein.
 
Huhujen mukaan NR1 saa ylleen Samsun-mainokset parin viikon sisällä. Nyt vaan arvuuttelemaan vaunun numeroa ;) Kyseessä kuulemma muutamia vuosia sitten peruskorjattu vaunu.
 
Kyseessä kuulemma muutamia vuosia sitten peruskorjattu vaunu.

Sääli, jos näin käy. Miksi ihmeessä ne teipit vedetään melko hyväkuntoisen maalauksen päälle? Eikö kannattaisi teipata rujoin vaunu ja lähettää sitten mainossopimuksen umpeuduttua Saksaan?
 
11.5.: Noin kello 13.20 linjan 6 vaunu pääsi Haapaniemen pysäkiltä Hakaniemen pysäkille pysähtymättä tai hidastamatta kertaakaan liikennevalojen vuoksi :shock:. Eikä muuten ajanut "keltaisilla eikä punaisilla".
Kustaa Vaasan tiellä melkein vastapäätä lovipyörien ilmaisulaitetta on uusi mittalaite Koskelaan menevällä raiteella siis. Lyhyt sananvaihto vierailla kielillä sai minut ymmärtämään, että tässä mitataan oikosulkuja. Mutta varmaan saamme myöhemmin eksaktia tietoa. Valmistaja on tuttu Hanning&Kahl. Kuvia on SRS:n uutissivulla.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös