Sivu 2 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 16-30/52

Viestiketju: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

 1. #16
  NS
  NS ei ole kirjautuneena
  NS avatar
  Liittynyt
  26.01.2006
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  357

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Bussien korvatessa raitioliikenteen Katajanokalla tällä viikolla olen kummastellut sitä, miten vaihtaminen ratikasta bussiin on usein sujunut varsin kömpelösti. Ymmärrän, että busseille on tehty omat aikataulunsa, mutta pitääkö niitä noudattaa minuutin tarkkuudella? Olen viikon aikana nähnyt ja kokenut usean tilanteen, jolloin bussi on lähtenyt Kauppatorilta juuri silloin kun paikalle on saapunut nelosen ratikka matkustajineen. Vaunusta jääneet ihmiset ovat seisseet liikennevaloissa katsellen hölmistyneinä kun bussi on kaasuttanut matkoihinsa puolityhjänä. Ensin luulin että oli kyse vain uuden systeemin alkukankeudesta, mutta koska sama käytäntö näytti olevan valloillaan vielä eilen lauantainakin, kyseessä lienee (taas kerran) vain huonosti suunniteltu asia. Bussit ovat ottaneet matkustajia kaikista ovista, joten aika nopeasti ne ratikasta tulleet matkustajat olisi useassa tapauksessa saatu sisälle.

 2. #17
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Nelosen poikkeusliikenne 28.5-3.6

  Minulla on ollut kunnia toimia 4X/4TX-kuljettajana tämän viikon arkipäivinä kuten myös viikonloppuna ja tänäänkin olen menossa sinne iltavuoroon, aina yöliikenteen loppuun saakka. On ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja normaalista arjesta poikkeava pesti ja kunnia tehdä todellista yhteistyötä nelosen ratikkakuskien kanssa.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut NS Näytä viesti
  Bussien korvatessa raitioliikenteen Katajanokalla tällä viikolla olen kummastellut sitä, miten vaihtaminen ratikasta bussiin on usein sujunut varsin kömpelösti. Ymmärrän, että busseille on tehty omat aikataulunsa, mutta pitääkö niitä noudattaa minuutin tarkkuudella?
  Varsinkin arkisin busseilla on aika tiukka aikataulu ja kun busseja linjalla liikennöi viisi kappaletta on liikenne varsin hetkistä. Meidän seisonta- ja mm. kuljettajanvaihtopaikkamme on "Senaatintorin"-pysäkki siinä Unioninkadulla. Virallinen lähtöaika on kuitenkin Kauppatorilta. Arkiliikenteessä olen ottanut tavaksi lähteä "Senaatintorin" pysäkiltä minuuttia ennen "Kauppatorin" lähtöaikaa. Juuri arkiliikenteessä on hieman hankalaa kohdistaa tätä bussijatkoa johonkin tietyn ratikkavuoron jatkoksi, kun nelosiakin tuli Kauppatorille yhtenä soittona. Yleensä otin jo Kauppatorin pysäkillä seisovien nelosten matkustajat kyytiin, jotka olivat jo ehtineet bussipysäkille. Tämän jälkeen pyrin lähtemään liikkeelle mahdollisimman nopeasti, sillä siinä vaiheessa (siis arkiliikenteessä) seuraava 4X-bussi oli jo Unioinkadulla. En myöskään halunnut tilannetta, jonka näin muutaman kerran, että nelosen ratikka tuli Kauppatorille ja sieltä purkautuvat ihmiset alkoivat rynniä "keinolla millä hyvänsä", punaisia valoja päin ja liikennettä uhmaten, pysäkillä seisovaan 4X-bussiin.

  Hiljaisen liikenteen aikoihin, ja eteenkin viikonloppu- sekä myöhäisillan liikenteessä, pitää toimia tyystin toisin. Matkapuhelimeeni on asennettuna "Ratikat live"-sovellus, joka näyttää raitiovaunujen paikat kartalla reaaliaikaisesti. Tätä hyväksikäyttäen seurasin Kauppatorille saapuvan nelosen kulkua ja sovitin oman lähtöni tarkalleen oikeaan ajankohtaan. Hienosti toimi.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut NS Näytä viesti
  Olen viikon aikana nähnyt ja kokenut usean tilanteen, jolloin bussi on lähtenyt Kauppatorilta juuri silloin kun paikalle on saapunut nelosen ratikka matkustajineen. Vaunusta jääneet ihmiset ovat seisseet liikennevaloissa katsellen hölmistyneinä kun bussi on kaasuttanut matkoihinsa puolityhjänä. Ensin luulin että oli kyse vain uuden systeemin alkukankeudesta, mutta koska sama käytäntö näytti olevan valloillaan vielä eilen lauantainakin, kyseessä lienee (taas kerran) vain huonosti suunniteltu asia. Bussit ovat ottaneet matkustajia kaikista ovista, joten aika nopeasti ne ratikasta tulleet matkustajat olisi useassa tapauksessa saatu sisälle.
  Kuten sanoin, jos bussi seisoo pysäkille nelosen ratikan tulleessa, ihmiset poukkoilevat kuin "villit varsat" ehtiäkseen bussiin. Itse pyrin välttämään tätä tilannetta, mutta toki pyrin odottamaan nuo ihmiset sellaisina kertoina, kun noin kävi. Jos siis olin vielä pysäkillä, liikennevaloissa seisoessani en enää ovia avannut, luonnollisesti. Seuraava 4X-bussi oli silloin jo tulossa.

  Itselläni bussin mikrofooni on ollut ahkerassa käytössä ja olen parhaani mukaan opastanut sillä matkustajia kuuluttaen pysäkkitietoja sekä antaen tietoja "bussiratikan" rahastus- ja ovikäytännöistä. Monet nousevat kyytiin keski- ja takaovista, mutta hyvin moni tulee etuovista ja alkaa kaivaa lippua. Toki se on tarpeen, jos on ostamassa arvolippua tai vastaavaa.

  Katajanokan terminaalia palveleva 4TX on ihan oma lukunsa. Varsinkin Viking XPRSsin pikainen tulo ja lähtö on ongelmallinen: Kanavakatu ruuhkautuu pahasti sinänsä pienestä laivasta purkautuvasta automäärästä ja bussien aikataulut ovat sekaisin alta aikayksikön. Kun 4TX ajaa mennen tullen terminaalin kautta ihmisillä ei ole aavistusta, mihin suuntaan bussi kulloinkin on menossa. Toki minä ole tarmokkaasti opastanut, mutta se ei aika "juhlineille" risteilymatkustajille auta. Olen nähnyt täysiä bussikuormia vietävän Katajanokan suuntaan. Sieltä he tietenkin palaavat takaisin terminaalin kautta Kauppatorin suuntaan. Kun bussi on jo täynnä, mihin mahtuvat ne matkustajat, jotka terminaalissa odottavat? Parhaimmillaan terminaalissa on kolme 4TX-bussia, joista osa on menossa Katajanokan ja osa Kauppatorin suuntaan. Lisäkilpi ("Merisotilaantori" ja "Kauppatori") ainakin voisi hieman auttaa asiaa; linjakilvissä kun lukee "korvaa raitiovaunua".

  Ongelmana oli myös koko bussiaikataulun sekoittuminen, johtuen sadoista saapuvista laivamatkustajista sekä heidän autojen aiheuttamasta ruuhkasta, ja siten Kauppatorin lähtöjen paha viivästyminen. Viking XPRS lähtee varsin tiukan aikataulun puitteissa ja Kauppatorin pysäkillä on usein siihen tähtääviä matkustajia ja jopa laivan työntekijöitä. Muutaman kerran meni aika viime tipalle, että he kerkesivät kyytiin.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 03.06.2012 kello 14:44. Syy: otsikon lisäys
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 3. #18
  NS
  NS ei ole kirjautuneena
  NS avatar
  Liittynyt
  26.01.2006
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  357

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Minulla on ollut kunnia toimia 4X/4TX-kuljettajana tämän viikon arkipäivinä kuten myös viikonloppuna ja tänäänkin olen menossa sinne iltavuoroon, aina yöliikenteen loppuun saakka. On ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja normaalista arjesta poikkeava pesti ja kunnia tehdä todellista yhteistyötä nelosen ratikkakuskien kanssa.
  Kiitos, olipa mielenkiintoinen vastine toiminnan keskipisteessä olevalta asiantuntevalta ammattilaiselta. Mikäli kaikki kuljettajat toimisivat yhtä neuvokkaasti, olisin tuskin tehnyt sellaisia havaintoja joista kirjoitin. Myönnän heti alkuun että havaintoni saattavat olla turhan yleistäviä, koska niitä on rajattu määrä ja ne ovat lähinnä tiheähköstä arkiliikenteestä. Niistä vain jäi valitettavasti sellainen vaikutelma, että siinä melkein tahallaan kiusattiin matkustajia. Nythän koko järjestely onneksi loppuu tähän yöhön, enkä ymmärrä miksei se loppunut jo aiemmin, sillä Kruunuvuorenkadun kiskotyömaa on seissyt tyhjillään koko viikonlopun. Asfaltointityöt aiotaan ilmeisesti saattaa loppuun vasta raitioliikenteen taas käynnistyttyä.

 4. #19
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  374

  oletus Vs: Nelosen poikkeusliikenne 28.5-3.6

  Lainaus Alunperin kirjoittanut NS Näytä viesti
  Kiitos, olipa mielenkiintoinen vastine toiminnan keskipisteessä olevalta asiantuntevalta ammattilaiselta. Mikäli kaikki kuljettajat toimisivat yhtä neuvokkaasti, olisin tuskin tehnyt sellaisia havaintoja joista kirjoitin. Myönnän heti alkuun että havaintoni saattavat olla turhan yleistäviä, koska niitä on rajattu määrä ja ne ovat lähinnä tiheähköstä arkiliikenteestä. Niistä vain jäi valitettavasti sellainen vaikutelma, että siinä melkein tahallaan kiusattiin matkustajia. Nythän koko järjestely onneksi loppuu tähän yöhön,
  Jos tässä ryhdytään kehuskelemaan asiakaspalvelulla, niin minä saatoin olla sporakuskijengistä ainoa, joka oli tulostanut itselleen 4X:n Kauppatorin pysäkkiaikataulun. Vakavammin ajateltuna, homma on luultavasti usein mennyt niin, että Kauppatorille saapunut vaunu on tullut etuajassa – linjan loppupäässä Lasipalatsilta Kauppatorille kun on muuta linjaa väljempi ajoaika – ja nenän edestä mennyt dösä on ollut edellisen nelosen vaihtoyhteydeksi tarkoitettu yksilö. Ja ollut vriston todistein ehkä paljonkin myöhässä. Järjestely ei siis ollut täysin onnistunut, koska ruuhkaisen Skattan lisäksi vaihtopaikaksi valittiin ajoittain ruuhkainen Kauppatori.
  HSL voisi seuraava Skattan poikkeuskeikkaa varten miettiä vaihtoehtoa, että vaihtopysäkki olisi jo Senaatintori. 4X:n bussi olisi kytiksellä Fabianinkadun puolella ja hyökkäisi oitis nelosen perään Aleksin puolelle. Siitä norminelosen reittiä Nokalle. Paluusuuntaan vaihto voisi tapahtua vaikka ykkösen pysäkillä 0448, josta 4X sitten tekisi korttelisiirtymän em. paikkaan.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut NS Näytä viesti
  ––enkä ymmärrä miksei se loppunut jo aiemmin, sillä Kruunuvuorenkadun kiskotyömaa on seissyt tyhjillään koko viikonlopun. Asfaltointityöt aiotaan ilmeisesti saattaa loppuun vasta raitioliikenteen taas käynnistyttyä.
  Jaa, onko siellä valmista jo? Syy poikkeusliikenteen jatkumiseen on luultavimmin se, että kaiken varalta poikkeusaikataulut tehtiin koko viikoksi ja siksi myös jok'ikiselle kuljettajille (yli 300) poikkeusajosarjat. Systeemi on sen verran kankea, että nopeaan tahtiin tehdyt muutokset vaativat valtavan määrän työtä: käytännössä pitäisi ilmoittaa jokaiselle vuorossa olevalle kuljettajalle, että huomenna onkin normaali liikenne, tule ajoissa töihin.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Kuten sanoin, jos bussi seisoo pysäkille nelosen ratikan tulleessa, ihmiset poukkoilevat kuin "villit varsat" ehtiäkseen bussiin.
  Minä oon luullut, että ihmiset poukkoilee vain silloin, kun näkee ratikan/ratikan telin/jotain kiskoilla kulkevaa. Mutta asia taitaakin olla niin, että poukkoilu alkaa silloin, kun näkee 11:ä pienemmän linjanumeron, olkoon siinä vaikka X (tai TX) perässä.

 5. #20

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2010

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Varsinkin Kauppatorin ympäristössä ymmärtää ihmisten poukkoilun perään hyvin, onhan siinä äärimmäisen raivostuttavasti ajastetut liikennevalot jalankulkijoille. Massiivisista jalankulkijalaumoista huolimatta Mantan ohi pääsee yksinomaan odottamalla kaksissa liikennevaloissa minuuttikaupalla. Vähemmästäkin kävellään punaisia päin, kauempanakin keskustasta.

  Poukkoilun esiintymistä voisi korreloida mielummin keskustan läheisyyteen, sen verran näkee epämääräistä kävelemistä mm. linja-autoasemilla Rautatieaseman ympärillä.

 6. #21
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Nelosen poikkeusliikenne 28.5-3.6

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Safka Näytä viesti
  Minä oon luullut, että ihmiset poukkoilee vain silloin, kun näkee ratikan/ratikan telin/jotain kiskoilla kulkevaa. Mutta asia taitaakin olla niin, että poukkoilu alkaa silloin, kun näkee 11:ä pienemmän linjanumeron, olkoon siinä vaikka X (tai TX) perässä.
  Kaikella kunnioituksella iäkkäitä ihmisiä kohtaan; on kyllä aika villin näköistä kun tämä "keppi- ja rollaattorikansa" pistää ykkösvaihteen päälle ehtiäkseen vaihtamaan nelosesta "ratikkabussiin". Tahto on kova ja päämäärä selvä, nuoremmat alta pois! Nitrot ehtii ottaa "vaunussakin". En minä koskaan hennonut jättää heitä pysäkille näkemieni urheilusuoritusten jälkeen.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 7. #22
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  790

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Paraati pistää uusiksi tänään useita raitolinjoja. Kaupungilla oli tänään paljon joukkoliikenteen käyttäjiä liikkeellä. Onko tämä meidän vaunujen käyttäjien kannalta oikeudenmukaista tällaiset poikkeusreitit. Vaikka tiedotaan etukäteen, niin vaikea on hahmottaa kenenkään näitä tilapäisiä linjoja.

  Näitä tapahtumia on välillä enemmän ja vähemmän. Voisi alkaa karsimaan.

  En tiedä kokemattomuuttani, mihin ketjuun kuuluu keskustelu poikkeusreiteistä, jotka ajetaan jonkun massatapahtuman vuoksi.

  ---------- Viesti lisätty kello 16:49 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:39 ----------

  Tapahtuu tänään klo 11 kieppeillä Manskulla. Katson bussin ikkunasta, kun raitiovaunun etuovesta avustetaan keppien kanssa liikkuvaa vanhusta keskellä vilkasta Mannerheimintietä. Päässäni liikkuu, mitä ihmettä voi tapahtua. Selviää seuraavassa hesperinkatujen risteyksessä: henkiköauto ja raitiovaunu ovat kolaroineet. Kolaroiva vaunu seisoo hätävilkut päällä paikallaan. Reittiä käyttävät muut vaunut jättävät matkustajansa myös keskelle Mannerheimintietä.

  Tämä on yksi raitioliikenteen heikkous, mutta en ole itse tällaista pitkään aikaan nähnyt. Pointti on siinä, kuinka usein tällaista esiintyy. Hyvä pohtia huolellisesti tuleeko Jokerin mahdollisille rateille kuinka monta ohitusmahdollisuutta.

 8. #23
  Nak
  Nak ei ole kirjautuneena
  Nak avatar
  Liittynyt
  05.03.2010
  Sijainti
  HSL-alue
  Viestejä
  2845

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Ei voi kun nostaa hattua safkalle ja vristolle ja samalla miettiä, että olisivatpa kaikki kuljettajat jl-harrastajia. Tosin vaikka olen itsekin kuljettaja / bussibongari en välttämättä olisi pystynyt tuollaisella taidolla hoitamaan tälläistä. (salaa myös toivon että ei tarvitse kesällä ajaa metronkorvausliikennettä)
  Ylläoleva teksti edustaa vain kirjoittajan omaa näkemystä asiasta

 9. #24
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  374

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Salomaa Näytä viesti
  Paraati pistää uusiksi tänään useita raitolinjoja. Kaupungilla oli tänään paljon joukkoliikenteen käyttäjiä liikkeellä. Onko tämä meidän vaunujen käyttäjien kannalta oikeudenmukaista tällaiset poikkeusreitit. Vaikka tiedotaan etukäteen, niin vaikea on hahmottaa kenenkään näitä tilapäisiä linjoja.
  Täsmälleen samaa mieltä. Isänmaallisena sanoisin, että tämänpäiväinen paraati itsenäisyyspäivän juhlinnan ja eräiden valtiovierailujen ohella on ainoita, missä hyväksyn poikkeusreitit. Sitten vakiintuneena hässäkkäpäivänä, vappuna, on syytä pitää poikkeusliikenne ja joulunalusjuhlinnat (joulukadun avajaiset+lucia-kulkue) tulevat vielä kolmantena mieleen. Mutta mikään muu tapahtuma ei saisi aiheuttaa liikennepoikkeuksia. Kukas noille luvat antaa, joku poliisiviranomainenko? Vähän ryhdikkyyttä sinne; tuhannet ihmiset venttaa, kun sadat ihmiset osoittavat mieltään!

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Salomaa Näytä viesti
  En tiedä kokemattomuuttani, mihin ketjuun kuuluu keskustelu poikkeusreiteistä, jotka ajetaan jonkun massatapahtuman vuoksi.
  Tänne kai, mutta sattumalta itsekin mietin aiemmin päivällä, kannattaisiko tänne tehdä oma ketjunsa "liikennehäiriöt 2012" ja pitää sitten itse havainnot tässä ketjussa.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Salomaa Näytä viesti
  Tämä on yksi raitioliikenteen heikkous, mutta en ole itse tällaista pitkään aikaan nähnyt. Pointti on siinä, kuinka usein tällaista esiintyy. Hyvä pohtia huolellisesti tuleeko Jokerin mahdollisille rateille kuinka monta ohitusmahdollisuutta.
  Rv-liikenteessä kolahtaa kolmisen-nelisensataa kertaa vuodessa, eli keskimäärin noin kerran päivässä. Suurin osa hoituu nopeasti yhteystietojen vaihdolla eli noita kuvaamiasi "ihmiset keskelle katua"-tilanteita tapahtuu hyvin harvoin.

  ---------- Viesti lisätty kello 20:38 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 17:04 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Kaikella kunnioituksella iäkkäitä ihmisiä kohtaan; on kyllä aika villin näköistä kun tämä "keppi- ja rollaattorikansa" pistää ykkösvaihteen päälle ehtiäkseen vaihtamaan nelosesta "ratikkabussiin". Tahto on kova ja päämäärä selvä, nuoremmat alta pois! Nitrot ehtii ottaa "vaunussakin". En minä koskaan hennonut jättää heitä pysäkille näkemieni urheilusuoritusten jälkeen.

  MOT. Noita näkee niin julmetun usein, että välillä on kielteinen sisäänpääsypäätöskin tehtävä. Nyrkkisääntönä olen pitänyt, että jos minun vaununi edestä juoksee punaisia päin silloin kun olen tekemässä lähtöä, tai jos muulla tavoin liikenneturvallisuutta vaarantaa, niin ei ole toiveitakaan sisäänpääsystä. Harmillisempi puoli on tietysti se, että ko. juoksija ei ehkä ymmärrä tehneensä väärin, vaan sysää tällöinkin syyn nokan edestä menneen kulkuvälineen kuljettajalle.
  Ja lisäksi itse kunkin on hyvä oivaltaa se, että 5-minuutin liikenteessä toimitaan eri lailla kuin 20-30-minuutin liikenteessä, jonka, vristo, jo mainitsitkin.

 10. #25
  joboo avatar
  Liittynyt
  03.11.2010
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2840

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  4.6

  HKL 213 # 8

 11. #26
  Resiina avatar
  Liittynyt
  04.07.2005
  Sijainti
  Kerava
  Viestejä
  906

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  04.06.2012 klo 13.40
  HKL 11 Paavalin kirkon silmukassa
  Nimi: DSC09884.jpg
Katselukertoja: 477
Koko: 96,4 KB

 12. #27
  aki
  aki ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  30.06.2005
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  3595

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  5.6

  Kuorma-auton nostin on repinyt raitiovaunujen ajolangat alas Sturenkadun ja AKK:n risteyksessä alkuiltapäivästä, linjat 1/A ja 9 ajavat toistaiseksi poikkeusreittiä Mäkelänkadun, Sörnäisten ja Helsinginkadun kautta omille reiteilleen.

  Ykkösen osalta olivat poikkeusinfot hieman omituiset:

  "klo 14.15 raitiolinja 1, poikkeusreitti.
  Helsinginkatu-Sörnäinen-Mäkelänkatu
  Syy: Virtahäiriö, Paikka: Aleksis kiven katu,
  Kesto: 14.11 - 14.50"

  "klo 14.52 raitiolinja 1, poikkeusreitti.
  ajetaan Urheilutalo-Helsinginkatu-Hämeentie-Hakaniemi.
  Kallio jää ajamatta.
  Syy: Virtahäiriö, Paikka: Aleksis kiven katu.
  Arvioitu kesto: 14.15 - 18.00"

  Eka info oli ihan ok mutta toista en ymmärrä, jos virrat ovat poikki Akk:n ja Sturenkadun risteyksessä, niin miten linja voi ajaa urheilutalon kautta ja miksi Kallio jätettäisiin ajamatta? Ilmeisesti tässä on tullut infon laittajalle jokin ajatuskatkos koska vastaavasti ysin info oli ihan järkevä, eli ajetaan Kaarlenkatu-Sörnäinen-Mäkelänkatu-Messukeskus. Flemari, AKK ja Jämsänkatu jää ajamatta.
  Viimeisin muokkaaja aki; 05.06.2012 kello 14:14.

 13. #28

  Liittynyt
  26.10.2006
  Viestejä
  942

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Uudet ja kiiltävät langat sai siitä sitten Sturen ja AKK:n risteys. Näytti pari ajolangan risteyskappalettakin olevan pakasta vedettyjä. Kääntyminen Sturelta AKK:lle ja toisinpäin jätettin vetämättä, se sähköistetään vasta elokuussa.

 14. #29
  Joonas Pio avatar
  Liittynyt
  04.10.2009
  Sijainti
  Lahti/Porvoo
  Viestejä
  2827

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  8.6.

  Ludde (HKL 150) oli tilausajossa, seisoi iltakuuden aikaan Mikonkadulla, Spårakoffin edessä.

 15. #30
  Joonas Pio avatar
  Liittynyt
  04.10.2009
  Sijainti
  Lahti/Porvoo
  Viestejä
  2827

  oletus Vs: Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2012

  Lainaus Alunperin kirjoittanut aki Näytä viesti
  5.6

  Kuorma-auton nostin on repinyt raitiovaunujen ajolangat alas Sturenkadun ja AKK:n risteyksessä alkuiltapäivästä, linjat 1/A ja 9 ajavat toistaiseksi poikkeusreittiä Mäkelänkadun, Sörnäisten ja Helsinginkadun kautta omille reiteilleen.
  11.6.

  Linjalla 7B ollut Variotram ajoi poikkeusreittiä ja kääntyessään Sturenkadulta AKK:lle, se veti samalla ajolangat uudestaan alas, koska niiden korjaus on edellisen vaurion jäljiltä vielä kesken.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2011
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 76
  Viimeisin viesti: 06.07.2011, 08:13
 2. Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2010
  kirjoittanut aki foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 47
  Viimeisin viesti: 01.07.2010, 09:58
 3. Raitiovaunuhavaintoja - kesäkuu 2009
  kirjoittanut risukasa foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 80
  Viimeisin viesti: 02.07.2009, 14:38
 4. Raitiovaunuhavaintoja touko-kesäkuu 2008
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 74
  Viimeisin viesti: 01.07.2008, 05:48
 5. Raitiovaunuhavaintoja touko-kesäkuu 2007
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 119
  Viimeisin viesti: 06.07.2007, 09:43

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •