Matkustan HKL-raitsikoilla ummikkona 06.07., tarvitsen apua

Liittynyt
6 Heinäkuu 2010
Viestit
15
Olen tulossa Vantaan Ilmailumuseossa käymään 06.07.

Siitä lähden kohti Helsinkiä. Kyselisin minne päin kannattaa jättää auto (ilmainen paikoitus), mielellään lähellä raitsikkapysäkkiä joka tulee Senatintorille / Kauppatorille päin?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Ummikkona Matkustan HKL-raitsikoilla 06.07, Tarvitsen Helppiä

Tästä linkistä näet ilmaiset liityntäpysäköintialueet HSL-alueella, suurin osa paikoista sijaitsee juna -tai metroasemien yhteydessä http://www.hsl.fi/FI/matkustajanopas/liityntapysakointi/Sivut/default.aspx Koska tulet Ilmailumuseolta Helsinkiin todennäköisesti Tuusulanväylää, niin sulle parhaiten sopisi velodromin pysäköintialue Mäkelänkadun varrella, harmillisesti tämä ei kuitenkaan ole ilmainen vaan maksaa 0,50€/h, siitä on kuitenkin hyvä vaihtoyhteys raitiolinjoille 1/A ja 7A/B. Kannattaisikin harkita auton jättämistä jo Vantaalle, joko Tikkurilan tai Vantaankosken juna-asemien liityntäpysäköintipaikoille ja jatkaa junalla Helsinkiin. Tikkurila olisi jatkoyhteyden kannalta parempi vaihtoehto koska junia Helsinkiin menee 10min välein, Vantaankoskella junien vuoroväli on ratatöiden takia nyt Heinäkuussa 20min.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ykkösen liikennöintiaika kelpaa, Osmotiellä (Tuusulanväylän kyljessä) on ilmainen kentällinen pysäköintialuetta ja ykkösratikka Kauppatorille lähtee kivenheiton päästä. Kuten aki mainitsi, myös A-vuorot pysähtyvät Kauppatorilla.
 
Jos ykkösen liikennöintiaika kelpaa, Osmotiellä (Tuusulanväylän kyljessä) on ilmainen kentällinen pysäköintialuetta ja ykkösratikka Kauppatorille lähtee kivenheiton päästä. Kuten aki mainitsi, myös A-vuorot pysähtyvät Kauppatorilla.

Sori turkulaisuuteni, mutta mitä syötän NAVIin, tarkempi osoite ? ;)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
No tuo on vielä parempi: Pääsy sekä ykköseen että seiskaan, Nilsiänkadulle tai sen ympäristöön kun jätät auton - ja vieläpä ilmaiseksi.

Ja tietenkin sillä varauksella että onnistuu sen kadunvarsipaikan saamaan, no ehkä näin Heinäkuussa tyhjiä paikkoja löytyy helpommin. Kannattaa ottaa huomioon että siellä Osmontien liityntäpysäköintialueellakin on vain 20 ilmaispaikkaa joka ei ole paljon.
 
Ykkösen ratikan liikenne loppuu klo 18 jälkeen. Jos se ei haittaa, jättäisin auton Pohjolankadulle. Heti Tuusulanväylän päätyttyä käännytään vasemmalle opasteen mukaan, ja sinne vaan auto kadunvarteen. Tilasta ei ole pulaa eikä rajoituksia ole. Kadulla on pysäkki suurin piirtein keskellä, myös kadun molemmissa päissä on pysäkit. Linjat 1 ja 1A kulkevat Senaatintorille ja Kauppatorille.

Jos molempiin suuntiin ei tarvitse kulkea ratikalla vaan paluumatkalle kelpaa bussikyyti, niin Pohjolankatu on hyvä vaihtoehto mihin kellonaikaan tahansa. Rautatientorilta kulkee tiheästi busseja (60-sarja) Käpylään ja niillä on pysäkki Pohjolankadun risteyksessä juuri ennen Tuusulanväylän alkua. Pysäkin nimi on Käpylänaukio.

Tuohon Nilsiänkatuun en luottaisi, siellä voi olla vaikeaa löytää parkkipaikkaa.
 
Jos välttämättä haluaa käyttää julkisia, jättäisin auton Vantaalta tullessa Kalasataman metrosillan alle, jossa on läpi vuorokauden ilmaisia paikkoja ja aina tilaa. Lyhyt kävelymatka Kalasataman metroasemalle ja toisaalta bussilla 16 pääsee sinne Kauppatorille. Vaikka pääseehän sinne myös kävellen Kaisaniemen metroasemalta "opintoputkea" pitkin Yliopistonkadulle.
 
Sanoisin silti, että jäähallin isot maksuttomat parkkikentät ovat paras vaihtoehto (kai ne ovat edelleen ilmaisia?). Ihan vierestä pääsee seiskalla ihan mihin vain päin kaupunkia, ja 4 ja 10 tulevat myös hyvin lähelle.
 
Takaisin
Ylös