Raitiovaunuhavaintoja - lokakuu 2012

2.10.

Sekä HKL 162 /10 että HKL 164 /7B vielä illallakin linjalla. :p Mistähän nyt tuulee, kun varikollamakaamisen sijasta vaunuja käytetään asiaankuuluvalla tavalla?

Ainakin HKL 162:ssa oli useassa telissä tasot, jotka ravistivat varsinkin C-osaa ihan kunnolla ajettaessa (epähelsinkimäisesti) yli 15 km/h nopeuksilla. Milloinkohan Töölön sorvi saadaan siihen kuosiin, että sillä voi sorvata muitakin kuin Nr-vaunuja? On jokseenkin omaperäistä, että variot ja Nr:t ovat olleet ainoita vaunutyyppejä jo pitkän aikaa, joita on voinut sorvata. Muilla vaunusarjoilla ei ilmeisesti ole mitään väliä. Jos pyörät sattuvat olemaan väärässä kulmassa tai niissä on tasot, niin sitten vain kohotellaan olkapäitä. Ei tosin ole ainoa asia mikä Helsingin raitioliikenteessä on pöyristyttävää.
 
Sekä HKL 162 /10 että HKL 164 /7B vielä illallakin linjalla. :p Mistähän nyt tuulee, kun varikollamakaamisen sijasta vaunuja käytetään asiaankuuluvalla tavalla?

Veikkaan ainakin 162:n tapauksessa kuljettajakurssin viimeisiä ajoharjoitteluita matkustajien kanssa ylim. vuorossa.
 
On jokseenkin omaperäistä, että variot ja Nr:t ovat olleet ainoita vaunutyyppejä jo pitkän aikaa, joita on voinut sorvata. Muilla vaunusarjoilla ei ilmeisesti ole mitään väliä.

Kyllä mä muistelen manneja profiloitaneenTöölössä ihan äskettäin. Mitä ne muut vaunusarjat em. lisäksi ovat?
 
Mitä ne muut vaunusarjat em. lisäksi ovat?

Vaikkapa työvaunuja.

Siihen Töölön sorviin oltiin hankkimassa jotain lisävarustusta, minkä jälkeen sillä pystyisi monipuolisemmin sorvaamaan. Mahtaakohan olla jo hankittu, jos siellä on näkynyt "vieraitakin" vaunuja?
 
Vaikkapa työvaunuja.

Njoopa-tietysti-njoo: onpa siellä eräs työvaunukin tietääkseni ollut, keltainen väritykseltään.

---------- Viestit yhdistetty klo 22:40 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:37 ----------

Vuoro oli 197 (ajoin vierestä tänään ip).
Ka! Menipä edeltävät arvaukset pieleen. Vaunu on ollut siis ihan normaalissa linja-ajossa ja Koskelan hallimies ollut veikeällä tuulella! (Vuoro 197 kun ajaa vain iltapäivisin Koskelasta Koskelaan.)
 
En muista onko aikaisemmin mainittu, mutta #202:ssa on uudet led-tyyppiset sisänäytöt, samanlaiset kuin vesivauriossa.
 
Takaisin
Ylös