Uusi museoraitiotieprojekti Gävlessä

Tällaista tekstiä suolsin toisessa säikeessä:
Gävle saattaa olla seuraava uusi ratikkakaupunki - tosin museolinjan muodossa. Maanantaina (17.12.) Gävlen kunnanvaltuusto päättää Brynäsin ja Atlasområdetin välisestä museolinjasta.

Tuon Ruotsin raitiotieseuran Gävlen osaston kotisivun mukaan kunnanvaltuusto ei päättänytkään museolinjasta joulukuisessa kokouksessaan. Sen sijaan asia pistettiin lausuntokierrokselle, arvioitu kestoaika kolme kuukautta. Keväällä sitten uudestaan valtuuston asialistalle.

Itse museoratikkahanke ei ole aivan uusi. Hanke vain oli kuivumassa kasaan muutama vuosi sitten ja Gävlen osasto oltiin lakkauttamassa. Uudet tuulet alkoivat puhaltamaan pari vuotta sitten ja nyt aktiivijäsenet ovat saaneet uutta tuulta purjeisiinsa.
 
Gävlessä on otettu askel eteenpäin museoraitiotien rakentamisessa. Uutinen Gefle Dagbladissa 30.7.2013:

Spårvagnsällskapet i Gävle har fått en begagnad likriktare av Helsingfors Energi. Just nu är två medlemmar i Helsingfors för att hämta likriktaren, som ska användas när den planerade museispårvägen elektrifieras.

http://gd.se/nyheter/gavle/1.6125347-ett-steg-narmre-elektrisk-museisparvag
 
Gävlen kunnanvaltuusto päätti 23. helmikuuta palauttaa museoraitiotieprojektin uudelleenvalmisteltavaksi. Kunnan kanta on nyt muuttunut myönteiseksi ja eri osapuolet aikovat kokoontua ruotsalaiseen tyyliin "för att diskutera, diskutera, diskutera..." :)
 
Takaisin
Ylös