Raitiovaunuhavaintoja - helmikuu 2013

Poikkeusreitin loppumisesta ilmoittava tiedote tuli kuitenkim jo 16:55 eli varmaankin juuri tuo yksi vaunu ehti lähteä poikkeusreitille. Ysi ajoi 6T:n reittiä Länsiterminaalin suuntaan, tiedä ehtikö yhtään sen vuoroa poikkeusreitille. Samaan aikaan on myös tullur peruttu vuoro 66A:lle Lauttasaaresta, syynä Liikenneonnettomuus. Ajasta päätellen veikkaan että kyseessä ollut juurikin sama syy kuin kolmosen poikkeusreitti.

Ainakin yksi ysi lähti poikkeusreitille, kun edellinen oli jäänyt Simonmäkeen kolaroineen bussin taakse. Lauttasaaren linjojen bussit ketjuuntuivat normaalia Ruoholahdenkadun aiheuttamaa ruuhkaa vakavammin, pelkästään yhdellä silmäyksellä saattoi nähdä seitsemän linjojen 21V, 65A ja 66A autoa lähes peräkkäin. Hetkeä myöhemmin keskustan suuntaan olikin sattuneista syistä Vattuniemen suunnata tulevilla linjoilla huomattavan pitkä väli (lähempänä 20min liikennekatkos) keskellä iltaruuhkaa. Lienivät matkustajat tyytyväisiä "laadukkaaseen joukkoliikenteeseen".
 
8.2.

Rautatieaseman asemanpuoleiselle pysäkille on näköjään lippuautomaatin pystytys (vihdoin, hyvä HSL) alkanut, kuva. Toivotaan että olisi se ns. pinkki-automaatti. Nopeampi ja helpompi käyttöisempi sekä paikkakuntalaisille sekä turisteille.

Näkyy olevan sininen, mutta on vielä hupun alla.

Tänään klo 15 aikoihin Kulta-Katriina nähty linjalla 1 vaeltamassa Mäkelänrinteen uintikeskuksen kohdalla kohti Kauppatoria.
 
Bussifriikki ei ole nähnyt näkyjä. 339 oli tänään Helsinginkadulla elokuvauksissa, joten siinä on hyvinkin saattanut olla ja todennäköisesti onkin ollut linjatunnus 8 näkyvissä. Linjaliikenteessä se ei kuitenkaan ole ollut.
 
Itämerenkatu on näköjään ruotsiksi Ästersjögatan. Tällainen teksti ilmestyi katonrajaan Marian sairaalan pysäkin jälkeen vaunussa 205 linjalla 8.
 
Itämerenkatu on näköjään ruotsiksi Ästersjögatan. Tällainen teksti ilmestyi katonrajaan Marian sairaalan pysäkin jälkeen vaunussa 205 linjalla 8.

Joo yksi päivä näin myös vaunun jossa luki kilvissä "Opetusajo - Ävningskör".
 
Joo yksi päivä näin myös vaunun jossa luki kilvissä "Opetusajo - Ävningskör".

Joku merkistöongelma, sillä Kallion virastotalokin oli yhtenä päivänä jossain vaunussa Ömbetshuset på svenska. Vaunussa oli siis sellainen uudenmallinen sisänäyttö.
 
25.2.: Mainosvaunuja iltaruuhkaan Koskelasta:
HKL 33, 153, 154, 162, 164 nähty.
Koskelassa ulkona HKL 161 ja (edelleen) 165.
 
Takaisin
Ylös