www.ratikkakuski.fi

Liittynyt
28 Toukokuu 2010
Viestit
3,695
Mainostetaas vähän tälläistä blogia, jonne kerätään ratikkakuskeilta ja matkustajilta tarinoita lukijoita varten. Löysin itse tuon sattumalta vähän aikaa sitten ja on kyllä mielenkiintoista luettavaa. Suosittelen kyllä kaikille :smile:

http://www.ratikkakuski.fi/
 
Kiitokset zigelle sivun nostamisesta esille!

Olen ollut pitkään hiljaisena lukijana tällä foorumilla ja seurannut kunnioituksella teitä asiantuntijoita, viime viikolla tuli sitten rekisteröidyttyä myös.

Meillä on siis tarkoituksena kerätä tarinoita niin kuskeilta kuin matkustajilta ja lyödä ne tuonne kaiken kansan luettavaksi. Kehitysideoitakin löytyy: sivuille voisi laittaa tarkempaa kalustoesittelyä, tekniikkaa siis. Lisäksi reittien ja linjojen historia olisi myös mielenkiintoista luettavaa, kuten muukin historia.

Otan tämän esille siksi, että jlf.fi kerää paljon kirjoittajia ja lukijoita, joilla voisi olla annettavaa myös ratikkakuski.fi -blogissa. Käykää ihmeessä katsomassa ja lukemassa. Ja tarinanne toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi!

ratikkakuski.fi / Mikko
 
Kehitysideoitakin löytyy: sivuille voisi laittaa tarkempaa kalustoesittelyä, tekniikkaa siis. Lisäksi reittien ja linjojen historia olisi myös mielenkiintoista luettavaa, kuten muukin historia.
Otan tämän esille siksi, että jlf.fi kerää paljon kirjoittajia ja lukijoita, joilla voisi olla annettavaa myös ratikkakuski.fi -blogissa.

Wikipediaan on jo kerätty linjatietoja http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_raitioliikenne jos ei HKL:n sivutkaan riitä. Ja onhan sitten olemassa muitakin sivustoja faktanjanoisille...
 
Tekniikka ja kirjoittaminen

Olet oikeassa, tuo on särmä saitti historian ja faktojen opiskeluun. Myös raitio.org on koonnut ansiokkaasti niin faktaa kuin kuvia. Blogissa meillä on tavoitteena tiedon popularisointi, eli sen suikaloiminen ja muokkaaminen helposti sulavaan muotoon. Esimerkkejä:

Nelosen linjan eri reitit historian hämäristä nykypäivään. Tuollaiseen pläjäykseen on hyvä laittaa mukaan elämänmäkuisia esimerkkejä. Eräs vanha rouva kertoi mulle Munkassa, miten vanhemmat olivat laittaneet kavereiden kanssa laitettu pienenä kävelemään sillan yli, (ilmeisesti nykyisen Paciuksenkaaren pysäkin kohdille) koska sillalla meni jonkin sortin vyöhykeraja. Siinä sitten porukalla vaellettiin aina pari pysäkinväliä jalan ja säästettiin jokunen penni.

Tai eri vaunujen tekniikkapuolesta kerrottaessa olisi hyvä olla mukana paitsi numeromuotoiset luettelot ja insinöörikieliset kuvaukset, myös välipalojen ympärilyönnit, varioiden omalaatuinen nytkähtely eritoten mutkissa, ovien toimiminen & toimimattomuus ja näin edespäin.

Hyväkään sanan säilän heiluttelu ei kuitenkaan voi korvata rautaista tekniikkatietämystä. Siksi olisi erinomaisen hyvä juttu saada teitä, arvon palstalaiset, mukaan kirjoittajiksi. Nyt koko sivusto on vielä alussa, joten toki sitä saa tutkailla aivan rauhassa. Ja sitten jos ja kun sormenpäät alkavat syyhytä innosta, ei muuta kun messiin.
 
Kehitysehdotus sivustolle:

Moni lukee postauksia RSS-lukijalla, jolloin käyttäjä voi itse RSS-lukijan asetuksia muokkaamalla säätää fontit ja sensellaiset haluamakseen. RSS-lukija myös automaattisesti ilmoittaa (tietyllä viiveellä) uusista postauksista. Www.ratikkakuski.fi-sivusto toki lähettää RSS-feediä, mutta lähettää postauksesta vain lyhyen pätkän alusta, jolloin joka tapauksessa joutuu erikseen mennä itse sivustolle postausta lukemaan, mikä ei aina etenkään mobiililaitteilla ole kaikkein kätevintä.

Lähes kaikki seuraamani blogit toimivat yllämainitulla tavalla.
 
Kiitos palautteesta. Pienen googlailun perusteella muutkin ovat kärsineet samasta ongelmasta. Ihan välitöntä parannuskeinoa en löytänyt, mutta silläkin uhalla, että kuulostan viheliäiseltä byrokraatilta, käytän tätä faasia: selvitän asiaa ja teen mitä voin tilanteen korjaamiseksi.

Jos itse tiedät korjauskeinon Wordpressin ollessa kyseessä niin heitä yv/postia.
 
Takaisin
Ylös