Sivu 12 / 23 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 2891011121314151622 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 166-180/331

Viestiketju: Kampin ratikan linjastojärjestelyt

 1. #166

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kemkim Näytä viesti
  Ratikan johtaminen sairaala-alueen läpi tuskin onnistuu helposti, vaikka olisi paras ratkaisu? Bussi 14B voitaisiin tämän jälkeen lopettaa. Uusi linja voisi olla joko nykyinen nelonen siirrettynä uudelle reitille kokonaan tai osittain, tai kokonaan uusi ratikkalinja.
  Tukholmankadulla on hieman ennen Jalavatietä portti autoille mistä pääsisi sisään. Siitä menee taas kaksikaistainen tie sinne sairaalan eteen helikopterikentän viertä.

 2. #167
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Jlk:n esityslista 17.1. tuli nettiin vasta tänään. Yleensä nuo ovat tulleet jo ennen viikonloppua. Toivottavasti viivästys on tilapäinen. Joka tapauksessa Kamppi ei ole listalla, kuten kaavailtiin. Voinemme pitää hyvänä merkkinä sitä, että asia siirtyy; ehkä uusia vaihtoehtoja tutkitaan huolella!

 3. #168
  Haltia avatar
  Liittynyt
  14.09.2006
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  66

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Kokouksessa kävi ilmi, että Kamppiin (ja vaihtoehtojen laajentumisen kahdeksaan...) joudutaan todella paneutumaan ja siksi se tulee vasta paljon myöhemmin kevätkaudella käsittelyyn. Muut kuulumiset taas blogista, kuinkas muutenkaan.
  Ajankohtaiset kuulumiset HKL-liikelaitoksen johtokunnan asioista löydät blogistani Haltian kiskotyö

 4. #169

  Liittynyt
  05.03.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  19

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Siellä on nyt lautakunnan esityslistassa vaihtoehtoja yli kymmenen, mutta samaa edelleen esitetään, eli seiskaa Kamppiin.

  http://www.hel.fi/wps/wcm/resources/...lke_030408.pdf

  Aamun Uutislehti 100:ssa lautakunnan puheenjohtaja veikkasi ettei päätös synny vielä torstaina, sillä vaihtoehtojen punnitsemiseen voi mennä tovi.

 5. #170
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Eipä näytä nyt ihan siltä, että noita uusia vaihtoehtoja olisi kovin paljon "tutkittu". Kunhan luetellaan vaihtoehdot ja todetaan, että alkuperäinen esitys on paras. Perustelut ontuvat. Esim. "erityisen hyvänä puolena vaihdottoman raitioyhteyden syntyminen Pasilan alueen ja Töölön sisäosien välille": kukahan tätä erityisen hyvää puolta ihan oikeasti tarvitsee? Tarjoaahan nelonenkin "erityisen hyvänä puolena" vaihdottoman yhteyden Meilahdesta Katajanokalle...

  Vaihtoehdot 2, 4 ja 8 tuntuvat selkeästi parhailta. Ve 2:ssa tunnustenvaihto aiheuttaa pelkoa, niin kuin uudet ratkaisut usein aiheuttavat. Mutta eiköhän siihen totuttaisi.

  Ve 4:ssä toki moni nykyinen suora yhteys muuttuu vaihdolliseksi, mutta onko HKL selvittänyt sitä, kuinka useaa matkustajaa tämä muutos tosiasiallisesti koskee? Epäilen, ettei.

  Ve 8:a ei ole valitettavasti otettu tosissaan. Onko järjestelyihin olemassa tarvittava määrä vaunuja? Ja toisaalta esim. Katajanokan terminaaliin ulottuva uusi linja lopettaisi Katajanokan ja UM:n jatkuvan nurinan nelosen haaroituksesta. Kai silläkin joku arvo on. Terminaalista Kampin kautta Oopperalle ulottuvan linjan kustannukset olisivat kohtuulliset, mutta tuollaista lyhyttä linjaa ei ole arvioitu. Ylipäätään ve 8:n kustannuksia vain väitetään korkeiksi, mutta niistä ei anneta mitään euroarvoja.

  Tutkimatta on kokonaan linjan 9 pidentäminen Rautatieasemalta Kamppiin ja Oopperalle. Parilla lisävuorolla nykyisiä yhteyksiä huonontamatta = 600 000 euroa vuodessa. Ysin nykyinen päätepysäkki Erottajalla ei tarjoa mitään omaa palvelua tai uusia yhteyksiä, ja yhteys Bulevardin ja Kallion välillä on päällekkäinen linjan 3 kanssa. Näin ollen ysin johtaminen asemalta Kamppiin ei heikentäisi rv-verkon yhteyksiä lainkaan.

  Huomattava on lisäksi, että ve 5:n valitseminen ja 3:n siirto Mannerheimintielle tarkottaisi kahden vuoron siirtoa 3:lta 7:lle. Kustannukset samat, mutta 3:n vuoroväli pitenisi todennäköisesti 10 minuuttiin. Onkohan sitä arvioitu lainkaan? Epäilen, että jlk ei ole halukas pidentämään kolmosen vuoroväliä näin pitkäksi, tiheitä vuorovälejä kun on rv-liikenteessä arvostettu. (Vuorovälipidennys johtuu siitä, että vaikka reitti lyhenee, niin lyheneminen vaikuttaa korkeintaan nykyisen vuorovälin puolikkaan verran, eli mahdollistaisi 0,5 vaunun siirron per suunta, mutta milläs siirrät puolikkaita...)

  Luulen, että tässä tilanteessa asettuisin kannattamaan linjan 9 viemistä Kamppiin ja Oopperalle kahden lisävuoron turvin ja linjojen 3 ja 7 jättämistä ennalleen. Kustannukset + 600 000 e/v. Haittoja ei ole. (Kertasäästö tulee Uudenmaankadun ratatöiden tekemättä jättämisestä. Luokkaa 200 000 e eli pikkurahaa.)

 6. #171
  Haltia avatar
  Liittynyt
  14.09.2006
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  66

  oletus Vs: Raitiolinja 9:n rakentaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut karihoo Näytä viesti
  Eilisen Hesarin Autosivuilla KSV:n Kari Sane lausuu Simonkadun ja Mannerheimintien risteyksen ensi kesän muutostöistä:
  Kiva että virastot ovat tietoisia toistensa fiiliksistä.. Minulle taas kyseisestä käännöksestä Manskulle on kerrottu lautakunnassa, että se "ei missään nimessä ole mahdollinen linjaliikenteeseen!". Syynä vaarallisuus ja risteävä liikenne tms.... kyseinen mahdollisuus nimittäin olisi pelastanut Kampin ratikkalinjaston tehden ratkaisun helpoksi, eikä tällaiseksi "arvotaan päivän vähiten surkein vaihtoehto"-päätökseksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut se, että Manskulta olisi etelän suunnasta voinut kääntyä Aleksille linjaliikenteessä, mutta sekin on kuulema mahdotonta. Kovasti tuntuu olevan mahdotonta kaikki mistä seuraisi käyttäjälle selkeää ja palvelevaa liikennesuunnittelua

  Mitä tulee sitten siihen itse linjastoon ja esitystekstiin, olen kirjoittanut taas blogiin aiheesta pohdintoja ja sinne mielellään otan kommenttejakin ennen kuin kokous alkaa!
  Ajankohtaiset kuulumiset HKL-liikelaitoksen johtokunnan asioista löydät blogistani Haltian kiskotyö

 7. #172
  Haltia avatar
  Liittynyt
  14.09.2006
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  66

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Pitkää asiaa märehdittyäni tulin siihen tulokseen, että kaikki maksaa ja kysymys onkin siitä mistä on valmis maksamaan ja mistä ei. Tehdäänkö halvalla hankalaa vai isommalla rahalla hyvää. Köyhän täytyy ostaa laatua, eli tulen näillä näkymin esittämään huomenna seuraavaa:

  Mirva Haltia muutosesitys Kampin raitiolinjajärjestelyihin 3.4.2008,
  uusi ehdotusteksti:


  Ehdotus:
  Lautakunta päättänee, että

  - raitiolinja 7A/B siirretään vaihtoehto 7:n liitekuvan mukaisesti reitille Aleksi-Mikonkatu – Kaivokatu – Simonkatu – Annankatu – Urho Kekkosen katu – Fredrikinkatu – Arkadiankatu – Runeberginkatu – Mannerheimintie

  - Mannerheimintietä kulkevien raitiovaunulinjojen vuorovälejä/tarjontaa tarkistetaan vastaamaan reittien kysyntää

  Muutosesityksen tekijän perustelut:
  On perusteltua ottaa Kamppiin investoidut uudet raiteet käyttöön laajentamalla niiden avulla raideliikenteen palvelua. Muutosesityksen mukainen ratkaisu varmistaa olemassa olevien matkaketjujen pysymisen ehjänä, laajentaen kuitenkin palvelua tavalla, joka alunperin Kampin raitioyhteyttä suunniteltaessa on nähty tärkeäksi. Järjestelyn myötä linjojen 3B/T ja 7 A/B kuormitukset pysyvät samoina, mutta Mannerheimintien raitiolinjojen kysyntä tulee kasvamaan tarjontaa suuremmaksi. Tähän kysyntään tulee vastata tarjontaa kasvattamalla.  Että näin tänään.
  Ajankohtaiset kuulumiset HKL-liikelaitoksen johtokunnan asioista löydät blogistani Haltian kiskotyö

 8. #173
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Kaikki maksaa. Samaa mieltä. Jos halutaan jotain uutta hyvää, niin kuin ratikoita Kamppiin, niin pakko niistä on jotain voitava maksaakin.

  Vastaesityksesi on Töölön ja Kampin kannalta hyvä. Länsi-Pasilan kannalta se on kuitenkin yhtä huono kuin HKL:n ve 5. Matka-aika L-Pasilan ja keskustan välillä pitenee pahimmillaan puolitoistakertaiseksi. Toivottavasti virkamiehet vaivautvat edes vilauttamaan Pasila Seuran jlk:lle osoitettua perusteellista kirjettä asiasta.

  Tuo esitys lisää kustannuksia ainakin neljän vaunun verran. Yksi kysymys tietty on, onko niitä vaunuja olemassa. Jos on, niin kustannukset olisi 1,2 Me/v.

  Selvityttäisin kyllä vielä, voitaisiinko ve 8C toteuttaa samoilla kustannuksilla kytkemällä linjat 5 ja 10 yhteen. Tällöin ei tarvitsisi koskea kolmoseen ja seiskaan lainkaan eikä kenenkään palvelu huononisi.

  Päätöksen pitää olla hyvin yksiselitteinen, jotta se oikeasti toteutetaan ilman kommervenkkejä. Siksi konkretisoisin vielä tuota muutosesitystä.

  Lautakunta voi ihan hyvin velvoittaa sijoittamaan isot vaunut neloselle ja kympille. Niitä on 1.1.2009 tilanteessa käytettävissä arviolta 8 kpl (kuusi välipalamannea, kaksi Nr II:a), lisää tulee koko ajan. Tämä jo lisää kapasiteettia jonkun verran muttei kasvata kustannuksia, jollain linjallahan ne välipalat ajavat joka tapauksessa!

  Samoin vuorovälit on päätettävä linjakohtaisesti lautakunnassa, jottei tule ikäviä yllätyksiä. Niinhän tehtiin ysinkin kanssa.


  Ehdotus:
  Lautakunta päättänee, että

  - raitiolinja 7A/B siirretään vaihtoehto 7:n liitekuvan mukaisesti reitille Aleksi - Mikonkatu – Kaivokatu – Simonkatu – Annankatu – Urho Kekkosen katu – Fredrikinkatu – Arkadiankatu – Runeberginkatu – Mannerheimintie

  - Mannerheimintietä kulkevien raitiovaunulinjojen 4 ja 10 tarjontaa vahvistetaan sijoittamalla näille linjoille ensisijaisesti väliosalla pidennettyjä suurempikapasiteettisia vaunuja sitä mukaa kun niitä saadaan käyttöön

  - Linjojen vuorovälit ovat arjen ruuhkaliikenteessä:
  3: 9 min
  7: 7 min
  4: 4-5 min
  10: 4-5 min

  - arjen päiväliikenteessä xxx jne.

 9. #174

  Liittynyt
  24.01.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  52

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Ja jos h18 tosiaan siirretään kulkemaan Kampin sijaan Arkadiankadun ja Postikadun kautta (kuten varsinaisen pöytäkirjan ehdotuksessa lukee), niin toivottavasti tosiaan mietitään jokin hyvä ratkaisu, kuinka munkkivuorelaiset pääsevät Kamppiin. Leijonanosa linjojen h14 ja h18 matkustajista jää pois ja tulee kyytiin Kampissa. 18 on muutenkin niin ylibuukattu ja muutenkin "toivoton" linja (kuten eräs nimimerkki toisessa ketjussa osuvasti totesi), että vanha 35 voitaisiin palauttaa helpottamaan munkkalaisten taakkaa

  No, ei muuta kuin hyviä päätöksiä lautakunnalle huomenna!

 10. #175
  ess
  ess ei ole kirjautuneena
  ess avatar
  Liittynyt
  10.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  733

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Alf P. Näytä viesti
  Ja jos h18 tosiaan siirretään kulkemaan Kampin sijaan Arkadiankadun ja Postikadun kautta (kuten varsinaisen pöytäkirjan ehdotuksessa lukee), niin toivottavasti tosiaan mietitään jokin hyvä ratkaisu, kuinka munkkivuorelaiset pääsevät Kamppiin. Leijonanosa linjojen h14 ja h18 matkustajista jää pois ja tulee kyytiin Kampissa. 18 on muutenkin niin ylibuukattu ja muutenkin "toivoton" linja (kuten eräs nimimerkki toisessa ketjussa osuvasti totesi), että vanha 35 voitaisiin palauttaa helpottamaan munkkalaisten taakkaa

  No, ei muuta kuin hyviä päätöksiä lautakunnalle huomenna!
  Eikö nelosen ratikan voisi laittaa kulkemaan Kampin kautta rinnakkain 18:n kanssa? Siirtää vaikka eteläisen päättärin takaisin Tarkk'ampujankadulle ja vastaavasti kympin Katajanokalle.

 11. #176
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Haltia Näytä viesti
  Mirva Haltia muutosesitys Kampin raitiolinjajärjestelyihin 3.4.2008,
  uusi ehdotusteksti:
  Tämä on varmasti tuettavissa oleva esitys ja ainakin omasta mielestäni tekee linjaston selkeämmäksi. Töölön alueen joukkoliikenteen painotus syvenee sen myöta selkeästi ratikkaan. Myöskään "pyhään kolmoseen" ei tarvitse silloin koskea. Isot välipalavaunut seka tasatahti vuorovälit vaan neloselle ja kympille tämän muutoksen myötä.

  Onnea matkaan tänään, Mirva!

  Myös nimimerkki 339-DF:n tarkennus esitykseen on ihan asiallinen.
  Viimeisin muokkaaja vko; 03.04.2008 kello 14:55. Syy: lainausta lyhennetty
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 12. #177

  Liittynyt
  05.03.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  19

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/.../1135235264487

  Siellä on taas Hesarilla harvinaisen asiantuntevaa joukkoliikenneuutisointia. Mm. ysin eteläinen päättäri ihan paikallaan. Uutinen on julkaistu samaan aikaan kun kokous on ollut meneillään. Olisiko kannattanut jaksaa odottaa pari tuntia? No mitä turhia!
  Kampin esityshän jäi kokouksessa odotetusti pöydälle.

 13. #178
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1459

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  - Linjojen vuorovälit ovat arjen ruuhkaliikenteessä:
  3: 9 min
  7: 7 min
  Et varmaankaan pidä tästä, mutta tuossa tilanteessa harkitsisin myös sellaista vaihtoehtoa, että kolmosilla olisi 10 minuutin vuorovälit ja pitkät vaunut keskitettäisiin niille. Vuorotarjonta laskisi kymmenisen prosenttia, mutta 30% isommat vaunut kompensoisivat sitä tehokkaasti ja päästään tasavuoroväliin.

  Toisaalta tästä on iloa vain siinä tapauksessa, että saataisiin näin muotoa siirrettyä vuoroja kolmoselta Mannerheimintielle. Se ei taida onnistua.

 14. #179
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut late- Näytä viesti
  Et varmaankaan pidä tästä, mutta tuossa tilanteessa harkitsisin myös sellaista vaihtoehtoa, että kolmosilla olisi 10 minuutin vuorovälit ja pitkät vaunut keskitettäisiin niille. Vuorotarjonta laskisi kymmenisen prosenttia, mutta 30% isommat vaunut kompensoisivat sitä tehokkaasti ja päästään tasavuoroväliin.

  Toisaalta tästä on iloa vain siinä tapauksessa, että saataisiin näin muotoa siirrettyä vuoroja kolmoselta Mannerheimintielle. Se ei taida onnistua.
  Jos tuossa mallissa seiska kulkee Töölössä ja ysi kalliossa, niin ei se kolmosen vuorovälipidennys sitten olisi niin vaarallista. Silloin kuitenkin saataisiin tiheä vuoroväli pääpalvelualueille 7:n ja 9:n avulla. Eirassa kapasiteettiongelmia ei ole, sen sijaan eri kysymys on, onko 10 min vuoroväli palvelutasoltaan riittävä.

  Jos isot vaunut olisivat kolmosella, ja sieltä saataisiin siksi 1+1 vaunua pois, niin sitten 4 ja 10 voisivat ihan hyvin olla pienillä vaunuilla, mutta silloin ei enää 5 min vuoroväli riitä niille, semminkin kun seiska ei olisi Manskulla.

  Syksyllä 2006 linjalla 4 oli 2 vuoroa enemmän ja linjalla 10 1 vuoro enemmän kuin nyt. Eli jos näille linjoille palautettaisiin vaunupulan vuoksi (vailla lautakunnan päätöstä) poistetut kolme vuoroa, niin liikenne palaisi vasta vuoden 2006 tilanteeseen.

 15. #180
  MrArakawa avatar
  Liittynyt
  02.08.2007
  Sijainti
  Helsinki, Lahti
  Viestejä
  653

  oletus Vs: Kampin ratikkalinja

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  – Mannerheimintietä kulkevien raitiovaunulinjojen 4 ja 10 tarjontaa vahvistetaan sijoittamalla näille linjoille ensisijaisesti väliosalla pidennettyjä suurempikapasiteettisia vaunuja sitä mukaa kun niitä saadaan käyttöön.
  Pitkien vaunujen sijoittaminen yksinomaan Töölön linjoille aiheuttanee varmasti suuria ongelmia niiden säilytyksen suhteen. Töölön halliin mahtuu nippa nappa nykyinen kalusto ja syksyllä sinne ollaan tietääkseni siirtämässä myös linjan 7B liikennöinti, mikä vähentää pelivaraa entisestään. Välipalavaunu on viitisen metriä normia pidempi, joten kolmen tavallisen nivelen sijasta yhdelle Töölön raiteelle mahtuisi vain kaksi pitkää vaunua. Olisikohan jollain ahtausoperaatiolla mahdollista saada yhdelle raiteelle kaksi lyhyttä ja yksi pitkä nivel? Varmaankin.
  Viimeisin muokkaaja MrArakawa; 04.04.2008 kello 23:29.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Kampin raitiotien rakentaminen
  kirjoittanut Nakkiputka foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 202
  Viimeisin viesti: 06.05.2010, 11:02
 2. Bussipalo Kampin terminaalissa
  kirjoittanut aki foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 16
  Viimeisin viesti: 07.12.2009, 20:50
 3. Kampin metroasema
  kirjoittanut JMerlin foorumissa Metrot
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 10.01.2007, 06:00

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •