Eriteongelmat raitiovaunuissa

Omaa kokemusta säännöllisestä raitiovaunumatkustamisesta minulla on vuodesta 1983 ja olisin sitä mieltä, että tuo spurguosasto on kovasti vähentynyt raitiovaunuissa vuosien kuluessa. Ainakin osasyy asiaan on varmaan se, että nykyisin kuljettajat tilaavat aika nopeasti vartijat vastaan sopiville pysäkeille (esim. Rautatientori, Hakaniemi, Kurvi), joissa häiriötekijät poistetaan vaunusta. Ei kannata tulla vaunuun nuokkumaan, kun tulee joka tapauksessa lähtö.

Spurgut ovat kyllä minusta muutenkin vähentyneet kantakaupungin alueella. Se voi johtua siitä, että vielä pari-kolmekymmentä vuotta sitten sprurgut olivat usein syntyjään Sörkän sällejä, Kallion kundeja tai Rööperin reiskoja ja elelivät sitten spurgunakin kotikulmilla, kunnes olivat ryypänneet itsensä hengiltä. Nykyään sprurguaines syntyy enemmän Myllypuroihin, Jakomäkiin tai Koivukyliin ja ryyppää sitten itsensä hengiltä usein samojen kotikulmien metsiköissä.
 
Loistava aihe!

Näppärät stadilaiset kokeilevat hanskalla tai vaikkapa yhdellä sormella onko penkki märkä.

Eiköhän tämä jo kerro, kuinka yleinen alleenkasteluongelma matkustajilla on, tuota penkin kosteudentestausta tekee nimittäin yllättävän moni.

En tiedä oliko vaunupulaa, kun vaunua ei vaihdettu juopon pissittyä lattialle ja parille penkille samalla. Kuljettaja laittoi varoituslapun ja Eläintarhassa vaihdettiin penkinpäälliset, lattioita ei pyyhitty millään tavoin. Sinne virtsa "imeytyi" matkan aikana matalalattian nivelten saumoihin. Hakaniemessä matkustajat olivat jo suurimmalta osin vaihtuneet eikä kukaan ihmetellyt märkää lattiaa.
Käsittämätöntä toimintaa liikennöitsijältä ja sitten vielä osa matkustajista pitelee "puhtaita" kenkiään penkillä Yäk!
 
Takaisin
Ylös