Vaununtunnistusta

Tuo tapahtui siis 50 (ei 60) vuotta sitten.

Muistan tuon tapauksen, koska olin samoihin aikoihin noissa maisemissa. Edessä olivat ylioppilaskirjoitukset ja sitä ennen penkinpainajaiset. Olin niissä merkeissä käymässä yhden Kauppiaankatu 8-10:ssä asuneen opettajani luona. En enää muista, olinko liikenteessä saman päivän iltana vai seuraavana päivänä, mutta tapahtumapaikalla ei näkynyt enää paljon mitään. Joku porukka tutki talon seinää, ja toinen porukka nuuski ratikkakiskoja. Kaatunut ratikka oli viety pois.
 
Tapahtui 9.3.1975 ja siitä sitten 50 vuotta + yksi päivä eteenpäin, eli 10.3.2025, on sitten Helsingin Sanomissa jälleen luettavissa "50 vuotta sitten" -palstalla Kauppiaankadun/Katajanokankadun mutkassa suistuneen raitiovaunun onnettomuus. Samantapainen onnettomuus kuin vuonna 1964, liikaa vauhtia ja mutkan kehno rakenne.

1975 meni kumoon Vitosen vaunu 375. Runsas srs:läisten joukko oli myös paikalla kuvaamassa. SRS:n Arkku+pv -tilausajon piti käydä tuolla paikalla aiemmin, mutta saimme ajelun aikana kiellon ajaa Katajanokalle suistumisen takia. Ajelun jälkeen porukoita lähti onnettomuuspaikalle toteamaan raivaustöiden edistymistä.
 
Tuo tapahtui siis 50 (ei 60) vuotta sitten.

Niin tietysti, panovirepaholainen iski tuohon juttuun...

Mutta tuon mainiossa alustanrasvausasennossa olevan vaunun numero vielä puuttuu. Onko nyt niin, ettei missään aikalaistiedoissa ole tallessa tietoa siitä, mikä vaunu tuossa otti ja kellahti?
 
Takaisin
Ylös