Näytetään tulokset 1-6/6

Viestiketju: Joukkoliikennefoorumin säännöt

 1. #1
  vko
  vko ei ole kirjautuneena
  Ylläpito vko avatar
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  480

  oletus Joukkoliikennefoorumin säännöt

  Säännöt päivitetty 5.8.2013

  Jotta tämän foorumin seuraaminen säilyisi mahdollisimman monelle mukavana ajanvietteenä, noudatathan seuraavia sääntöjä. Näiden lisäksi myös perinteistä News-etikettiä kannattaa noudattaa soveltuvin osin. Osa foorumin säännöistä pohjautuu em. News-etikettiin.

  1. Jäsenprofiiliin on laitettava oma nimi. Tällä pyritään vähentämään nimettömänä kirjoitettuja asiattomia viestejä. Oikea nimi näkyy muille foorumin jäsenille. Jäsenet eivät saa paljastaa muiden käyttäjien nimiä tai niihin viittaavaa rekisteröitymättömille käyttäjille esim. foorumin viesteissä. Jos moderaattorit epäilevät nimen oikeellisuutta, voivat he pyytää lisäselvityksiä asiasta ja lisäselvitysten (tai niiden saamatta jäämisen) perusteella päättää tunnuksen sulkemisesta. Jos haluat tehdä anonyymejä paljastuksia, tee ne jossakin muualla.

  2. Yksi (1) tunnus per henkilö.

  3. Kirjoita viestisi mahdollisimman hyvin suomen kielioppia noudattaen. Käytä välimerkkejä, isoja alkukirjaimia ja muista kappalejako. Näin muiden on helppo lukea kirjoituksesi.

  4. Älä lainaa koko viestiä mihin olet vastaamassa. Lainaa viestistä vain se kohta, johon kommentoit. Lainaa vähemmän kuin itse kirjoitat.

  5. Välimerkkien ja hymiöiden ylenpalttinen käyttö (useita peräkanaa) on kielletty. "Yksi riittää."

  6. Erilaisten tehosteiden (värit, isot fonttikoot yms.) liiallista käyttöä on vältettävä. Mieti myös, onko niiden käyttäminen yleensäkään tarpeellista viestissäsi.

  7. Älä laita isoja kuvia osaksi viestiä. Monilta kuvasivustoilta löytyy mahdollisuus thumbnail-linkkiin, jonka voit laittaa viestiisi. Foorumin omiksi liitetiedostoiksi saa laittaa isoja kuvia ja ylläpito määrittelee foorumiohjelmiston asetuksiin, miten ne näytetään.

  8. Lähetä vain viestejä, jotka tuovat keskusteluun uutta tietoa tai uusia ajatuksia. "Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä". Jos sinulla ei ole tietoa keskusteltavasta asiasta, älä esitä omia arvauksiasi - muut foorumin käyttäjät osaavat arvailla itsekin eikä heitä kiinnosta juuri sinun arvailusi. Erota myös tekstissä faktat ja omat mielipiteesi toisistaan.

  9. Kirjoita kohteliaasti. Henkilökohtaisuudet, tahallinen provosointi ja trollaaminen on kielletty. Älä myöskään provosoidu, jos joku toinen jäsen yrittää provosoida, äläkä ruoki trolleja. Älä vastaa ollenkaan asiattomiin viesteihin, koska lisäät sillä vain moderaattorien työtä, jotka viestit nähtyään kuitenkin poistavat asiattomuudet ja vastaukset niihin. Jos moderaattorit eivät poista jotakin mielestäsi asiatonta viestiä, voit ilmoittaa asiattoman viestin sen alalaidassa olevasta ilmoitusikonista.

  10. Kirosanat ja alatyylin kielenkäyttö alentavat viestisi tasoa huomattavasti. Älä siis käytä niitä.

  11. Pysy aiheessa. Jos vastauksesi alkaa lipsumaan ketjun alkuperäisestä aiheesta, käytä foorumin hakutoimintoa tai Googlea etsiäksesi sopivan ketjun viestillesi. Jos aiheesta ei ole aiemmin keskusteltu, aloita uusi ketju.

  12. Ennen kuin lähetät viestiä, tarkista, mitä asiasta on kirjoitettu aiemmin. Älä toista foorumilla jo kerrottuja asioita.

  13. Kirjoita lyhyesti. Älä jaarittele. Käytä lyhyitä lauseita ja kappaleita.

  14. Mahdollisen allekirjoituksesi tulee pysyä järkevissä mitoissa. Tämä tarkoittaa foorumin oletusfontilla neljää tekstiriviä. Allekirjoituksissa ei saa olla kuvia. Myös tehosteiden käyttöä tulee välttää.

  15. Jos moderaattorit ovat poistaneet viestisi, älä lähetä sitä uudestaan. Viestisi poistolle oli hyvä syy.

  16. Havaintoketjut on tarkoitettu vain kalustobongausten kertomiseen. Bussi-, metro-, raitiovaunu- ja junabongaukseen on omat ketjunsa. Niihin saa lähettää vain havaintoja kalustosijoituksista. Kussakin viestissä on kerrottava havaintopäivämäärä. Bussihavainnot on esitettävä määrämuodossa. Muut havainnot kuin kalustosijoitusbongaukset on lähetettävä muihin ketjuihin.

  Sääntöjä rikottaessa moderaattorit voivat siirtää, muokata tai poistaa viestejä ilmoittamatta siitä viestin kirjoittajalle. Tarvittaessa he myös antavat varoituksia ja poistavat väärinkäytettyjä oikeuksia. Räikeissä tapauksissa tai rikkomusten toistuessa moderaattorit voivat sulkea tunnuksen määräajaksi tai pysyvästi.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 05.08.2013 kello 19:08. Syy: tarkennus kohtaan 9

 2. #2
  vko
  vko ei ole kirjautuneena
  Ylläpito vko avatar
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  480

  oletus Re: Foorumin säännöt

  Sääntöjen päivitys 13.7.2005: Kirosanat alentavat viestisi tasoa huomattavasti. Älä siis käytä niitä.

 3. #3
  vko
  vko ei ole kirjautuneena
  Ylläpito vko avatar
  Liittynyt
  23.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  480

  oletus Re: Foorumin säännöt

  Sääntöjen päivitys 19.8.2005: Älä lainaa koko viestiä mihin olet vastaamassa. Lainaa viestistä vain se kohta, johon kommentoit. Lainaa vähemmän kuin itse kirjoitat.

 4. #4
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7285

  oletus Vs: Joukkoliikennefoorumin säännöt

  Sääntöjen päivitys 19.12.2012: Jäsenprofiiliin on laitettava oma nimi. Tällä pyritään vähentämään nimettömänä kirjoitettuja asiattomia viestejä. Oikea nimi näkyy muille foorumin jäsenille. Jäsenet eivät saa paljastaa muiden käyttäjien nimiä tai niihin viittaavaa rekisteröitymättömille käyttäjille esim. foorumin viesteissä.

 5. #5
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7285

  oletus Vs: Joukkoliikennefoorumin säännöt

  Sääntöjen päivitys 11.7.2013: Suuri sääntöuudistus! Foorumin saatua paljon uusia jäseniä sääntöjä on täydennetty niin, että ne kuvaavat tarkemmin foorumin vakiintunutta moderointilinjaa (joka ei muutu sääntöuudistuksen seurauksena).

  Uutena toimintatapana on, että jos moderaattorit epäilevät jäsenprofiiliin syötetyn nimen oikeellisuutta, voivat he pyytää lisäselvityksiä asiasta ja lisäselvitysten (tai niiden saamatta jäämisen) perusteella päättää tunnuksen sulkemisesta.

 6. #6
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7285

  oletus Vs: Joukkoliikennefoorumin säännöt

  Sääntöjen päivitys 5.8.2013: Kirjoita kohteliaasti. Henkilökohtaisuudet, tahallinen provosointi ja trollaaminen on kielletty. Älä myöskään provosoidu, jos joku toinen jäsen yrittää provosoida, äläkä ruoki trolleja. Älä vastaa ollenkaan asiattomiin viesteihin, koska lisäät sillä vain moderaattorien työtä, jotka viestit nähtyään kuitenkin poistavat asiattomuudet ja vastaukset niihin. Jos moderaattorit eivät poista jotakin mielestäsi asiatonta viestiä, voit ilmoittaa asiattoman viestin sen alalaidassa olevasta ilmoitusikonista.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Joukkoliikennefoorumin rakenne
  kirjoittanut insula foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 31.07.2013, 10:19
 2. Tietääkö joku itävaltalaisen joukkoliikennefoorumin?
  kirjoittanut Wänskä foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 04.07.2009, 15:07
 3. Joukkoliikennegallerian säännöt
  kirjoittanut vko foorumissa Tiedotteet
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 11.03.2007, 12:42
 4. Kuvaviestialueen säännöt
  kirjoittanut vko foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 25.06.2005, 00:00

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •