Näytetään tulokset 1-4/4

Viestiketju: EU:n komission päätös Bombardierin ADtranz-kaupasta

 1. #1
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3802

  oletus EU:n komission päätös Bombardierin ADtranz-kaupasta

  Löytyi ihan vahingossa tällainen juttu nettiä selatessani. Melko pitkä, mutta mielenkiintoista ja kattavaa tekstiä raideliikennevalmistajista. Lukekaa, jos kiinnostaa.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 24.05.2006 kello 18:54.

 2. #2

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  830

  oletus Vs: Mielenkiintoista tekstiä EU:sta

  Kannattaisi kertoa, mitä "juttu" koskee, niin nämä viestiketjut löytyvät paremmin ja "jutut" saisivat enemmän lukijoita. Tällä kertaa kyseessä oli komission päätös toimista, kun Bombardier osti Adtranzin. Vastaavanlaisen päätöksen komissio teki jostakin toisestakin Bombardierin historiaan liittyvästä asiasta, oiskohan ollut ABB+DaimlerChrysler-fuusio.

  Bombardierin paluu kiskokalustovalmistukseen ja tulo Euroopan markkinoille on saanut aikaan Stadlerin kasvun noin 20 työntekijän yrityksestä suureksi junanvalmistajaksi. Komission päätösten vuoksi Stadler sai Pankowin tehtaan Berliinistä ja sai GTW-junan kokonaan omaan valmistukseensa. Lisäksi Stadler sai lahjaksi VarioBahn-raitiovaunun ja RegioShuttle-kiskobussin valmistuksen. Bombardier velvoitettiin tilaamaan tavaraa Stadlerilta, jotta Stadlerin ei tarvitsisi lopettaa juuri ostamaansa Pankowin tehdasta.

  Komission toimet ovat onnistuneet, ja kilpailu Euroopan junamarkkinoilla on kasvanut. Miettikäähän tilannetta, jos Stadleria ei olisikaan!

  MODEDIT/kuukanko: vaihdoin viestiketjun otsikon kertomaan "jutun" sisällön
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 24.05.2006 kello 20:40.
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 3. #3

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  830

  oletus

  Pikaisella hakemisella löytyi tämä dokumentti, joka kertoo komission päätöksen ABB/Daimler-Benz-kaupasta. Dokumentti on englanniksi.

  En löytänyt sitä päätöstä, jolla Pankowin tehdas annettiin Stadlerille. Muistanko ihan väärin, kun kuvittelen sellaisenkin päätöksen tulleen komissiolta?
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #4
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1471

  oletus Vs: EU:n komission päätös Bombardierin ADtranz-kaupasta

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vompatti
  En löytänyt sitä päätöstä, jolla Pankowin tehdas annettiin Stadlerille. Muistanko ihan väärin, kun kuvittelen sellaisenkin päätöksen tulleen komissiolta?
  Kyllä se on tuolla Bombardier/ADtranz -päätöksessä mukana. Pankow oli siinä vaiheessa yhteisyritys, jossa Stadlerilla oli kyllä enemmistö, mutta ADtranzilla veto-oikeus budjettiin. Tuolla päätöksellä yhteys purettiin eli ADtranz määrättiin myymään osuutensa ja sitoutumaan samalla tiettyihin tilausmääriin tietyksi ajaksi.

  Stadler on tosiaan kasvanut melkoista vauhtia. ADtranzilta saatu Regio Shuttle ja Stadlerin omat GTW ja Flirt ovat menestyneet oikein hyvin markkinoilla. Ratikkapuolella oli aluksi hitaampaa, mutta nyt Stadlerin omaa Tangoa (korkea/70% matala) on mennyt kaupaksi kahteen paikkaan. Variobahnejakin jotkut ovat tilanneet jopa aiempien lisäksi, joten ilmeisesti ne toimivat ainakin joissain paikoissa paremmin kuin Helsingissä.

  Päätöksessä määrättin myös Bombardier myymään osuutensa Elinissä (DWA:n kautta). Sittemmin Elinin on siirtynyt Siemensin omistukseen. Kiepe puolestaan on osa Vosslohia, joka on muista valmistajista erillinen tiettyjä raideteknologian osia tuottava konserni.

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: HLJ 2011 -päätös korostaa maankäytön ja liikenteen yhteensovittamista
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.03.2011, 10:30
 2. Bombardierin "vaunupaja"
  kirjoittanut Albert foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 25.08.2008, 17:13

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •