774-sarjan veturi veti Jumpoa tenderi edellä Turusta pois. VR OY lie kieltäytynyt kääntämästä vihollisvetureita.
Fenniarailin uusi Dr18–veturi on yleisön ja harrastajien nähtävänä 22.1.2016 klo 10.30–12.30 Helsingissä raiteella 11.
Tulkaa katsomaan miltä Suomen vahvin veturi näyttää!
Keitele Forest Oy:n tytäryhtiö Lappi Timber Oy on tehnyt kuljetussopimuksen Fenniarail Oy:n kanssa rautatiekuljetuksista Lappi Timberin Kemijärven tuontantolaitokselta satamiin. Sopimuksen mukaiset kuljetukset alkavat vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, kun Lappi Timber Oy:n rakenteilla oleva uusi lastausraide valmistuu.
774-sarjan veturi veti Jumpoa tenderi edellä Turusta pois. VR OY lie kieltäytynyt kääntämästä vihollisvetureita.
Kääntöpöydän sähköistys puretaan, purkutöiden piti alkaa "sopivasti" viime viikolla. Kääntöpöytä kuitenkin jää edelleen VR:n käyttöön, koska esim. infran kalustoa joudutaan siinä kääntämään. Kääntöpöydän ja viereiset raiteet omistaa VR. Ilmeisesti tässä tapauksessa on isompi operaattori vain v- - -
Täähän alkaa heti muistuttaa Onnibus-ketjua, foliohattu päähän ja matkaan!
UPM siirtää tuontipuukuljetukset yksityiselle Fenniarailille http://yle.fi/uutiset/3-9618852
Sama uutinen myös rautatieuutisissa http://www.rautatieuutiset.uutisparkki.com/wp/?p=980
Taitanee olla Dr18 veturit aika työllistettyjä kun pitää jo hankkia pari lisää..
Suomalainen pienoisrautatiefoorumi https://veturitalli.fi/
Pitääköhän tätäkin ketjua päivittää vaikkei nyt oikein joukkoliikenteeseen liity.
Eli nyt kalustona on 6 Dr18-veturia ja huhuja kahden Vectronin hankinnasta.
Virossa rakenteilla Habins-sahatavaravaunuja ja ensimmäinen koeajoilla Suomessa.
UPM:n idän liikenne korvattu elokuun alusta junilla Porista ja Jämsänkoskelta.
Vainikkalasta mennyt ammoniakkia kesän aikana Harjavaltaan noin reilun viikon välein.
Sahatavarajunia menee Patokankaan lisäksi Hankasalmelta ja Nurmeksen Pitkämäeltä(jonne ilmeisesti tulee Kuhmosta).
Ja Fenniarailin toimitusjohtajaksi Lauri Helke
Fennia Rail Oy hankkii Vectron-sähkövetureita. Fenniarail on allekirjoittanut sopimuksen Siemens Mobilityn kanssa Vectron-sähkövetureiden toimittamisesta.
Tarkempaa tietoa hankinnasta löytyy yhtiön kotisivujen uutisista.
Mitenkäs radankäyttömaksut määräytyvät tässä? Onko veturissa sähkömittari, joka laskee paljonko sähköä kulutetaan, ja osaako se vähentää myös verkkoon takaisinsyötettävän energian?
Mahtaakohan tämä saada tyyppimerkinnän Sr-jotakin, vai ovatko ne merkinnät vain VR-merkintöjä? Sm5 on saanut tyypin, vaikka ei ole VR:n juna, mutta onhan se melkein, kun VR niillä ajelee. Ja sitten taas toisaalta – Sr3 on Vectron, eli onko tämäkin sitten ihan vaan Sr3, vai Sr3½, kun on erilailla varusteltu?
"Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
– Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
EU vaatii, että kaikissa sähkövetureissa ja sähkömoottorijunissa on oltava (EU:n tarkasti speksaama) energiamittausjärjestelmä, joka tuottaa energialaskutukseen hyväksyttävät tiedot energian kulutuksesta ja sähköjarrutuksessa tuotetusta energiasta yhdistettynä vetoyksikön sijaintitietoon. Järjestelmä lähettää tiedot Väyläviraston osoittamaan ratasähköverkon energian hallintajärjestelmään. Kukin liikennöitsijä ostaa sähköenergian itse valitsemaltaan sähköyhtiöltä.
Kalustosarjatunnukset ovat Traficomin hallitsemia. Fenniarailin nykyiset dieselveturit ovat Dr18:ia ja Operaililla on Dr20- ja Dr21-vetureita.
Ja mitä luulette, missä vaiheessa Fenniarail alkaa vetämään matkustajavaunujakin?
Toivottavasti mahdollisimman pian.
Antaahan se paljonkin vihjettä! Kiitos.
Tämähän selvensi asiaa, kiitos paljon. Eiköhän tuo ole sitten Sr3. Olettaen että nuo veturit ovat toimineet VR:llä hyvin on tietysti fiksua ostaa samanlaisia. Ei tarvitse miettiä, pärjäävätkö meidän kelioloissa ja ehkäpä huoltokin on helpompaa.
"Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
– Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
Onko erilailla varusteltu? Kyseessä on Siemensin tuote, jolle he eivät ole myöntäneet mitään yksinoikeutta VR:lle. Ja jos Siemens ottaa vielä ylläpidon vastuulleen, olisi heille helpompaa ylläpitää Suomessa vain keskenään samanlaisia Vectroneita ja tämän pitäisi näkyä heidän hinnoittelussaan eli silloin winwin.
---------- Viestit yhdistetty klo 16:33 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 16:20 ----------
Sähkönjakelun laajalle rataverkolle luulisi aiheuttavan myös mittavia siirtohäviöitä. Jaetaanko niiden aiheuttama kustannus sähköyhtiöiden kesken sähkönmyynnin suhteessa? Toisaalta kaikkea sähköön liittyvää voidaan mitata, mutta onko sellainen mittausjärjestelmä jo rataverkon osalta jo olemassa? Jos sähköyhtiö A myy sähkön HSL-liikenteen juniin ja sähköyhtiö B Fenniarailille välille Patokangas-Hamina, niin onhan selvää, että A:n myymässä sähkössä on suhteessa vähemmän siirtohäviöitä.
(Jos sähkön myy sähköyhtiö F, myös veronmaksajille tulee paljon maksettavaa.) Löytyykö tuosta ratasähköverkon energian hallintajärjestelmästä lisätietoa?