Millaisia nopeusennätyksiä on kapearaiteisilla rautateillä?

Wikipedian mukaan 1067 mm:n ratojen nopeusennätys on Etelä-Afrikasta vuodelta 1978. Modifioidulla sähköveturilla saavutettiin 245 kilometrin tuntinopeus. Modifioimattomalla, tavanomaisessa liikenteessä käytettävällä kalustolla ennätykset ovat varmaankin Japanissa ja Australiassa. Nykyaikaisten moottorijunien suurimmat sallitut nopeudet ovat noin 160 km/h.

Miehisen kolmen jalan (891-914 mm) raideleveyden suurimmat nopeudet varmasti ovat moderneilla rautateillä, siis Roslagsbanalla ja amerikkalaisilla radoilla. Ruotsissa nykyisin suurin sallittu nopeus on 80 km/h, mutta mikä on tavallisen junan suurin ajettu nopeus? White Pass & Yukonin junat ajavat nopeudella 40 km/h, mutta vetureilla pääsisi nopeampaakin.

Toisesta ääripäästä kolmen jalan nopeusennätys on Guatemalasta. Railroad Development Corporation palautti liikenteen Guatemalan rautateille vuonna 1997. Suurin sallittu nopeus oli 5 mph eli 8 km/h. En tiedä, ehdittiinkö nopeutta nostaa tuplaksi ennenkuin valtio keskeytti hyvin alkaneen liikenteen vuonna 2007. Kohta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Guatemalassa viimeksi junia liikkui.

750 mm:n rautateillä nopeusennätys taitaa olla EVR:llä. Vuonna 1936 ajettiin Tallinnasta Pärnuun kahdella yhteenkytketyllä moottorivaunulla ajassa 2 h 6 min 30 s. Keskinopeudeksi tuli 69,2 km/h ja huippunopeudeksi 102 km/h. Moottorivaunujen suurin sallittu nopeus oli vain 60 km/h ja aikataulut varmasti tehtiin alemmalle nopeudelle. Tätä ennätystä ei siis ole 80 vuoteen rikottu. Ymmärtääkseni kyseessä olivat modifioimattomat vaunut.

Paremmaksi laitetaan Etelä-Afrikassa. Wikipedian mukaan 600 mm:n ratojen nopeusennätys on jo yli sadan vuoden takaa vuodelta 1914. Silloin ajettiin moottorivaunulla nopeudella 136 km/h. Wikipedia ei kerro, oliko kyseessä modifioitu vaunu.

Mitä muita? Onko tietoa niistä rautateistä, joiden raideleveys jää 914 ja 1067 mm:n väliin?

Wikipedian sivu junien nopeusennätyksistä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Land_s..._rail_vehicles