Tukholman lähistöllä kolisteli hiljattain kaksi pendeliä yhteen. Vähemmälle huomiolle jäi samana päivänä Ruotsin tekstitv:stä lukemani outo uutinen muistaakseni Malmöstä Tukholmaan jotain kautta kiertäneestä yöjunasta:

Veturi oli törmännyt karhuun aamusella ja ilmeisesti jarrujärjestelmät olivat vioittuneet ja matka päättyi siihen. Lähin vapaana ollut veturinkuljettaja oli lähtenyt taksilla hakemaan toista veturia, jolla mennä paikalle apuun. Taksi eksyi matkalla... Lisää viivästystä. Sitten kun lopulta toinen veturi saatiin paikalle, sitä ei jostain syystä saatu kytkettyä junaan. Seuraava varaveturi ilmeisesti sitten sai junan vedettyä perille.

Lopputuloksena kahdeksan tunnin viivästys, matkustajat suljettuna helteiden vuoksi junaan, joka oli kuuma kuin pätsi, pysähtyneestä junasta ei annettu poistua, koska rataosuus ei ollut yksiraiteinen, juotavaa ei ilmeisesti saanut mistään eli omilla eväillä piti pärjätä, vessat eivät toimineet/lakkasivat toimimasta, paitsi tietysti tupakkahuoneina.

Lievästi sanottuna uskomattomalta vaikutti, kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään Siperian erämaarata vaan Etelä-Ruotsi.