Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: Sarjalippujen kesätauko

 1. #1

  Liittynyt
  15.01.2014
  Sijainti
  Järvenpää
  Viestejä
  77

  oletus Sarjalippujen kesätauko

  VR ilmoitti yhtäkkiä, että kaukojunien sarjalippujen myynti loppuu kesätauon ajaksi, ja jatkuu elokuussa uudelleen. Nyt siis ei voi toistaiseksi ostaa lainkaan sarjalippuja kaukojuniin. Osaako joku selittää, että mikä järki tuossa on? Joku VR:n myyntijärjestelmän uusiminen kenties?

  Twitterissä ketjussa ei kovin järkeviä perusteluja aiheeseen tullut. Pelkkää jankkaamista, että asiasta nyt vaan ei voinut tiedottaa aiemmin...

 2. #2

  Liittynyt
  07.07.2017
  Viestejä
  12

  oletus Vs: Sarjalippujen kesätauko

  Ennen kesätaukoa ostetuilla sarjalipuilla, joissa on liityntäyhteys HSL-alueelle, pystyy matkustamaan HSL-alueella nykyisin käytännössä ilmaiseksi.

  Minulla on Leppävaara - Tampere sarjalippuja vielä jäljellä. Jos en ota paikkavarausta, pystyn esimerkiksi matkustamaan Leppävaarasta Pasilaan käyttämättä sarjalippua, koska lähijunissa vaihtelevasti kiertävillä konduktööreillä ei enää ole viivakoodien lukulaitteita ja ainakaan kahtena eri kertana eivät ole tehneet lipulleni fyysistä silmäilyä lukuun ottamatta muuta toimenpidettä (minulla tosin oli molemmilla kerroilla paikkavaraus vaihtoyhteyteen, mutta eivät he sitä tienneet). Ennen 19.6.2017 lipunmyyntiuudistusta Leppävaara - Pasila (- Tampere) välillä arviolta puolet konduktööreistä ovat lukeneet lippuni viivakoodin, joten myös tuolloin liputta matkustaminen olisi ollut mahdollista.

  Uskoisin, että sarjalippujen myynti siirtyy beta.vr.fi -tarjoamaan alustaan viimeistään elokuun aikana, jolloin tähänkin "porsaanreikään" on olemassa joku ratkaisu.

 3. #3

  Liittynyt
  20.05.2016
  Viestejä
  25

  oletus Vs: Sarjalippujen kesätauko

  YLE uutisoi hurjia juttuja: Kaukoliikenteen sarjalippujen uudistus aiheutti someraivon – VR rauhoittelee tilannetta ja selittää syitä

  VR:n uusiin kaukoliikenteen sarjalippuihin on tulossa paikanvarauspakko. Lippu ei ole voimassa ennen kuin sille on tehty paikanvaraus.

  Tämähän on täysin mielivaltaista. Liikennöitsijä, joka maalailee visioita matkaketjuista, katkaisi juuri vaihtoyhteydet lähiliikenteestä kaukojuniin. Rekolasta ei enää pääse jatkossa pois, ellei lyö aikatauluansa lukkoon reippaasti etukäteen. Rekolan asemalta et saa ostettua junalippua eikä jatkossa enää edes sarjalippu kelpaa, koska et saa "aktivoitua" sitä missään.

  VR perustelee uudistusta junien ylitäyttymisellä matkustajista.

  Omat kokemukseni Turku – Helsinki väliltä ovat, etten ole kertaakaan joutunut seisomaan junassa. Sen sijaan, useamman kerran olen jättänyt varaamani paikan käyttämättä, kun toiset matkustajat ovat kasanneet laukkunsa istuimelle. On helpompi valita vapaa paikka, kuin jäädä odottamaan kassien ja pussien uudelleenorganisointia.

  Toki, pidemmillä reiteillä, kuten Joensuu – Helsinki, täyttyminen on ongelma. Mutta eikö tähän löytyisi parempia ratkaisuja, kuten vaikka lisätä junaan enemmän vaunuja?

  Linkki: VR:n oma tiedote kaukoliikenteen sarjalippu-uudistuksesta.

 4. #4
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6173

  oletus Vs: Sarjalippujen kesätauko

  Lainaus Alunperin kirjoittanut irritus Näytä viesti
  Rekolan asemalta et saa ostettua junalippua eikä jatkossa enää edes sarjalippu kelpaa, koska et saa "aktivoitua" sitä missään.
  Eikö sen voi aktivoida kännykällä?

  Minusta tässä on aika lailla paljon melua tyhjästä, paikan varaaminen on kuitenkin nopea toimenpide. VR:lle se taas mahdollistaa paremman täyttöasteen, joka näkyy pysyvästi laskettuina lippujen hintoina - eli kuluttaja hyötyy.

 5. #5

  Liittynyt
  20.05.2016
  Viestejä
  25

  oletus Vs: Sarjalippujen kesätauko

  Paikan voi toki varata kännykällä, jos kaikki menee nappiin. Mutta entä sitten, jos

  • Akku on tyhjä?
  • Puhelin on väärää mallia?
  • Internet-yhteyttä ei ole?

  Kun otit vanhan sarjalipun paperille, sait matkustettua sekä varmasti että helposti.

  Uusiin sarjalippuihin tulee kaikki ne samat ongelmat, jotka saatiin lähiliikenteeseen kun lipunmyynti lähijunista lopetettiin. Kertauksena voi lukea ketjun Konduktöörien poistaminen lähijunista uudelleen.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •