Pendolinovuorot välillä Jyväskylä-Helsinki

Liittynyt
8 Marraskuu 2006
Viestit
2
Osaisikohan täällä joku vastata, että mitenkä täysiä ovat perjantai-iltapäivän klo. 14.30 eteenpäin tai lauantain-aamun pendolinojunat välillä Jyväskylä-Helsinki?
Pitäisi viikonloppuna matkustaa koiran kanssa, mutta en haluaisi kaikkein ruuhkaisinta junavuoroa valita.
 
Hei Hanne,

Perjantaisin junaliikenteessä on varsin vilkasta, kun ajatellaan Jyväskylääkin. Mm. opiskelijoista useat lähtevät kotipaikkakunnilleen iltapäivän aikana. Lauantait ovat vähän arvaamattomampia. Matkustajamääriin vaikuttaa monet tekijät, esimerkiksi suosittu messutapahtuma Helsingissä tai Tampereella voi hyvinkin täyttää junat silloinkin.

Sinun tilanteessasi kääntyisin Jyväskylän lipputoimiston puoleen. He voivat ystävällisesti asian esittäessäsi tarkastella junien varaustilannetta ja tehdä varauksen hiljaisempaan junaan. Tosin, tilannehan saattaa sen jälkeen muuttua ja juna tulla vaikka loppuunmyydyksi - ihmisistä ei ikinä tiedä. Suosittelen vierailemaan lipputoimistossa hiljaisena aikana, jolloin lipunmyyjillä on enemmän aikaa. Älä siis mene juuri ennen junien lähtöaikaa, vaan mielellään junien juuri lähdettyä Jyväskylästä. Silloin heillä on enemmän aikaa. Ajoissa menemällä pystyt myös varaamaan juuri haluamasi paikan. Tietyn paikan pystyy varaamaan jo 8 viikkoa ennen lähtöpäivää.

Pendolinoissa on varsin hyvät tilat lemmikkien kanssakin matkustaville asiakkaille vaunussa 6 (tai 12). Paikat ovat vaunun päädyssä, jossa ei ole läpikulkuliikennettä asiakkaiden toimesta. Lemmikkejä ei siis pahemmin pitäisi häiritä kanssamatkustajat, eikä toisaalta kanssamatkustajia lemmikit.

Toivottavasti Teille tulee mukava matka.

Konduktööri- ja lipputoimistotyöskentelyn 10 vuoden kokemuksella ystävällisin terveisin,

Lari Nylund
 
Täytyy oikein kiittää Laria ystävällisestä vastauksesta kysyjän asiaan, vaikka en itse kysynytkään tuota, mutta harvoin saa noin perusteellisia vastauksia edes virallisesti VR:ltä. Joten Joukkoliikennefoorumi osoitti taas voimansa :)
 
Juu, suuret kiitokset kyllä myös täältä kysyjän puolelta.

Suosittelen vierailemaan lipputoimistossa hiljaisena aikana, jolloin lipunmyyjillä on enemmän aikaa. Älä siis mene juuri ennen junien lähtöaikaa, vaan mielellään junien juuri lähdettyä Jyväskylästä
Ja tuota en olisi edes itse tullut ajatelleeksi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Itse käytin henkilökohtaisesti tuota perjantai-iltapäivän pendolinovuoroa (lähtöaika 14.30, aikaisemmin 14.10-14.25 ratatöistä riippuen) Jyväskylästä Helsinkiin säännöllisesti n. vuosi sitten. Juna oli aina lähes täynnä, matkustajisto koostui pääsääntöisesti opiskelijoista, jotka todennäköisesti palasivat viikonlopuksi kotipaikkakunnalleen.

Viikonloppujen matkustajamääriinhän vaikuttavatkin juuri nuo edellä mainitut yleisötapahtumat.

Sunnuntai-iltana Pieksämäen pikajunassa palatessa oli täyttä.
 
Takaisin
Ylös