Inter Rail -liput uudistuvat 1. huhtikuuta 2007

Ihan hyvä uudistus, matkailijoiden rajaaminen tiettyjen maakokonaisuuksien sisälle onkin ollut reilauksen ikävä puoli.
 
Uudistus on minkin ninunkin mielestäni kaikinpuolin hyvä juttu pl. hintojen-nousu.Varsinkin niille,jotka haluavat 1-3 tiettyä maata.Olisi voinut luokitella hinnat yksinkertaisemmin eli: Juniorit alle 17v ja aikuist (yli 17v),kuten kotimaan liikenteessä.Ehkä sekin ihme vielä joskus tapahtuu...
 
Sääli. Itse olen pari kertaa hankkinut EuroDomino -lipun Saksaan ja ollut todella tyytyväinen lippuun. EuroDomino -lipulla ei ole joutunut maksamaan lisämaksua Saksan alueella kulkevissa ICE -junissa* - vanhoilla vyöhykekohtaisilla InterRail -lipuilla sen sijaan on joutunut maksamaan lisämaksun. En tiedä, joutuuko tuolla uudella maakohtaisella InterRail -lipulla maksamaan lisämaksun ICE -junissa. Maakohtaisen InterRail -lipun hintakin näyttää olevan ainakin Saksassa melko sama kuin vanhassa EuroDomino -lipussakin - ainoastaan "pakollinen" 10:n euron hinnannousu on tullut (289,00 -> 299,00 eur).

Alankomaat, Belgia ja Luxembourg eivät ole muuten saaneet omaa maakohtaista InterRail -lippua vaan ne on niputettu yhdeksi maaksi (Benelux). Kätevä poikkeus, koska noissa pienehköissä maissa valtion rajat tulevat hyvin nopeasti vastaan. Tuo Benelux -maa on siis melkein sama kuin vanhan InterRail -vyöhykejaon aikainen E -vyöhyke - "vain" Ranska on tiputettu vyöhykkeestä pois.:)

* Sveitsissä ei ole ollut mitään lisämaksuja ICE -junissa, joten Sveitsin puolelle kulkevissa ICE -junissa on voinut matkustaa InterRail -lipulla ilman lisämaksua vaikkapa Bernistä Interlakeniin.
 
Takaisin
Ylös