Tarkastajahavaintoja 2007

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Liittynyt
22 Syyskuu 2006
Viestit
613
Hyvää iltaa!

Tähän voisimme lisäillä, missä junissa olemme nähneet RHK:n tarkastajia.Olisi kiva tietää kuinka tehokkaasti tarkstus toimii.

Aloitan näillä:

Sunnuntai 4.2 Tarkastajat IC 10:ssä ja sitä ennen P 706:ssa.

Tänään 5.2 oli 16.43 lähteneessä tunnuksettomassa Eil-junassa Riihimäelle.
 
Laitetaanko vielä sellainen havaintopalsta, että missä näit julkkiksen, kenet ja mihin aikaan..? :D Entäs mieltä kuulostaisi "Havaintoja junamaateista"? Mikä on mennyt pieleen? etkö saanut lippua pikajunaan, kun automaatti tyrkkäsi heti pendoliinoon..? :D *nauraa*

Ps. Kiitti Otto S. tästä palstasta, repesin jo pelkästä nimestä.. :D
Pps. Ei tarvi tehä jokasesta asiasta havainto-palstaa mitä satut näkemään maailman turuilla ja toreilla.. ;)
 
Viimeksi muokattu:
No onhan noi tarkastajat ainakin kaukoliikenteessä aikamoinen harvinaisuus. Kerran elämässäni olen joutunut tarkastukseen, vaikka olen varsin ahkerasti kulkenut junilla vuosien 1996 ja 2005 välillä, hyvinkin kerran kuussa. Ilmeisestikin ollaan sitä mieltä, että konduktöörin läsnäolo on riittävän suuri pelote. Ja eipä sikseen, olenhan minä monesti nähnyt kun konnari on polttanut pummin. Olisiko niin, että tarkastuksissa jää sen verta vähän pummeja kiinni, että tarkastuksia ei välitetä tehdä kuin vain sen verta, että saadaan tilannekuvaa ylläpidetyksi.
 
Kannattaisko Aleksi kuitenkin suhtautua vähän suvaitsevaisemmin? Mikä ei ole yhden mielestä kiinnostavaa saattaa olla sitä toisen mielestä. Jos Sinua ei kiinnosta, niin pakkoko siitä on täällä avautua?

Veikkaan, että aika monen suomalaisen mielestä esim. raitiovaunuhavainnot-topikki taikka ylipäätään koko tämä foorumi on suht yhdentekevä. Mutta se ei estä meitä kirjoittamasta tänne. Eikös vaan?
 
Vs: Tarkastajahavaintoja 2007, keskustelua siihen liittyen

Veikkaan, että aika monen suomalaisen mielestä esim. raitiovaunuhavainnot-topikki taikka ylipäätään koko tämä foorumi on suht yhdentekevä. Mutta se ei estä meitä kirjoittamasta tänne. Eikös vaan?

Joo, no meni vähän överiks tuo, olis voinu jättää sanomattakin. Kuulosti vaan niin hauskalta, mutta jos nyt joku otti mielipahaa niin pyydän anteeksi aiheuttamastani mielipahasta..

Mutta ottaen nyt itse aiheeseen kantaa, niin onhan se pakko myöntää että ei ole tullut kovin usein vastaan. Itse asiassa ikinä. Mietein vain, että eikös juuri konnari kaukojunissa katso kaikkien liput? On toki totta, että on kun konnari vaunussa huutaa esim "Katsotaan Oulusta tulleiden matkustajien liput!" niin silloin nämä pummit eivät vastaa, ja periaatteessa voivat mennä vaikka Helsingistä Rovaniemelle ilman mitään maksua. Joskin ns. huonot kyllä vainuissa huomataan. Jos olet oikein taitava pummi niin laitat siistit vaatteet päälle, niin ettei erotu joukosta.. (Toivottavasti pummit eivät tätä kauheasti lue.. :D )
 
Viimeksi muokattu:
Asiasta oli juttua radiossa päivä-pari sitten. Haastatellun kondarin sanoista saattoi päätellä, että nykyisin kuka tahansa saattaa olla "jänis" eli puku-ukko siinä kuin pultsari. Ja että kondarit ei voi oikein tehdä jäniksille mitään, kun ei heitteillekään voi jättää.

Kondarien oikeuksiin ei kuulu tarkastusmaksun määrääminen – MIKSEI ?!?!?!?
Onhan se älytöntä pitää yllä kahta ammattikuntaa, jotka kävelevät junassa peräkanaa. (Sama ongelma esim. Hgissä - kuljettaja voi ainoastaan poístaa liputtoman vaunusta.)

Aiheeseen takas: kaukojunissa ei ole tullut tarkastajaa vastaan, viimeisen parin vuoden aikana lähijunissa matkustaneena yhden (1) kerran. Aivan liian vähän ottaen huomioon, että joka kerran olen sen viitisen euroa maksanut.
 
Kondarien oikeuksiin ei kuulu tarkastusmaksun määrääminen – MIKSEI ?!?!?!?
Häh, eikö? Mun ymmärtääkseni niin konnareilla kuin Rautatieviraston (ei RHK:n) tarkastajilla on oikeus tarkastaa liput ja määrätä liputtomalle tarkastusmaksu.

Tarkastajia oon kerran nähnyt ennen UJA:a Helsingistä itään matkannessa IC:ssä (olisko ollu IC 5, Ri-Lh-välillä) ja juuri UJA:n jälkeen jossakin Tampere-Helsinki-välin IC2:ssa (muistaakseni Rixun tuntumassa).
 
Eipä noissa kaukojunissa kovinkaan usein näe tarkastajia. Mä olen nähnyt tasan kerran tämän kahdeksan kuukauden aikana mitä olen Tpe-Hki välillä kulkenut. Ja tuokin tapahtui jo kesällä.
 
Mutta ottaen nyt itse aiheeseen kantaa, niin onhan se pakko myöntää että ei ole tullut kovin usein vastaan. Itse asiassa ikinä. Mietein vain, että eikös juuri konnari kaukojunissa katso kaikkien liput? On toki totta, että on kun konnari vaunussa huutaa esim "Katsotaan Oulusta tulleiden matkustajien liput!" niin silloin nämä pummit eivät vastaa, ja periaatteessa voivat mennä vaikka Helsingistä Rovaniemelle ilman mitään maksua.

Kaukojunissa voi matkustaa osittain pummilla myös ostamalla lipun lyhyemmälle yhteysvälille kuin minkä matkustaa. Esimerkiksi matkustaessa TRE-HKI välin voi ostaa lipun vain TRE-HML joka on hieman halvempi.
Ideana on se että konduktööri tuskin muistaa missä kunkin matkustajan oli tarkoitus jäädä pois. Kiinnijäämisen riski on toki silti olemassa. Uskaltaisikohan kukaan matkustaa väliä HKI-Rovaniemi lipulla HKI-Hämeenlinna?

Ainakin aiemmin kaukojunissa oli vaunuissa isot kyltit tarkastumaksusta. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko tarkastusmaksuja kaukojunissa määrätään sillä se tuntuu olevan todella harvinaista.
 
Kaukojunissa voi matkustaa osittain pummilla myös ostamalla lipun lyhyemmälle yhteysvälille kuin minkä matkustaa.


Yhtenä perjantaina olisi ollut mahdollisuus matkustaa väli Hki-Kouvola pummilla.Junaa en mene mainitsemaan, mutta konnari tuli vasta Kouvolan jälkeen.

Jahas... lainaus epäoonistui...


MODEDIT/vko: Tottakai lainaus epäonnistuu, jos itse muokkaa keskelle lainauksen aloitustagia muita tageja ja poistaa lainauksen lopetustagin. Täältä voi lukea kuinka vB Koodi toimii.
Lainaus korjattu. Jälleen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kaukojunissa voi matkustaa osittain pummilla myös ostamalla lipun lyhyemmälle yhteysvälille kuin minkä matkustaa.Ideana on se että konduktööri tuskin muistaa missä kunkin matkustajan oli tarkoitus jäädä pois.

Mikäli säntillinen matkustaja havaitsee vilpistelijän ja konduktööri jättää tämän lipun epähuomiossa tarkastamatta, voi matkustaja helpottaa konnarin työtä ilmoittamalla tälle rötöstelijähavaintonsa vaivihkaa. Mikä voisikaan olla miellyttävämpää kuin polttaa pummilla ajava! Taitava oikeudenmukaisuuden puolustaja tekee sen henkilöllisyyttään paljastamatta ainakin kaukojunissa.

Harmi, etten enää omalla reitilläni kuule konduktöörien lausetta: "Tarkastamme kaikkien matkaliput!"

Pummikäry ei haise!
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös