VR neuvottelee Sm2:ien myymisestä Turkuun

Kysymykseesi en osaa muilta osin vastata, mutta Lentoasema ei varmaankaan voi olla pääteasema liikenteellisesti? Siellä ei varmaan onnistu ainakaan kääntyminen takaisin Tikkurilaan muun liikenteen seassa? Kun ei liikennettä varmaan voi ajaa sovittamatta sitä muuhun liikenteeseen.

Ei siellä aika tahdo varmaankaan kääntöön riittää. Oikeastihan, varsinkin jos vaihdeyhteydet olisi olemassa, pitäisi ajaa junaa Tampere–Lentoasema–Turku. Finnairin lennot ovat olleet tauolla jo pitkään ja aloitusta on lykätty moneen kertaan, eivät välttämättä palaa enää ollenkaan. Toisaalta volyymit on kyllä sellaiset, että ei se juna kannattava olisi.

Jos sitten ajattelee Arlanda Expressin kaltaista, kalliimpaa, lentomatkustajille suunnattua keskustajunaa, niin sehän voisi kiertää ympyrää kehäjunien tapaan, vaikkei sitä matkustajille sillä tavalla esitettäisi. Jos pysähdytään vain Helsingissä ja Pasilassa, niin lentokentälle menijän kannalta on (ajallisestikin) samantekevää, mitä kautta ajellaan, kun seuraava pysäkki on Lentoasema.
 
Turun Sanomissa oli viikonloppuna juttu hankkeen etenemisestä. Juttu on maksumuurin takana, mutta introsta selviää, että hankkeessa on mukana Pekka Möttö.
 
Turun Sanomissa oli viikonloppuna juttu hankkeen etenemisestä. Juttu on maksumuurin takana, mutta introsta selviää, että hankkeessa on mukana Pekka Möttö.

VR:n mukaan he olisivat valmiina allekirjoittamaan tuon sopimuksen jo seuraavan kuukauden aikana. Ostajaosapuolen toiveena sopimukseen on lisätty ehto, että se astuu voimaan vasta kun rahoitus on saatu.
 
Ihan hyvä merkki, että myyminen vaikuttaa edelleen etenevän. VR:n toimitusjohtajan potkujen yhteydessä spekuloitiin kovasti, että se olisi myös niitti tälle, mutta onneksi vaikuttaa sen olleen vain vanhaa pessimismiä.
 
Ainakin operaattorille, ja kaluston liisaaja saisi säännöllistä lisätuloa ihan mukavasti

Eli liisaaminen toisi molemmille enemmän voittoa kuin myyminen? Rahaa jotenkin ilmestyisi tyhjästä enemmän?

Todellisuudessa, mikään kaluston omistaja ei liisaa kenellekään mitään, ellei rahoitus ole täysin kunnossa.
 
Takaisin
Ylös