Yöjunista

Kummasta makuuvaunu-tyypistä pidät enemmän?

  • Uudesta makuuvaunusta

    Äänet: 13 50.0%
  • Vanhasta makuuvaunusta

    Äänet: 13 50.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    26
  • Äänestys suljettu. .
Liittynyt
27 Huhtikuu 2006
Viestit
2,697
Mitä mieltä olette nykyisestä yöjuna liikenteestä ja makuuvaunujen varustelusta? Mielestäni sitä on nykyisin tarpeeksi. Helsingistä Rovaniemelle 2-3 junaa per yö ja Kolariinkin monta junaa viiikossa.

Ic-yöjuna on mielestäni aikamoinen kummajainen. Sanoivat, että koostuu kokonaan uusista makuuvaunuista. Nyt siinä on kuitenkin pikaravinteli, ja päivävaunuja. Eikö tuon saisi kokonaan kaksikerroksiksi, niin että päivävaunujen tilalle laitetaan kakskerros ic-vaunuja, ja yhden kakskerrosvaunun alakerta muutetaan ravintolavaunuksi. Luulisi, että tämä olisi suhteellisen helppoa. Siellä, kun ei kauheasti mitään liesiä, leisituulettimia ym ole.

Sitten makuuhyteistä. Nämä uudet ovat periaatteessa oikein hienoja. Oma suihku hytissä ym on kyllä luksusta. Mutta oma tunnelma niistä puuttuu. Tuntuu, kun olisi liikkuva hotelli, kun ei mitään ääniä ym kuulu. Olisi hienoa, jos vanhoihin saisi juuri esimerkiksi suihkun tai jotain sinne päätyyn. Jossain niin iso se huussi, että suihku kyllä mahtuisi. Reikäkin jo valmiina. Kaikki vedet vaan sinne raiteille.. :D

Lopuksi vielä äänestys makuuvaunuista..
 
Nyt siinä on kuitenkin pikaravinteli, ja päivävaunuja. Eikö tuon saisi kokonaan kaksikerroksiksi, niin että päivävaunujen tilalle laitetaan kakskerros ic-vaunuja, ja yhden kakskerrosvaunun alakerta muutetaan ravintolavaunuksi. Luulisi, että tämä olisi suhteellisen helppoa. Siellä, kun ei kauheasti mitään liesiä, leisituulettimia ym ole.

Kun se konnarihytti/matkatavaravaunu on yksikerroksinen ja sininen... ,joten se ei taida kuitenkaan onnistua ja uuden rakentaminen olisi melko kallista, mutta elämä on.

Kaksikerros IC-vaunutkin ovat kaikki kokoajan käytössä eikä niitä ole yhtään ylimääräisiä. Joitain Turun junienkin Ed-vaunuja on jouduttu korvaamaan Ex:llä, kun ei ole kaksikerroksiset riittäneet.

Ja saahan makuuvaunuista kuitenkin IC-hinnan.

Tämäkin keskustelu on jo käyty läpi aiemminkin...

Olisiko tässä tarpeeksi syitä junan pitämisen Pikajunana?
 
En ole uusissa makuuvaunuissa vielä matkustanut, mutta kun viikonloppuna tulin kotikulmilta Ylläkseltä takaisin Jyväskylään, niin vaunu oli kyllä sellainen rämä, että oksat pois.
Sinisissä makuuvaunuissa on ehdottomasti ainutlaatuinen tunnelma (ja hyvät sängyt), mutta kun melkein kaikki paikat jollain tavalla repsottavat ja käytävilläkin kaiteet irtoilevat, niin kyllä siinä alkaa tehdä mieli 2000-luvun "liikkuvaan hotelliin". :roll:
Lisäksi tässä kyseisessä vaunussa oli hyvin useita eläinhyttejä, jollaiseen itsekin jouduin yöksi majoittumaan. Meinasi olla tiukka paikka kun koira- tai kissa-allergia alkoi pukata päälle. Lipunmyynnissähän en muistanut asiasta mainita, mutta eipä myyjäkään sanonut että joudun lemmikkihyttiin.
Harmi vaan kun taitaa tuo Kolarin-rata jäädä käsittääkseni sähköistämättä ainakin toistaiseksi, niin sinne ei juuri näillä uusilla vaunuilla junailla. Ja mikäs siinä, kun vanhatkin kelpaavat turisteille paremmin kuin tällaiselle nipottajalle. :wink:
 
Meinasi olla tiukka paikka kun koira- tai kissa-allergia alkoi pukata päälle. Lipunmyynnissähän en muistanut asiasta mainita, mutta eipä myyjäkään sanonut että joudun lemmikkihyttiin.

Jep, tuo tosiaan kannattaa mainita. Jos ei avaa suutaan, saa sen minkä kone arpoo. Itse yleensä otan suoraan hytin- tai allergiapaikan niin ei sitten tule mitään. Nuo vanhat lemmikkihytit kun sitten tosiaan on pölysiä ym, vaikkakin ne siivotaan aina..
 
Ic-yöjuna on mielestäni aikamoinen kummajainen. Sanoivat, että koostuu kokonaan uusista makuuvaunuista. Nyt siinä on kuitenkin pikaravinteli, ja päivävaunuja. Eikö tuon saisi kokonaan kaksikerroksiksi, niin että päivävaunujen tilalle laitetaan kakskerros ic-vaunuja, ja yhden kakskerrosvaunun alakerta muutetaan ravintolavaunuksi.
Nyt ei lamppu oikein syty täällä päässä. Miksi jossain junassa pitäisi olla vain kaksikerroksisia vaunuja, mikä funktio vaunujen samankerroksisuudella olisi?
 
Yksinkertaisesti jos kaikki vaunut olisivat doubledeckereitä, olis se paremman näkönen kuin se, että on erikoon vaunuja.
 
Yksinkertaisesti jos kaikki vaunut olisivat doubledeckereitä, olis se paremman näkönen kuin se, että on erikoon vaunuja.

Juuri tätä hain. Kun kerta makuuvaunut ovat jo ic2, niin miksei voisi istumavaunuja myös. Kyllä niissä päivälläkin pystytään istumaan Rovaniemelle, niin kyllä myöskin yöllä.
 
Kun kerta makuuvaunut ovat jo ic2, niin miksei voisi istumavaunuja myös. Kyllä niissä päivälläkin pystytään istumaan Rovaniemelle, niin kyllä myöskin yöllä.

Niin...

Voihan se olla, että vielä joskus saadaan yöjunat toimimaan ilman erillistä konnarivaunua. Tämmöinenkö olisi sitten esimerkkijuna? Sr2+8-10x Edm+*Edr+Ed+Edfs+Ed+1-2 Hccmqqr.
 
Takaisin
Ylös