Pendolino korvattiin Dm12:lla Jkl - Tre

Mikko Laaksonen

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
2,789
Sm3 - kaluston korvaamisessa on nyt edetty Sm4 - moottorivaunuista Dm12 - moottorivaunuihin.

VR liikennetiedote 10.4.2007 sanoi:
Pendolino-juna korvataan Kiskobussi-kalustolla
Jyväskylästä klo 6.35 lähtevä Pendolino-juna (S 82) Tampereelle korvataan kiskobussi-kalustolla.
 
Kyllä pikkasen menee liian pitkälle tuo korvaaminen. Väitän kyllä, että Vr:ltä olisi löytynyt yksi ylimääräinen ic- tai pikajuna runko..
 
Jossainhan oli ettei Turun junaa kannata korvata Sm1/2:lla tunnin välistä johtuen.. Onkos tää nyt sitten järkevää korvata kahdella kiskobussilla 6 vaunuinen Pendolino? Varsinkin kun Sn on 120.. Tosin eipä taida Jy-Tpe välillä paljon 200km/h pätkää olla.. 2 vankkaa on kuitenkin mielestäni aika vähän.. Ihme juttu että ajettiin luulisi että olis jätetty ennemmin ajamatta.. Onneksi aprillipäiväkin meni jo..
 
Onhan tuo tosiaan outoa, että kiskobussilla ajavat... Pieksämäki-Joensuu välin taajis jouduttiin kaiketi korvaamaan sinisillä, kun ei kiskobusseja löytynyt. Meinasi mennä äsken online käyttäjien ennätys rikki, muutei ihan.
 
Tämä Dm12-korvaus ei ole ensimmäinen tämän vuoden puolella. Oikeastaan kaikella muulla on pendolinoja Jyväskylän seudulla jo korvattu, paitsi Sm1/2-junilla, Eil-vaunuilla, Dr16- tai Dv16-vetoisilla junilla, tai vaikka Sibeliuksen rungolla. Jyväskylä-Vaasa väli ajettiin tänään Dv12+sinisillä, kun vankat olivat seikkailemassa. Ehkäpä Dm12 kulkee sen verran rivakammin, että pääteltiin sen olevan soveliaampi korvaamaan pendoa vaikka matkustusmukavuudessa sininen vaunu olisi ollut lähempänä. Ellei sitten piruillessa haluttu osoittaa, että ei asiakas edes huomaa pendossa ja peräkylän pendossa eroa :)
 
Pieksämäki-Joensuu välin taajis jouduttiin kaiketi korvaamaan sinisillä, kun ei kiskobusseja löytynyt.

Ettei tuo olisi ollut se, kiskobussi jolla sitä Pendolinoa korvattiin? :D Mielestäni olisi kyllä järkevämpää korvata sitten pikajunakalustolla, kuin kiskobusseilla. Kyllä tuon välin pystyy ilman ravintolaa olemaan, miettien sitä, että kun pikajunassa yleensä se on (paitsi Turku-Tampere). Ihmeelliseksi tuo kalustokorvaus-systeemi mennyt. Laitetaan kiskobussi J-kylä-Tre välille, ja sitten korvataan Joensuu-Pieksämäki pikajunakalustolla, kun kiskobussit on kaikki varattuja.
 
Takaisin
Ylös