Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Näytetään tulokset 31-32/32

Viestiketju: Rataverkon ouluistaminen

 1. #31
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3345

  oletus Vs: Rataverkon ouluistaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut tkunnas Näytä viesti
  Sopisiko tähän ketjuun sitten Oulun seudun paikallisjunaliikenne? Mikä olisi liikennealue, mitä muutoksia rataverkkoon yms. tarvittaisiin, jne.
  Tunnin välein kulkevana seuraavat taajamajunatyyppiset linjat:

  Raahe-Oulu-Haukipudas (Putaankylän pistoraiteelle)
  Seinäjoki-Oulu-Kemi

  Puskaratalinjat:
  Oulu-Ylivieska-Jyväskylä
  Oulu-Kajaani-Joensuu

 2. #32
  sam
  sam ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  09.04.2006
  Viestejä
  36

  oletus Vs: Rataverkon ouluistaminen

  Oulun kaupunginvaltuuston pari päivää sitten hyväksymässä Oulujokivarren osayleiskaavassa on varauduttu seudulliseen raideliikenteeseen palauttamalla Oulu-Kontiomäki -radalle Madekosken ja Pikkaralan seisakkeiden aluevaraukset. Kaava-alue aiotaan pitää edelleen maisema- ja perinnesyistä maaseutumaisena, joten asuntojen ja työpaikkojen kasvu sijoittuu lähes kokonaan em. "kyläkeskuksiin". Asukkaiden määrällinen lisäys ei ole järin suuri, mutta kuitenkin muutama tuhat ihmistä lisää alle 1.5 km:n säteelle asemista.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kaavaselostus
  Oulujokivarressa tulee pitkällä aikavälillä varautua rataa hyödyntävään joukkoliikenteeseen. Madekoski-Sanginsuu ja Pikkarala
  sijoittuvat hyvin radan varteen. Myöhemmin saattaa olla edullista ja tavoiteltavaa ohjata työmatkaliikennettä niiltä ja Muhokselta Oulun keskustaan ja muille työpaikka-alueille rataa pitkin.
  Ei sinällään mikään mullistava teesi, mutta raideliikenteen mahdollisuuksiin on ainakin alettu suhtautua vakavasti myös Oulussa; päinvastoin kuin takavuosien motarikeskeisen kaavoituksen aikana. Muutenkin kaupunkialueella radan vaikutuspiirissä olevia alueita on tiivistetty melkoisen paljon viimeisten kymmenen vuoden aikana, ja vielä on resursseja jäljellä vaikka millä mitalla. Selailin töissä huvikseni GIS-aineistoja ja huomasin, että ainakin paikallisen hauptbahnhofin pohjoispuolella Kasarmin, tiivistyvien Alppilan, Välivainion-Tuiran sekä Toppilan-Koskelan-alueiden ja Teknologiakylän maankäyttö on ryhmittynyt varsin edullisesti rataan nähden. Eteläpuolella asutus on pääosin pientalovaltaista ja suurimmat volyymit sijaitsevat kaukana radoista, mutta sitä vastoin työpaikkoja ja palveluita sijoittuu / tulee sijoittumaan etenkin pääradan varteen yhä enenevissä määrin. Kehyskunnista erityisesti Liminka on onnistunut hyvin hallitsemaan hajarakentamispaineet ja ohjaamaan kasvun kuntakeskukseen aseman ympärille, mitä ei voi todellakaan sanoa hyvällä omatunnolla muista seudun kunnista.

  Oulun seutu kehittyy, enkä tätä taustaa vasten näe paikallisen/seudullisen junaliikenteen kohtaloa täysin tuhoon tuomittuna kunhan suunnittelussa kummittelevat käytänteet saadaan vihdoin virkistettyä 2000-luvulle. Paikalliset liikkumistarpeet voisivat ainakin alkuvaiheessa tukeutua esimerkiksi Tornion, Raahen ja Utajärven työssäkäynti- ym. yhteyksiin, joille luulisi käyttökelpoisesti toteutettuna löytyvän ainakin jossain määrin kysyntää.

Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123

Vastaavia viestiketjuja

 1. Rataverkon kunnostus suuremmille nopeuksille
  kirjoittanut kemkim foorumissa Junat
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 28.01.2008, 17:50
 2. Väitös rataverkon avaamisesta Tampereella
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Junat
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 04.12.2007, 07:47
 3. Suomen rataverkon kattavuus
  kirjoittanut kemkim foorumissa Junat
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 26.03.2007, 14:13
 4. Rataverkon sähköistys tulevaisuudessa
  kirjoittanut JE foorumissa Junat
  Vastauksia: 9
  Viimeisin viesti: 11.07.2005, 16:40
 5. Rataverkon vapauttaminen
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Junat
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 08.07.2005, 07:23

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •